Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Dnes již kultovní britský komediální seriál vychází ze série divadelních představení, oceněných prestižní cenou Perrier, a stejnojmenné rozhlasové show. Seriál, líčící osudy dvojice hrdinů Howarda Moona a Vince Noira, představuje ryze autorský koncept, za nímž stojí dvojice Julian Barratt a Noel Fielding. Ti se zhostili nejen hlavních rolí a scénáře jednotlivých epizod, ale i originální hudby, kostýmů a celkového výtvarného řešení. Jejich společné dílo zásadně převrací vnímání humoru a svou jedinečností odhaluje plochost a průměrnost masově oblíbených spotřebních seriálů. Barratt s Fieldingem narušují zažitý klid a uvádějí do něj zástup neuchopitelných postav a výstředních charakterů, bombardují diváka humorem od první signální, přes rafinované popkulturní odkazy až po čiré dada a bez diskuze transformují matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

matolas 

všechny recenze uživatele

1. séria - paráda, niečo tak originálne sa zjaví raz sa desaťročie a väčšinou len v britských vodách. Skvelá dadaistická šialenosť s najdivnejšími piesňami a nazi korytnačkou, komunistickým medveďom Ivanom, rockovými opicami z opičieho pekla a s pre mňa kultovou hláškou: "Človeka by nikdy, opakujem nikdy, nemali nútiť prezliekať sa za pandu". 2. séria - Zo začiatku trochu strach z pár zmien (predali im kulisy zoo), ale od druhej časti opäť fantastická jazda bizarností a šialených dokonalostí. Old Greg s mužínou, vraždiace babky, Naboo z inej planéty, návrat Hitchera a hlavne perfektné finále, pri ktorom sa nedalo nesmiať. 3. séria - Pomerne prudký zostup kvality, škoda. No aj napriek slabej S3 hodnotenie zostáva. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako z dotací EU precizně vyškolený empatik dokáži naprosto přesně vycítit, čemu bych se měl smát a nečiní mi potíže sepsat diplomovou práci na téma - proč bych se tomu měl smát. Po odborném proměření četnosti a intenzity mého upřímného smíchu při projekci Mighty Boosh jsem si v závazné směrnici EU vyhledal, že výsledek odpovídá přesně třem hvězdičkám a jakékoli jiné hodnocení bych si musel zodpovědět před Evropskou komisí. Na to nemám čas, takže za tři. ()

Reklama

Anderas 

všechny recenze uživatele

Druhá série zakončila nejlepší epizodou vůbec, cyklus nadprůměrně povedených a často až ďábelsky zábavných dílu, aby na ni následně třetí série navázala shlukem křečovitých a k uzoufání nudných kusů. Autoři se potýkají především s vlastním kultem, a boj v rámci třetí série na celé čáře prohrávají. Doufejme, že jejich tvůrčí vyčerpání není trvalé! ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Má to strašně mellow tempo a spoustu dílů jsem viděl asi natřikrát, protože během nekonečných nonsense dialogů a situací, padám spolehlivě do transu. Nicméně míra hovadskosti, kterou se zde dissuje postava Julana Barratta už hraničí s regulérní šikanou i když se na to jen díváte. No a já toho zamlada moc navyšikanoval, tak dohánim co můžu. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hm, tak nevim, je to docela trapny. Snaži se to být ujetě a ulítle šileny, ale chyba je ta, že to neni vtipny. Myslim, že tohle by dokázal vymyslet i puberťáckej spratek s trochou fantazie. Ale tohle není ani humor, tohle je prostě jenom směska trapnejch scének. A Vincent Noir, respektive ten herec, co ho hraje, mi jde strašně na nervy (ať už hraje jakoukoliv zamaskovanou roli). Prostě tohle asi vymyslel někdo na houbičkách a myslel si, že to bylo tak skvěly, že nám to musi zprostředkovat skrz tenhle seriál. Ale že to ve skutečnosti je o ničem, to mu uniklo. Fakt jsem se snažil, abych našel něco, čemu bych se zasmál, ale je toho pomálu... Možná tak ty hudební zpívající a taneční vložky, ale ani to neni podle myho gusta... No, v první sérii jsem se zasmál asi tak 2x... Ani druhá série na tom není líp. Herci furt hrajou asi padesát různejch rolí, ale ať se snaží sebevíc, vždy jdou poznat a neni to vtipny a nic. K tomu ten trapnej měsíc, děsíc... Na druhou stranu musim uznat, že nějaky zlepšeni pozoruju a dokonce sem se i několikrát zasmál. A hlavně po hudební stránce to je fakt kvalitní a takovej "We love the chosen one" mi zůstává furt v uších. Ok, ukecali jste mě, dám tomu dvě hvězdy... Třetí sérka opět nic moc. Akorát jsem si všiml zajimavyho úkazu - Julian Barratt se ani nemusi snažit a je vtipnej, naproti tomu Noel Fielding se snaží jak může, ale vtipnej není. A to platí asi ke všem postavám, ktery ztvárnili. Mužu s klidnym svědomím říct, že i všichni ostatní herci jsou lepší než Noel Fielding. Třeba takovej Rich Fulcher je fakt masochista, a Naboo (Michael Fielding) je vtipnej už svým vzhledem, chch. Každopádně po hudební stránce to furt perlí a v hlavě mi z tohohle ujetyho seriálu určitě něco zůstane. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Hláška Vinceových bilých krvinek: „Všichni jsme Vince!“ „Já ne,“ je velmi podobná hlášce z balkonové scény filmu Monty Python's Life of Brian (1979): „Všichni jsme jiní!“ „Já ne.“ (Memesis)
  • Vyzvánění v telefonu Vince Noira (Noel Fielding) je píseň "Cars" zpěváka Garyho Numana. (Anagram)
  • Název seriálu má původ v přezdívce, kterou byl pro svůj účes dříve častován Michael Fielding svým bratrem Noelem a kamarády. Sousloví je možné přeložit jako „mocné křoví“. (adelajdaH)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama