Reklama

Reklama

Větší, silnější, rychlejší

(festivalový název)
  • USA Bigger Stronger Faster*
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

„Američané milují vítěze a nesnášejí poražené,“ říká generál Patton v ukázce použité v dynamickém dokumentárním vhledu do společnosti, jež se naivně pyšní superlativy. Na příkladu vlastních bratrů, kteří v touze podobat se Sylvesteru Stalloneovi či Arnoldu Schwarzeneggerovi podlehli dočasnému kouzlu steroidů, Christopher Bell kongeniálně ilustruje úskalí filozofie vítězství za každou cenu. Vizuálně našlapaný a skvěle sestříhaný dokument produkovaný tvůrci filmů Bowling for Columbine a Fahrenheit 9/11 nabízí originální směs notoricky známých popkulturních odkazů a intimního příběhu v komediálně-dramatickém ladění. Zpovědi členů amerického Kongresu, profesionálních atletů či lékařských expertů dokreslují s upřímností předestřený nelichotivý obraz „národa na steroidech“, nad kterým se vznášejí nevyřčené otázky: Co uděláte, když zjistíte, že všichni vaši hrdinové porušili pravidla? Zůstanete na straně hrdinů, nebo pravidel? [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

hippyman 

všechny recenze uživatele

film o velkých svalech má paradoxně jednu velkou slabinu - ve své (snad steroidy vyhoněné) stopáži... nicméně ústřední téma je i přesto velmi zajímavě konfrontováno z obou stran, k tomu prokládáno nadsazenými momenty, a dokument jako celek rozhodně stojí za shlédnutí. 80% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Amerika nikdy neprehráva a steroidy sú cestou za víťazstvom. Zaujali ma obe strany mince tohoto šikovného dokumentu. Steroidy sú droga a malý by byť zakázané a na druhu stranu, keď chceš byť väčší, silnejší a rýchlejší prečo ich nebrať a neposunúť sa vyššie ? Za svojím cieľom ? Snom ? Veď sa na to neumiera. Celkom zaujímavý dokument, ale príliš dlhy, ktorý sa v závere už opakuje. 70% - 3* ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dost mě překvapila pozice komentátora ( bratr, který je v rodině, kde se berou steroidy) - je to člověk, který to zná ze svého okolí a není to jen novinářský kec. Informace jsou sice někdy zavádějící a vytrženy z rozhovorů ,ale dokument se snaží dívat na steroidy a drogovo/ lékovou problematiku z obou stran - z dobré i zlé. Jak tam ukazují steroidy jsou dnes již i v antikoncepci, či v lécích na podporu růstu kloubů, takže je bereme aniž o tom víme. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu zajímavý dokument, akčně natočený, svižně ubíhající a s lidmi, jak se říká "od fochu".¨Je dobře, že vznikají podobné snímky, které rozebírají doping ve sportu. Nemohu si pomoct, aleaspoň je vidět, že s genetickými talenty to asi tak moc žhavé nebude. Účast Valentina, co má napíchaný synthol v pažích potěší a aspoň mě ujistil, že není zase takový magor, jak jsem si myslel... Občas uvedené paradoxy (viz. Arnold, co taky bral steroidy, Bush proti nim bojoval a současně ho obsadí jako odborníka na sport v Americe...). Zajímavý byl i osud jednoho svalovce, co hrál v Over the top, to mě dostalo... Jinak, doporučuji shlédnout a dávám "plnou palbu". ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Svět je o penězích a tak na jednu stranu lidi berou co můžou aby se prosadili výkonama ve sportu a na druhou nesportovci jsou tlačení reklamou a potřebami velkých firem. V Americe je minimum lidí samo sebou a bojim se, že už to začíná i v Čechách. Neříkám, že by na sobě člověk neměl pracovat, ale měl by uznávat svůj fond a předpoklady, aby zůstal přirozený ()

Galerie (7)

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno