Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Bucounit 

všechny recenze uživatele

Dostalo ma to tak ako Avatar nie a to hlave vďaka tomu, že som to tím domorodcom ale aj ľudom veril a mali k svojim konaniam aj rozumný dôvod. Dobré bolo aj to ako ukázali minulost planéty Terra a že nebola zrovna najsvetlejšia. Hudba tu robí tiež veľký podiel a u mňa je toto jeden z najlepších animákov ku ktorému sa určite v blízkej dobe vrátim. ()

Sandstorm 

všechny recenze uživatele

Podobný námět a hlavní myšlenku už jsem někde viděl. Že by v Avataru? Ano. A jak je to možné, když tento neznámý animák vznikl dříve, než Cameronův 3D (s)hit ? Starý lišák Cameron totiž obšlehnul film za miliony dolarů a já pak nemam plagiátořit seminárky! Dost o Jimmym...tomuhle filmu chybí lepší animace, ale to je kompenzováno originalitou příběhu, takže s místním hodnocením souhlasím 70% ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tři výtečně zvládnuté věci - hudba, kamera a atmosféra. Co se týče zpracování, i na rok 2007 trochu zaostalejší, ze začátku poněkud škaredě digitální, ale přišlo mi, že se postupem času zlepšilo (nebo jsem si alespoň zvykl). Dějově je to jasný předchůdce Avatara ve smyslu tématu. Máme tu planetu s vlastní inteligentní rasou, lidstvo na pokraji vyhynutí a takovou tu krutou otázku, co je a co není správné - jestli planetu obsadit a zachránit se, či se raději obětovat (myšlení lidstva obecně je asi v tomto ohledu jasné). V každém táboře po jedné hlavní postavě, vč. i hlavního záporáka, jímž je hamižný seržant, kterému jde jen o to získat si Terru za cenu vybití původních obyvatel. No, netřeba dodávat, že podobnost již zmíněnému blockbusteru je ohromná (o to víc zarážející, že Terra tu byla dřív). Jako digitální animovaný film to funguje víc než dobře. Zejména téma a fakt, že se zde umírá, či i skoro-umírá, přidává na hodnotě a ubírá na tom, že by se mělo jednat o rodinný film (spíše než ten je to regulérní sci-fi, akorát v animovaném 3D kabátku). Jen škoda, že stopáž nedovolila více a děj se zdál trochu uspěchaný, s mnoha malými dírami, které by delší čas mohl záplatovat. Ale nedá se nic dělat. Už od zhlédnutí Avatara jsem chtěl tento film vidět, učinil jsem tak a nemohu nebýt spokojen. 70% ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Sice pěkné, ale nedávalo to moc smysl. Proč se sakra obě rasy nepokusily dohodnout na finálním řešení hned na začátku??? Jo vlastně protože by ten film vůbec nemusel být natočen. Terrianská naivita (nebo spíš naivita poselství, které se tvůrci do filmu snažili vložit) v závěru mě ale pobavila. Nikdo, kdo trochu zná historii lidstva si nemůže myslet, že lidem bude takový stánek stačit! Ihned by mohlo vzniknout pokračování s názvem War for Terra, protože válka by byla za podobných podmínek nevyhnutelná. Pro lidi je totiž charakteristická jedna moc pěkná vlastnost a totiž, že vždycky chtějí víc, a nikdy, skutečně NIKDY, nemají dost. Uvidíme se u pokračování... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak dobrá animace jako třeba u WALL-E a příběh originalitou také nepřekypuje(Pocahontas a 100 jiných podobných) Přesto je Terra namíchána ze slušné akce, místy moc dobré animace, příjemných hrdinů a nehloupých dialogů. Taková hezká sci-fi pohádka pro náctileté. Škoda jen, že si žánrovým zařazením do sci-fi, zbytečně zúžila okruh diváků. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)

Reklama

Reklama