Reklama

Reklama

Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník

  • USA High School Musical 3: Senior Year (více)
Trailer 1

„Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník“ nám ukazuje studentské „mazáky“ Troye a Gabriellu v okamžiku, kdy se vyrovnávají s faktem, že se jejich cesty rozejdou, protože každý z nich směřuje na jinou univerzitu. S ostatními spolužáky se rozhodnou, že nastudují propracovaný muzikál, ve kterém se pokusí zobrazit všechny své dosavadní zkušenosti, své touhy a zároveň obavy ze změn, jež budoucnost přináší. Se skvělou muzikou a úžasnými tanečními čísly, která maximálně využijí potenciál velkého formátu filmového plátna, bude tento film pro mladé publikum skvělou zábavou s elektrizující energií.

Třetí film navazují na mimořádně populární dílo příznivě přijaté nejen diváky, ale i kritiky. Film má na svém kontě mimo jiné dvě ceny Emmy, DGA Award (Directors Guild of America), cenu prestižního hudebního časopisu Billboard a byl nominován na Americké hudební ceny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (238)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70 %- viděno v originále:-) Welcome to DisneyLand. Už je to tady. Televizní apokalypsa dohupkala do kinosálů. Lalalala. Nejcukernatější dvojice ve filmových dějinách, školní osazenstvo, vedle níž žáci z Beverly Hills působí jako sebranka z Bronxu, naivita v notové osnově. Lalalala. HSM je prý celuloidová zbraň dětí proti rodičům. Ve skutečnosti je to naopak: ve vesmíru HSM nikdo nekouří, nepije, o drogách, sexu a rokenrolu toho absolventi střední ví asi tolik jako Magdalena Dobromila Rettigová a navzdory moderní choreografii a popkulturním odkazům je to muzikál z hloubi duše konzervativní, nezávadně upjatý, ne-hříšný a surreálný. Trojka se navzdory matematice ocitá mezi jedničkou a dvojkou. Imbecilita scénáře kopíruje dvojku, svěže pojatá choreografie jedničku a hudebně ustrnula na půli cesty- mezi spoustou glycerinové hlušiny se objevují tři perly: rozpustile vzpomínková Boys are back, ambiciózní duet Sharpay a Ryana I want it all s parodií na Chicago a trailerová rozehřívací pecka Now or Never. Just pure fun. Každá generace asi musí mít něco, z čeho o deset let starší lidi zvrací. High School Musical je přesně ono mezigenerační dávidlo- takže pokud jste starší 18-ti let a bude se vám Hudební Sado Maso na třetí líbit, znamená to a) máte zvrácený smysl pro humor b) líbí se vám metrosexuálové typu maturujícího a mutujícího dřeva Zaca Efrona c) s oblibou si pěstujete kolektivní guilty pleasure d) vyžíváte se ve skrytých odkazech na Spidermana. Já jsem ve všech čtyřech kategoriích. P.S. Abych neměla poštu zasypanou dotazy-viděli jsem to samozřejmě v KINĚ. P.P.S. Napodruhé se poměr guilty vs pleasure nebezpečně vyrovnal. Scream je boží. No neke. :) ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Velkolepější, výpravnější a ještě více barevnější. Tím vším je High School Musical 3, který jako zřejmě definitivně poslední (čtyřka je ale pro TV v plánu na rok 2010) zamířil na plátna biografů. Hlavní motto "příběhu" abys byl sám sebou a dělal to, co chceš zabaleno v cukrkandlovém zábavném balení, opatřené chytlavými písněmi (opět nejlepší ty, které zpívají Zac Efron a Vanessa Hudgens) a nadprůměrnými tanečními čísly, kde nejvíce vyčnívá "Boys are back" určené především pro -náctileté. Nevím čím to, ale asi to bude tou spoustou odkazů (Spider-Man, tanečně-hudební čísla alá Chicago či Pomáda) nebo proto, že prostě muzikály mám rád, jsem si to náramně užil. PS: Negativní hodnocení mi velice ale opravdu velice připomíná premiéru kultovní "Pomády" v našich kinech, na které tehdejší dobová kritika nenechala niť suchou a vrcholem recenzí bylo, že je to dokonalá ukázka komerce na jednu sezónu. ()

Reklama

draggo 

všechny recenze uživatele

Potřetí a nejlépe. O příběhu tu pořád nemá smysl mluvit, ten je jen nezávadnou hlušinou vyplňující mezery mezi muzikálovými čísly. A ta jsou nejlepší z celé série, povedených písniček je tu opravdu hodně a choreografie je velmi dobrá. Návštěvy kina rozhodně nelituji a čas od času si to stejně jako dva minulé díly rád pustím na DVD. Přeci jen snad žádný jiný film není prostoupený tak krásnou naivitou, která mě zároveň neuráží. /viděno v kině: 65% a 3*/ ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Oproti děsivé dvojce docela příjemná změna k lepšímu. Je fakt, že Gabrieliny a Troyovy cajdáky se vážně nedají povětšinou poslouchat, ale aspoň je to už trošičku dospělejší a snesitelnější film, i když je samozřejmě plný klišé a Ameriky až hrůza. Ale v podstatě se na to koukat dá, rychlejší písničky jsou pěkné a je tam Jimmy Rakeťák :D ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Co by člověk neudělal pro své děti. Třeba protrpí večer u třetího Muzikálu ze střední a doufá, že si nevšimnou toho, že se úspěšně vyhnul dvojce. :-) Možná se mýlím, ale mám pocit, že jsem nikde nenašel ani stopu po nějaké zápletce, ději, nápadu nebo nedejbože hereckém výkonu. Jen jalový petrobarevný bravíčkovský kýč, na kterém byl nejvtipnější dabing, díky němuž mi hlavní postavy po celou dobu připadaly jako chipmunkové. Asi se tam i zpívalo, ale ani na mučidlech bych si nedokázal vybavit jedinou melodii. Tak byly ty songy úžasné a chytlavé. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Zac Efron (Troy) a Vannesa Hudgens (Gabriela), ktorí spolu vo všetkých troch muzikáloch tvorili pár, chodili spolu niekoľko rokov i v súkromí. (Cherry_Bomb)
  • Muzikál momentálně míří pokořit 300 milionovou hranici a navíc byl oficiálně potvrzený čtvrtý díl, stejné herecké obsazení ovšem není jisté. (Pumiiix)
  • Film stál 11 milionů dolarů. (blackrain)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama