Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (846)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Býva zvykom, že po úspechu pôvodného filmu nasledujú ďaľšie pokračovania. Celkom logický dôvod ako vydolovať ešte ďaľšie peniaze. Väčšinou to býva na úkor kvality. Čiastočne to platí aj u "Doby ľadovej". Tretí diel už nemá ten svižný feeling, ktorý som zažil pri jedničke. Z tohto výrazne cítiť naťahovanú komerciu. Príbeh je omnoho viacej výchovný, miestami hodne prevídateľný. Humor vyložene detský. Ale veď práve pre túto cieľovú skupinu divákov je určený tento titul, pre deti. *** ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

nevěřila bych, že to někdy řeknu.. ale páni scénáristi, udělejte z doby ledové VKV :) tahle smečka mě prostě nepřestává bavit.. říkala jsem si.. další nové postavy.. to už nebude ono.. ale stále to funguje.. :) Manny jako starostlivý a hlavně nedočkavý tatínek, Ellie jako rozumná nastávající maminka :)Diego trošku váhá.. dělat chůvu nebo být šelma??.. Sid opět vzal svůj osud do svých rukou a jak to dopadlo?? Leť nelétavý ptáčku :-D k vačičákům nemusím nic dodávat.. Scrat a věčný boj o ořech.. tentokrát s hezkou polovičkou :) a nový přírůstek Buck s jeho pravidly.. za 3. kdo prdí, jde jako poslední ;) a poslední člen.. Broskvička :) těším se.. až se do ní láskou zakousnu ve 4 :) k tomu úžasný dinousářátka a dinousaři.. krásná animace a hlavně prosředí pralesu .. sečteno podtrženo.. tento animák mě opět nezklamal.. ananas.. banán.. pomeranč.. asi by si dala ovocný kokteil :-D ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Každý z Ice Age-ov priniesol niečo nové, ale celkovo vždy poľavil oproti jednotke. Tento diel nie je výnimkou. Ak sa na to pozerám ako detský divák, tak vidím krásnu rozprávku plnú hravých animácii a podnetov na smiech, avšak z môjho ozajstného pohľadu je veľká časť deja príliš obyčajná (čo sa o jednotke povedať nedá), dokonca aj veverica-e (a žaluď ) už nemá v sebe to čo mala predtým. Naštastie sa všetko vylepšuje ku koncu druhej polovice (bohovský Buck) a záver (flight-fight) je dostatočne rýchly, funny a akčný na to, aby dobre pobavil. Napriek dinosaurom, novým motívom a hrdinom je tento diel opäť o čosi slabší (jednoduchší, prostejší),... ale (práve preto) tí najmladši sa však budú určite baviť vynikajúco (a to som nevidel v 3D), možno ešte lepšie ako v predchádzajúcich častiach... Moje hodnotenie sa preto odvíja od toho, čo som videl (a ako som sa bavil) s Ice Age 1. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Tohle, že mělo bejt lepší než první díl?! Nebavila mě ani veverka a nebejt Simona Pegga a jeho výborný postavičky vůbec bych se nebál jít s hodnocenim níž. Za celejch pětaosmdesát minut jsem se usmál dvakrát, což je vzhledem k žánru dost smutný. U prvního dílu jsem smíchy brečel. A i přes fakt, že je film napakovanej akcí, tak postrádal jakoukoli dynamičnost a to dokonce i s DTS ozvučenim. Celkovej dojem kazila i hudba. Navíc už všechno známe z dílů předchozích a nabízí se jedno starý rčení a sice to, že "Opakovaný vtip není vtipem." Zklamání roku. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Doba ledová nám vyexpila na vyšší level. Tentokrát k nám zavítala už i v 3D. Tak nějak mi mírně unikl ten začátek, a proto mohu skutečně jen tušit proč se naši hrdinové vydali tou jeskyní až kamsi hluboko pod zem, kde se k překvapení všech, včetně mě samotného, udržuje stále svět dinosourů. Každopádně v tom 3D, ačkoli není kdoví jak intenzivní se na dinosaury kouká lépe než dobře. Navíc k mému uspokojení je lenochod vystaven spoustě životu nebezpečných situací a nechybělo mnoho a mohl být můj chtíč ukojen. Minipříběh veverky se nám posunul na další úroveň a zamilovala se nám do druhé veverky. Naštěstí poté co měla možnost poznat utrpení, které manželství obnáší, tak se raději vrátila zpět k honbě za oříškem. Do naší nepříliš zajímavé sestavy se dostala další postavička, která děj patřičně rozhýbala a oživila. Jádro filmu však zůstalo v zásadě neměnné. Tentokrát se to vše točí kolem mamutího porodu. Dávám 3* a rozhodně plánuji i díl č.4. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Řev dinosaurů byl vytvořen pomocí zvuků slonů a velbloudů, nahrávaných v Thajsku a Africe. (adamc)
  • Náklady na výrobu a reklamu přesáhly 90 milionů amerických dolarů, což bylo v přepočtu zhruba 1,7 miliardy českých korun. (blackrain)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama