Reklama

Reklama

Thor

Trailer 1

Vládci bohů Odinovi trvalo dlouhou dobu, než ve své říši nastolil mír. Když probíhá korunovace jeho syna Thora, je přerušena vpádem ledových obrů, kteří se pokusí získat skříňku, s jejíž pomocí by mohli dobýt devět světů. To se jim nepodaří a za trest jsou pohřbeni zaživa. Thor prahne po odplatě a Odin krotí jeho zápal a útok odmítá. Horkokrevný nástupce trůnu neuposlechne otcův příkaz a nechá se vyprovokovat k trestné výpravě, jež znovu rozpoutá válku. Odin však nehodlá dál jeho zpupnost tolerovat. Odebere mu veškeré božské schopnosti a za trest ho svrhne mezi pozemšťany, kde má dojít nápravy. Zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Fosterová. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Nově nastalé situace se rozhodne využít jeho mladší bratr Loki, který začne připravovat zradu. Nikdy neměl lepší možnost ke zničení Thora než teď, a rozhodne se proto rozpoutat za pomoci svých věrných ničivou zkázu na Asgardu i na Zemi. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 947)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro lidi s fantazií a schopností interpretovat svou fantazii do obrazové podoby mám velkou slabost. Tenhle film by měl být kámoš s každým, s klukama, s holkama, ale i s dětma, protože je tam všechno, dobrodružství, napětí, souboje, humor, láska, pohádkovost. Ne vážně v kolika filmech máte takovýhle mix ? Počet vzpomínaných filmů klesá, co ? A to není všechno v kolika filmech máte takovýhle mix vydařený ? Hmm, aha a najednou se zjišťuje, že z těch hald filmů co existujou tohle všechno splňuje jen zoufale málo snímků. Herci to je další hitparáda, Natálka, Anthony, Stellan a jasně že Chris i když mě teda ta jeho vymakaná postava dost šokla, ten je snad ještě dokonalejší než já. Všichni herci mě přišli neskutečně přirozený, jako kdyby v tom filmu od narození žili. Film má v sobě pohodu, pozitivní energií a úžasnou lehkost bytí. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jak to jen říct a neurazit? Branagha mám docela rád a Hopkinse, Skarsgarda a Portmanovou vlastně také. Nevím, nějak mi chyběla jakási hloubka a to na všechny způsoby, které vás právě napadly. Takový lehce netradičně odvyprávěný příběh, ale nic víc. Přihazuji obligátní "nemastné neslané". Ve skutečnosti to je ale nenapínavé, předvídatelné, zbytečně vyumělkované a místy i dokonce zarážející. Párkrát jsem se sice pobavil a pokochal nějakou tou vizuální stránkou věci, ale to je pořád dost málo na to, abych před tímto filmem padl do nějaké katarzní extáze a servilně běžel do knihovny shánět něco o pohanské mytologii a k tomu ještě cestou poslouchal Manowar, který slovo Thor, Asgard a Odin pregnantně integruje do každého svého textu. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde moc nechapu ty kydy o komiksu podle Shakespeara a podobne, jasne, reziroval to Branagh a co jako. Me to prislo jako normalni, kvalitni komiksovej film. Postavy proste nejsou nejak extremne propracovany, ale ani to nevadi, aspon film nikde moc nedrhne. I kdyz, prostredni cast je precejen zbytecne moc ukecana na ukor akce, obzvlast po vyzivnym zacatku to trochu zamrzi. Jasne, jsou tu kvalitni herci, ktery to utahnou a film tak ani minutu nenudi, ale vic akce tu rozhodne bejt mohlo. Prekvapil me Hermsworth, kterej vypada, ze by se hodil leda tak do Pobrezni hlidky a ve vysledku to je namakanej borec a zaroven velkej sympatak, kterej solidne hraje a akci zvlada bez problemu. Navic obstoji i v nejaky ty odlehcenejsi scene, kterejch tu je prekvapive dost. Jinak akce, s tou Branagh prekvapil, ta je fakt povedena, obzvlast ve spojeni s paradnima trikama a dokonalou vizualni strankou, obzvlast, co se tyce Asgardu. Celkove proste po vsech strankach povedenej komiksovej film, ale na druhou stranu, ne nic super vyjimecnyho, proto jen lepsi 4*. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě strašně osmdesátkově, ale to vlastně bylo fajn. Chris Hemsworth tu roli božskýho burana-gentlemana fakt prodal a bavil mě. Ta postava je prostě fajn. Thor si třeba jen tak ze srandy s kámošema zajede na planetu ledovejch obrů, všechny je tam chce vymlátit kladivem...a daří se mu to a ještě se tlemí. Nepochopil jsem potom proč mu ale vadilo, když je chtěl vyhladit jeho brácha. I ostatní herci byli super, akorát ta podivná čtveřice jeho kámošů byla už trochu moc. Jo a taky proč je na planetě vikingů japonec a černoch. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Proč dabing???? Krásná pohádka, které se povedlo detailně probarvit oba dva světy (podle Thora říše). Malinko mi vadilo, že Thor všechno znal. Nadruhou stranu mimozemšťanů, kteří se diví automobilu už tu bylo dost. Rozesmála mě scéna, kdy Thor vejde do Pet centra a praví: "Dejte mi koně". Film má zajisté více kladů než záporů, ale do plného počtu mi ještě něco málo chybí. 3D naprosto zbytečně. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (173)

  • Na začátku filmu si můžeme na notebooku Jane (Natalie Portman) všimnout, že sleduje Van Allenovy pásy, oblasti v okolí planet, ve kterých je zachycené korpuskulární záření. Jedná se o částice slunečního větru zachycené v magnetickém poli planety. (Kubaaa97)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. dubna 2011 v Sydney. (Varan)
  • Když doktor Selvig (Stellan Skarsgård) zkoumá severskou mytologii ohledně Thora (Chris Hemsworth), tak zjistí, že „čtvrtek“ je odvozen od „Thorova dne“ (torsdag). V norštině, švédštině a dánštině to ale není jediný den odvozený od boha. Úterý, středa a pátek jsou odvozeny od Týra (tirsdag), Odina (onsdag) a Friggy (fredag). (Kubaaa97)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama