Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (93)

robfi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době dobrá pohádka, která má hlavu a patu a propracovaný děj a postavy a kupodivu to není Pixar ani DreamWorks. Disneyova studia se po nekonečné žumpě odpadků "pro děti" pochlapila a vyprodukovala něco opravdu koukatelného. To že jsou malí diváci nenároční ještě neznamená, že jim podstrčíme kdejaký fujtajbl a u Disneye se po dlouhé době snad začíná blýskat na lepší časy. Doporučuji. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Jako u jiných soudobých filmů z Disneyových ateliérů mi i na Zvonilce vadila dvojsmyslně artikulovaná polarita mužského a ženského, která se podstatně promítla i do tělesné stylizace víl. Realističnost podání odstředila vše pohádkové, mýtické a snové, zatížila velkoryse a zajímavě komponované prostředí a v parafrázi výroku „Et in Arcadia ego“ poukázala, že banalita je i „za zrcadlem“. – Ve srovnání s filmy Tomma Moora, jenž mythologické a folklórní podněty integruje v osobité a přitažlivé světy, v nichž lze hledat odpovědi na dnešní bolesti, poskytl příběh o blonďaté „drátenici“ nejvýše příležitost k dočasnému úniku pro ty, kteří ještě unikat nemusí. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je animovaný film určený asi čisto pre deti a tými deťmi nemyslím 11 ročné ale asi tak 5-6. Navyše sa mi veľmi nepáčila lacná animácia a postavy neboli pre moje oko zaujímavé. Rovnako tak sa nedá pochváliť dej či prostredie, v ktorom sa ten dej odohrával, ale ako píšem, 5-6 ročným sa to možno bude páčiť. Táto snímka má zo 6-7 pokračovaní, tak mám čo robiť a dúfam že nebudem ľutovať, že som sa do toho pustil a snáď sa to každým dielom bude len zlepšovať. Pri toľkom množstve zhliadnutých počítačovo-animovaných filmov som asi náročný divák, ale Cililing ma neoslovil a nedal mi nič nové, čo by som v iných animákoch nevidel. ()

KiJi 

všechny recenze uživatele

…A NARODILA SE VÍLA. Je to milé, hezká animace, trocha humoru (naštěstí se postavy nechovají jako blbečci jak vidíme v jiných současných animácích a ani zde není hlavní retardovaný nositel humoru), trocha napětí, pěkná irská hudba, a s poučením pro děti – když člověk něco umí, tak by si toho měl vážit a rozvíjet a nesnažit se dělat něco jiného. Už jsem se lekl, že Zvonilka se bude snažit být „divergentní“, svou vrozenou schopnost změnit a naučit se jiné magie, jako ovládat vodu, vítr apod., co umí jiné víly, ale naštěstí to tak nebylo. Akorát, proč musí být vyobrazeny tak sexy…? ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Země nezemě se vrátila a je to za mě super. Než vymýšlet další díly Petra pana, tak tu máme ukázku světa víl. Vtipné narážky, kterých si všimnou jen ti největší fanoušci Disneyho jsou skvělé a to, že tam šouply okrajově naši krásnou Wendy a hudbu z Petra pana, tak to je už mě úplně dostalo - jako dítě jsem si toho nevšimla, až nyní. Baví mě postavy i příběh, Zvonilka se podařila vykreslit úplně úžasně i s jejími nedostatky. Krásná pohádka pro děti i dospělé, kterou si můžete pouštět pořád dokola. - a ze všech filmů Zvonilka je tahle top 1 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Herní společnost Nintendo vydala po uvedení filmu stejnojmennou hru. (Terva)
  • Prvý Disney film, v ktorom vystupuje Cililing ako hovoriaca postava. (Eeve)

Reklama

Reklama