Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (846)

hippyman 

všechny recenze uživatele

naprostá bomba! pojem třetí pokračování už sám o sobě dává tušit pořádnýmu průseru, což jsem po slabší dvojce i trochu očekával, ale opak byl pravdou - bravurní akční sekvence, (samozřejmě) perfektní animace, příjemný děj a stále nové a nové gagy s roztomilým, ale někdy i dost černým humorem, prostě k prasknutí nabitá hodinka a půl dokonalosti... uff, došly mi superlativy, naštěstí ještě umím do sta - 100% p.s.: tohle si prostě musím dát ještě (minimálně) jednou ve 3D :-) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// +pořád je to děsně zábavné, 3D grafika je parádní, postavičky si opět oblíbíte, po akční stránce je to bezvadná podívaná, k tomu všemu neokoukané prostředí -opět oproti jedničce prostší díl co se děje a příběhu týče, mám pocit, že to bude stačit vidět jednou, nenasmál jsem se tolik jako u dvojky, navíc ani hudba mi nepřišla zrovna výrazná/// Asi spokojenost. V rámci součastných možností nám tvůrci nemohli naservírovat nic lepšího a někdy je potřeba si vážit toho, že to nemá sestupnou tendenci (jako například Shrek). A i když vidíte skoro to stejné potřetí. Opět tvůrci přišli s několika novými věcmi, za které nemohu jít pod 4*. Předně nové a neokoukané prostředí, několik nových postav, víc akce (letecká scéna) a konečně 3D. A tohle je podle mě víc než dost./// Celkem 82%/// ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poctivé tři. Největší mínus, které ale zároveň nelze tvůrcům zase tak moc vyčítat, je v přílišné dětinskosti celého snímku, kdy je několik scének z jinak výborného animáku až trapných. Jak ale jinak, když režiséři době vědí, pro jakou cílovou skupinu mají snímek nejlépe přizpůsobit, aby jim vydělal co nejvíce penízků. Moc dobré naopak je, že během celé stopáže se až na trošku utahaný začátek pořád něco děje, o akci není nouze. Dabing kupodivu povedený... Dále jsem také byl na 3D ve Village Cinemas v Praze, a je to sice pozlátko, ano, ale bez toho bych si film také tolik neužil. Velké brýle tedy rozhodně nebyly na škodu a jsem zvědavý, jaké filmy s nimi shlédnu v budoucnu. Doba Ledová 3 mě zaujala, pobavila (scénka s veverčákem a bublinami je super), ale unešený z ní nejsem, protože mi není o deset let méně. BTW ještě taková výtka: zajímalo by mě, co si myslelo dospělé osazenstvo v kině, když mamuti pojmenovali své dítě "chlupatá sladká broskvička", to bylo... divné :o) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po skvelom pokračovaní dobrodružstiev partie prehistorických zvierat sa plánovali tvorcovia opäť nabaliť, no tretia časť mala znova čo ponúknuť, takže sa nejednalo len o bezúčelový a prvoplánový výplach našich peňaženiek. Veľmi elegantne sa scenáristi vysporiadali s ústrednou líniu scenára, počet starých známych (animovaných) tvárí sa nezredukoval, práve naopak, pridali k nim ústredného ťahúňa tejto šialenej cesty, ktorým bola postava menom Buck (geniálne prepožičaný hlas od Simon Pegga). Stretnutie a prechod na dejovú líniu, ktorá je jasná už z názvu - stret s dinosaurami a ich tropickou dobou, bol našťastie zvládnutý s veľkým prehľadom. Samozrejme akákoľvek logika, či historické súdy sú tu zbytočné, veď ide o čistokrvnú zábavu, ktorá sa vo veľkých porciách dostavila, tak pre deti, či pre dospelých, všetci dostali dokonca aj dupľu a ja som bol tiež výsostne spokojný. 85%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na třetí pokračování jsem se hodně bavil, veverčák opět válel, i když měl obstojnou soupeřku v hledání oříšků. Partička se nám od dvojky hodně rozrostla a měla se možnost rozrůst i tentokrát, ale pro další pokračování už by to bylo moc a tak se bohužel noví společníci museli v tomto díle rozloučit, i když by s nimi v dalších pokračováních mohla být sranda. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Původní název filmu byl „Ice Age: A New Beginning“ (česky „Doba ledová: Nový začátek“). (petr.koca)
  • Rudla je inspirován druhem baryonyx. Animátoři si zvolili tohoto dinousaura pro jeho krokodýlí vzhled, jímž se lišil od známějšího tyrannosaura. Bílá kůže a krví podlité oči měly jeho vzhled učinit ještě děsivějším. (Tereza666)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama