Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

andalin 

všechny recenze uživatele

Prvni epizoda byla vazne priserna. Jinak me to ale kupodivu celkem chytlo. Nemuseli by byt vsichni tak krasni a dokonali, ale pribeh je ok. Bohuzel nic az tak originalniho. Edit po 2. serii: O mnoho lepsi dojem nez z 1. serie. Otravna Amberle tu uz dikybohuzato neni a misto ni nastupuji zajimave nove postavy, konkretne druidi princezna. Fajn zvraty. Poradny jatka. Chci dalsi serii. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Pilot zatím lehce rozporuplný... Scenérie, kostýmy a triky jsou parádní, to bez diskuze. Drsnost a přirozenost světa ale bere za své hned jak se objeví postavy, nebo nedej bože dokonce promluví. MTV produkce z dialogů vyloženě cáká, všechno musí být vyhrocené, megacool, za každou cenu moderní. Zatím opatrných 55% a uvidíme kam se to hne dál... Po 4 dílech klesám na 40% a další sledování vzdávám... Nuda. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

pekný prúser a to vo všetkom, dejovo strašne ploché, čomu dopomáha aj nezáživná réžia, nezrozumiteľné vyprávanie príbehu kde postavy doslova skáču z miesta na miesto, strašne skratkovité a hlavne všetko ide dosť do prázdna, chce to byť taký novodobý Pán prsteňov ale fúha toto ide dosť vedľa, k tomu sa tu tlačí na krvavú notu aby sa to mohlo priblížiť trendovej Hry o tróny, plus náznak nahoty a takého sporo oblečenia, ďalej modelingové obsadenie nežných tváričiek vyznie ďaleko horšie ako obsadenie v akákoľvek telenovele, fakt moc moc zle, po dvoch dieloch mám dosť /20%/ ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Už vás nebaví pohádkoví elfové, na které jsme zvyklí? Dáváte přednost napudrovaných elfům v kožených bundách? Pak je Shannara přesně pro vás. Elfové tu jsou opravdu hodně zvláštně zpracovaní, démoni, jakoby z oka vypadli skřetům z Pána Prstenů a nejhorší jsou trollové. Ti jako kdyby vylezli z Fallouta. Otrhané hardy a plynová maska na hlavě. Knížku jsem nečel, ale mohla by být skutečně dobrá, protože příběh seriálu je opravdu poutavý. Jen to zpracování.. Celé se to natáčí na Novém Zélandu, ale divákovi je to na prd. Všechny postavy totiž disponují jakousi schopností rychlého cestování, kdy se přes celý kontinent dostanou doslova během jediného střihu, takže z té nádherné krajiny vidíte jen útržky. Ve scénáři úplně chybí, kdy která postava prodělala lobotomii, protože většina životně důležitých rozhodnutí jednotlivých charakterů prostě nedává smysl. Přes to všechno má ale seriál určité kouzlo. Je tu několik sympatických tváří, kteří prostě nemůžou nést vinu za text scénáře své postavy. Hlavní tahoun seriálu je druid Allanon, kterého bych rád viděl i v pokračování. Také se mi líbí ztvárnění gnomů, kteří vypadají přesně tak, jak jsem si je vždycky představoval. Svět Čtyřzemí je kouzelný a v rukou schopnějšího režiséra by se mohlo jednat o další klenot do pokladničky fantasy žánru. Uvidíme co bude dál. Na pokračování si určitě počkám. ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Inu, po pilotním díle, Respektive po půlce toho dílu, jsem seriál vypnul a nemohl sem se k němu znovu dokopat. Bože MTV natočilo Stmívání na pokračování. Dost mi vadilo, jak jsou elfíci heboučtí a k zulíbání a celé to má celý takový ten grafický nazlátlý opar. Na druhou stranu co mě zaujalo, tak byl onen postapokaliptický vzhled kulis a prostředí. Několik tisíc let co lidstvo zničilo samo sebe a vy vydíte jak po třech tisících letech je to všude zelené a z paraboly teče studánka s pitnou vodou. O pár scén dál vidíte trosky budou velkoměsta zarostlé vřesem...no působivé. Tak jsem se k tomu přesvědčil po čase, a pustil jsem si zbytek pilotu. Následně pak druhý díl. Od něj to začíná mít vzestupnou tendenci, okořeněnou vážně skvělým démonem co se mění na co chce. Druid aka Crixus mě taky dost baví a celkově už je to i podstatně zajímavější a kulisy už jsou mnohem zajímavější. Třeba zarostlé olympíjské kruhy TOP. Bohužel seriál je fakt hrozně sladkej, až se mi kazí zuby...Kdyby nebyl, možná bych mu dal za čzyři hvězdy...ale MTV... ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama