Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V druhém celovečerním dobrodružství se budou naši animovaní hrdinové Fry, Bender, Leela, Profesor Farnsworth, Dr. Zoidberg a byrokrat 34. stupně Hermes Conrad snažit spravit trhlinu v časoprostoru, skrze kterou do našeho vesmíru pronikl obří chapadlovitý vetřelec s podlými úmysly a nadpřirozenými schopnostmi. Lidem na Zemi vnutí nové náboženství, do jehož čela se jako slepý k houslím dostane Fry, který obyvatele Země přesvědčí, aby "modrou planetu" opustili a vydali se na cestu do nebe... Zemi tak ovládnou roboti, v čele s nikým jiným, než Benderem.
Tento film je druhým v řadě z připravované čtveřice. Zbývající dva mají být na DVD trh uvedeny v letech 2008 a 2009. (havLord)

(více)

Recenze (270)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem věřil, že tento film může jen příjemně překvapit, protože horší než předchozí být snad už nemůže, ne? Omyl. Ještě stupidnější a nudnější "příběh" než v Bender's Big Score. Ach jo. Futuramě prostě snaha o jakýsi souvislý děj dlouhý 90 minut prostě nesvědčí. To co skvěle funguje jako seriál se prostě do filmové délky roztáhnout nedá bez toho aby to nudilo. Ano, pár vtipů nemá chybu. Ano ,nostalgický pocit "jéé Futurama zpátky" je opravdu silný, ale... Nevěřím, že tohle napíšu, bohužel je to pravda. Původní seriál je kult. Kult, který měl zůstat u těch dokonalých 72 původních epizod. Vzkříšení této legendy v podobě dosavadních dvou filmů jen špiní jméno nejlepšího kresleného seriálu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Druhá filmová Futurama je v mých očích přesně taková jak se o jisté "věci" vyjádří v průběhu děje Leila - "Je to nudné. Nemá to šťávu." Osobně mi více sedl minulý pokus, který možná nebyl zase až tak humorný, ale aspoň držel pohromadě jako jeden celek a postavy někam posunul. Tohle jsou prostě jen tři běžné epizody s tím, že pouze "první" je výborná (takřka by se i dala svou kvalitou zařadit do prvních sezón seriálu) a zbylé stěží průměrné. A i ty vtípky a gagy, kterých tu je zhruba tolik co chapadel lásky ve filmu, tady sice hrají jednoznačný prim, ale jsou to spíše recyklované variace na ty použité již v seriálu samotném. O zklamání však nemůže být řeč. Pouze je to takové, jak to jen vyjádřit, zhola zbytečné. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Mám také podobný názor, stejně jako spousta místních kolegů, že Futurama se pro film nehodí. 20 minutové díly se dají na minimální ději našlapat až po okraj šílených fórků z prostředí kde je vše možné. Nevím proč, ale 90. minut na mě takhle nefunguje. Nová Futurama není špatná, pro mě dokonce lepší mež minulý film, ale na více jak tři hvězdy to stále není. Párkrát jsem se pěkně zasmál, ale nebylo toho zdaleka tolik jako kdysi. Tak snad napotřetí...? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi paradni prirustek do Futuramy. Dej filmu uz neni takova silena zmatenost jako prvni film a pribeh je fakt paradni, navic parkrat dokaze i prekvapit, jednotlivy postavy jednaj presne tak, jak clovek ceka a tech 90 minut tu neni ani jedno hluchy misto, resi se vic veci najednou, film svizne odsejpa a celou dobu sem se paradne bavil. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nadprůměr, ale na kvality krátké stopáže je to málo. Je mi záhadou, proč autoři zasáhli seriál do potencionálně nejslabšího místa - do stopáže - a nechali se svést představou, že vydat jednou za čas film bude divákům stačit. Nápad s příšerou, která představuje spirituální nebe se ale přesto počítá. 70% = 4-/5 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Název odkazuje na frázi „the beast with two backs“, termín vztahující se k sexuálnímu spojení dvou lidí a běžně používané Williamem Shakespearem. (HellFire)
  • Když žil Fry s Colleen, volal Dial-A-Joke 8.128 krát. (HellFire)

Reklama

Reklama