Reklama

Reklama

Větší, silnější, rychlejší

(festivalový název)
  • USA Bigger Stronger Faster*
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

„Američané milují vítěze a nesnášejí poražené,“ říká generál Patton v ukázce použité v dynamickém dokumentárním vhledu do společnosti, jež se naivně pyšní superlativy. Na příkladu vlastních bratrů, kteří v touze podobat se Sylvesteru Stalloneovi či Arnoldu Schwarzeneggerovi podlehli dočasnému kouzlu steroidů, Christopher Bell kongeniálně ilustruje úskalí filozofie vítězství za každou cenu. Vizuálně našlapaný a skvěle sestříhaný dokument produkovaný tvůrci filmů Bowling for Columbine a Fahrenheit 9/11 nabízí originální směs notoricky známých popkulturních odkazů a intimního příběhu v komediálně-dramatickém ladění. Zpovědi členů amerického Kongresu, profesionálních atletů či lékařských expertů dokreslují s upřímností předestřený nelichotivý obraz „národa na steroidech“, nad kterým se vznášejí nevyřčené otázky: Co uděláte, když zjistíte, že všichni vaši hrdinové porušili pravidla? Zůstanete na straně hrdinů, nebo pravidel? [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument nejenom o drogách. Chris Bell na svoji rodině ukazuje vůli Američanů vítězit za každou cenu. Vrací se i do minulosti, aby ukázal, jak se vztah společnosti k drogám vyvíjel a jak někteří lidé mění názor na ně podle potřeb. Ve sportu jsou podpůrné drogy zakázané, ale nejsou zakázané pro školáky, hudebníky, vojáky. Kdo rozhoduje o zákazech a povoleních? Je dopping vůbec nebezpečný pro zdraví uživatelů? Ve srovnání získavají informace jiný kontext. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dokumentární filmy nemám rád (ještě lépe, nesnáším je, nudím se u nich - na tématu nesejde). Ale tento mne docela hodně zaujal - sice aktivní sporty jdou úplně mimo mně, ale přece jenom mi film dal mnoho myšlenek, ke kterým by člověk nijak nedospěl (proč úprava očních rohovek Tigera Woodse či kyslíková postel jednoho z účastníků Tour de France jsou legální, a steroidy kterými dosahují někteří stejného výsledku ne?), a nebo jen zamyšlení, proč je velký Arnold tak proti stereoidům. když vše co má získal pomocí nich. A proč je sport jediným odvětvím kde je doping vyloženě zakázán, a tak dále, a tak dále. Po prvních minutách jsem měl Chrise Bella jako dalšího nabubřelého blbečka, ale postupem filmu jsem k němu začal získávat docela respekt - ten kluk ví o čem mluví. I když v posledních minutách už trochu vařil z vody, stejně dávám palec nahoru! ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

film o velkých svalech má paradoxně jednu velkou slabinu - ve své (snad steroidy vyhoněné) stopáži... nicméně ústřední téma je i přesto velmi zajímavě konfrontováno z obou stran, k tomu prokládáno nadsazenými momenty, a dokument jako celek rozhodně stojí za shlédnutí. 80% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám přírodopisný a P dokumenty, tak tenhle je jeden z nej, co jsem kdy měl možnost vidět. Spousta zajímavých fakt a informací, nadmíru atraktivní zpracování, které nenudí ( hlavně prvních pět minut je nářez ) a já nemůžu hodnotit jinak. Šel jsem do toho s tím, že to bude dokument o steroidech, čínkách a posilovně mno a dočkal jsem se daleko komplexnějšího díla. A to jsem byl v posilovně 3x povinně se základkou, s čínkama se kamarádím asi jako Ind s hovězí roštěnou a místo abych holky nosil do postele v náručí, tak mě tam nosí ony. Ale tohle můžu doporučit každému, kdo si alespoň občas rád hlouběji zapřemýšlí a rozšíří všeobecný obzor. Skvělé. [10/10 říjen 2010] ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Dobře vyprávěný dokument o steroidech a o podpůrných látkách, které v dnešní době pohltili každý sport. Je to dokument, který jsem chtěl rozhodně vidět, jelikož informace o steroidech mám nulové a tato problematika mě velice zajímá. Jestli máte podobný zájem dozvědět se o těchto látkách mnohem více a z mnoha pohledů, tak určitě do toho jděte a udělejte si pohled na věc sami. Inteligentní film s dobrými postřehy, zajímavými sestřihy a dobrou hudbou, já hodnotím 4 hvězdičky… ()

Galerie (7)

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama