Reklama

Reklama

Bareuge salja

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když v provinčním městě Sampo opakovaně dojde k přepadení banky, hodlá místní zastupitelstvo uklidnit veřejnost a média tím, že zorganizuje tréninkový zásah při fingovaném bankovním přepadení. Role lupiče připadne tvrdohlavému dopravnímu policistovi, který je kvůli striktnímu následování zákonů trnem v oku svých laxních nadřízených. Ten se úkolu zhostí s býčí svědomitostí, takže loupež v jeho provedení nabude rozměrů perfektního zločinu a trénink se změní v absurdní přehlídku neschopnosti ostatních členů policejního sboru. Nápaditě rozvedený originální koncept na sebe nabaluje prvky kriminálního žánru, komedie a satiry, přičemž staví na chytré reflexi schémat lupičských filmů. Snímek, kterým jeho režisér debutoval na poli celovečerní režie, se v Jižní Koreji stal jedním z překvapivých hitů loňského roku. [Filmasia 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Shit 

všechny recenze uživatele

Na to, že to měla být komedie to zase moc vtipných scén nepobralo, ale když to na mě vybalilo scénu se znásilněním, tak to mě natolik rozsekalo, že sem se pak tlemil i nevtipným blbostem a hodnocení je asi vyšší než by mělo být, ale co, nakonec sem se bavil fakt dobře a ty cedulky prostě neměly chybu ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Jung Do-man je loajální, avšak degradovaný detektiv v roli dopravního policisty. Svou práci bere ale vážně, a když zastaví auto svého nového nadřízeného, bez váhání mu naservíruje pokutu za nezákonné odbočení vlevo. Policejní šéf je trochu ovlivněn nedávnými bankovními loupežemi a tak se za vidinou dobré propagace ochranných složek v médiích, rozhodne zorganizovat opravdovou bankovní přepadení v režii samotné policie. A za zloděje si nevybere nikoho jiného než samotného pochůzkáře. Doporučí mu, ať ze sebe vydá to nejlepší a na průšvih je hned zaděláno, neboť on není jen obyčejným řadovým policistou. Simulované přepadení banky je odstartováno a boj mezi policií a lupičem může začít. Policie dostává nečekaně na frak a vše se nakonec vyvrbí jinak, než všichni čekali. Slušně pobaví nejen pantomima samotného zloděje, ale i označkování rukojmích visačkami s nápisy mrtvý, spoutaný nebo omdlel. Osobně mě pak pobavila scéna s jednou pracovnicí banky, která se vzepřela neustálému komandování a spolupráci při sehraném vyloupení banky, Do-man se trochu naštve a začne dělat kliky. V tu chvíli jsem byl trochu mimo, ale poté, co dostala novou ceduli s nápisem, který tu nebudu spoilovat, jsem se celkem nasmál. Ve výsledku se jedná o svěží komedii s netradiční zápletkou, kvalitními hereckými výkony, kde vyniká především one man show lišáka Do-mana. (7/10) ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Absolutní mazec, co se originality námětu týče. Jung-Do Man je pověřen sehrát ve cvičení roli bankovního zloděje. A i když jde o cvičení nehodlá nikoho šetřit ani sebe. Je tu výborný verbální humor, nápaditost, některé fóry hned tak nezapomenu za to vám ručím. Neschopnost jihokorejské policie je naplno odhalena:) Ostatně ve kterém filmu, uvidíte, že rukojmí se budou hádat u videozáznamu zda to dostal policista do hlavy? A více vtipů, už nebudu spoilovat, to musíte prostě vidět. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Supr námět. Ze startu mi film přišel takový nemastný, neslaný, ale po chvilce se to docela dobře rozjede. Jen takový "jemný, " a pomalý asijský styl natočení tomu moc nesedl. Tady by se hodilo trošku přitvdrit na takový "americký" způsob. Nakonec jsem se u toho filmu dobře pobavil. + komenty: Lacike,Tombac. 70% ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Korejsky originální, emoční, vtipné x dlouhé, ne příliš akční. Nebo jsem možná už odvykla korejskému filmovému myšlení. Námět ovšem skvělý, myšlenkové pochody zloděje zajímavé a určitě stojí za přemýšlení. Jinak pohodička, u které stihnete i hledat věci na internetu. ..no jak já bych přemýšlela jako zločinec, to teda nevím, chladně určitě ne.. ()

Galerie (18)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama