Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 3

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 335)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Carreymu sice guma v obličeji za ta léta nečinosti poněkud ztuhla, ale naštěstí na tomle aspektu jeho komického talentu Yes Man nestojí. Reed natočil čistou středoproudou nefekální komedii, ale dodal jí něco, co tu dlouho nebylo. Vtipnost a úžasnou ústřední dvojici. Mezi Carreym a Zooeyi to totiž funguje tak výtečně, až doufám, že se ti dva na plátně spolu ještě objeví. Ideálně v něčem od Gondryho. Ale co hlavně, skvěle jsem se bavil a nebýt utahanějšího úvodu a trapné pěvecké scény na římse, která je bohatě vykoupena tou scénou Harry Potter párty, tak jdu s hodnocením ještě výše. A pokud si Jim hodlá na své artověji laděné zálety vydělávat v podobě kvalitních strojích na prachy, tak na to můžu říct jediné. Chlape sakra, že jo! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu jsem se příjemně bavil, takže nevidím důvod dílko pozitivně neohodnotit. Sice jsem se po celou stopáž nesmál od ucha k uchu (pesimista ve mně mi to nedovolil), ale pár výbušných momentů tu bylo. Carreymu návrat přeju, protože takto mě nepobavil minimálně od Lhář, lhář. Grimasy kupodivu také nepůsobily trapně, naopak byla zábava hercovy kreace sledovat. Kdo ví, co očekávat od komedie s typickým zvratem ke konci a sladkým zakončením, nemůže být zklamán. Stejně jako se poslední věta nedá považovat za spoiler, protože snímek má především pobavit, a ne překvapit. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Typická komédia s J. Carreym, jednoducho presne taká aká vás napadne keď vyslovíte jeho meno. Občas sa usmejete, občas smiechom vybuchnete, ale dokopy stále iba príjemná oddychovka, nič viac. Niekedy to stačí, niekedy nie. Záleží od vašej momentálnej nálady. Vo vedľajšej roli výborný T. Stamp. U mňa silný priemer a uvažoval som aj nad štvrtou hviezdou. 60%. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Pokud si myslíte, že váš život už není co býval, že nejakčnější věc, kterou momentálně zažíváte je, když se při krájení rajčete říznete do prstu, pak vám Yes Man otevře oči. A hlavně bránice, které vám pročistí důkladně. Jim Carrey už možná nemete jako dřív, ale jeho snaha dostat se zase na vrchol komediálního žebříčku, je věc příjemná a když mu k tomu sekunduje výtečná Zooey Deschanel, není co řešit. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Velice všední film. Mám rád oba hlavní představitele, ale zvláště v případě Jima bych byl radši, kdyby se začal přesouvat k dramatičtějším rolím (Věčný svit), tyhle skopičiny mu sice pořád jdou, leč po těch patnácti letech už začínají působit krapet zvětrale. Zooey je jako obvykle milá, vtipná a svá (a nemyslím tím jenom ta kukadla a ten hlas), film jako celek ale nijak zásadně vytrhnout ani nemůže. Vracíme se tedy k samotnému filmu, který je po scénáristické i režijní stránce typickým příkladem standardu manufakturované hollywoodské komedie posledních dvaceti let - zajímavý námět, klasická dramatická stavba, (SPOILER) veselý konec s úspěšně ukončenou heterosexuální romancí. Nic míň, ale rozhodně nic víc. 50% ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • I když jeden z plakátů zobrazuje Jima Carreyho (Carl) běžícího skrze pole květin, ve filmu taková scéna není. (HellFire)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama