Reklama

Reklama

Příběh se odehrává ve světě, kde nikdo není schopen lhát. Lidé často pronášejí otevřené a často kruté poznámky, aniž by pomýšleli na následky. Jednoho dne Mark Billison, neúspěšný scénárista průměrného vzhledu i inteligence, který má ve svých čtyřiceti nelichotivé vyhlídky do budoucna, v sobě odhalí schopnost lhát a zjistí, že nepoctivost s sebou přináší růže. Ve světě, kde je každé slovo považováno za absolutní pravdu, si Mark velmi snadno vylže cestu k bohatství a slávě. Jenže lež se také velmi rychle šíří a Markovi se věci rychle vymknou z rukou - lidé totiž některé z jeho příběhů začnou považovat div ne za evangelia. Celý svět najednou visí na každičkém Markově slově - tedy kromě ženy jeho srdce. Co může Mark udělat, aby ji získal? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (483)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výborný nosný nápad o světe, kde nejenom, že nikdo neumí lhát, ale ani nechápe koncept lži jako takové a o jediném člověku, který lhát umí, by vystačil na chytrý seriál Tady, bohužel, jen na první polovinu filmu. Ta druhá se utápí v pravděpodobně velmi osobním mindráku Rickyho Gervaise z časů, kdy nebyl slavný a kvůli jeho nijak oslnivému zjevu ho hezký holky posílaly do háje. _____ Takže nastupuje hrůzostrašná povrchnost, kdy se řeší "láska" k holce, která je navozená jen tím, že je ta holka hezká. Protože nic víc ona nemá. A dívčina sama snad byla vychovaná pratetou Hilde, sekretářkou Třetí říše, která jí vštípila rasové zákony, takže dívčina hledá ideálního partnera pro doplnění svěho - jak si ona myslí - skvělého genofondu pro plození pohledných děcek. Kdo by takovu holku chtěl? Jenom povrchní chlapík, který přemýšlí rozkrokem. Tím pádem je hlavní hrdina dost nesympatická osoba. ____ Škoda, protože Gervaise hraje velmi přesvědčivě a jeho ze soucitu narychlo vymyšlené náboženství je dojímavé, vtipné a chytré zároveň. ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Tak vám teda řeknu, nejhorší film tohoto roku. Větší blbost jsem už dlouho neviděl. Jsem zcela přesvědčen, že kdybych se narodil do světa, kde se nelže, musela by společnost a hlavně její chování, vypadat úplně jinak. V tomto filmu to vypadá jako by je někdo navedl, třeba před týdnem nebo čtrnácti dny, a donutil je přestat lhát. Společnost bez lží by se musela ubírat úplně jiným směrem. CITÁT : Jest - li mi okamžitě nedáte, bude konec světa !!! Možná se nám scénárista i režisér snaží namluvit, že ten kdo nelže, je tupou a blbec a ten kdo lže, je génius. A já nelžu - ten film je kokotina. PS : Jeden příklad za všechny - Číšník, kterého nebaví jeho práce, by do ní zákonitě nemohl ani nastoupit. Pravda by mu to nedovolila. A takových idiotských keců je tam víc. Černá smrt - odpad - ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Chci toho snad moc? Momentálně mi snad každej film příjde nedotaženej a úplně vyždímanej, ale špatným způsobem. Svět bez lhaní je výborně nastavenej, ale zápletka? Boring! Sklouzne to do obyčejné romanťárny a pořád se opakují dilaogy o tom, jak je hlavní hrdina obtloustej. __ Nazvat humor Rickyho Gervaise jako satirický a rozhodně nikoho nešetřící? To je pěkná blbost. Jeho humor je přespříliš rádoby inteligentní a totálně suchý. Na druhou stranu si umí udělat legraci sám ze sebe. Hraje typického retrosexuála, kterému je jedno, jestli má díru v ponožce a na svačinu bůček s okurkou. __ A camea nepotěší. Od nikoho nikoho. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais stojí za kultovou sériou office, ktorej som úprimne neprišiel na chuť, ale už samotný fakt, že vytvoril niečo kultové, vďaka čomu sa dostal do podvedomia verejnosti, z neho robia tvorcu, ktorý si svojich fanúšikov nájde. Úprimne, ja som si film pozrel skôr kvôli Jennifer Garner. Ale k veci. Film sa zahráva z veľmi originálnou myšlienkou, ktorá rovnako ako každá iná komédia so skvelou myšlienkou skončila u totálne priemerného spracovania. Dôvod? Takéto filmy lákajú do kina veľa ľudí, pretože pri nich človek nemusí rozmýšľať. Ale nechcem zase filmu krivdiť. Aj keď sa nejedná o geniálny film, rozhodne je to film na ktorý sa dobre pozerá a nebyť posledných 20 minút tak by som svoje hodnotenie zvýšil o hviezdičku vyššie. Niektoré veci mohli naozaj urobiť inak a premyslenejšie. Každopádne zobrazenie utopickej spoločnosti alá Gervais ma bavilo. Garner bola rovnako ako všade roztomilá a úchvatná. A šteky hercov ako Tambor, Hoffman, Norton už len zpríjemnili celkové vyznenie filmu. Rozhodne to nie je strata času. Pretože film je miestami naozaj vtipný. S tou paródiou na náboženstvo ma nielenže dostal ale dokázal nastaviť zrkadlo celej spoločnosti ceľkom prijateľným spôsobom. Tri zaslúžené hviezdy. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

První polovina šlape skvěle. Gervais trefně využívá potenciál světa, kde všichni mluví pravdu. Druhá polovina už taková hlína není, protože se zvrhne v jeho oblíbené tepání do nesmyslnosti náboženství. Sice nejde nesouhlasit, ale člověku se to rychle přejí. Nepotěší ani obsazení Garner, která rozhodně není věhlasná komička a hlavně si stále nikdo nevšiml, že ani půvabu moc nepobrala. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Před první klapkou, v březnu 2008, založil Ricky Gervais na svých stránkách blog, který provázel fanoušky průběhem natáčení filmu. Stal se tak populárním, že ho Gervais udržel i po natáčení jako svůj osobní blog a píše ho aktivně dodnes. Za týden si ho přečte přes půl milionu lidí. (don corleone)
  • Během celého filmu nevysloví slovo "lež" ani jedna z postav, použije ho pouze vypravěč. (don corleone)
  • Film se natáčel ve městečku Lowell, ve státě Massachusetts v USA. Kostelík, ve kterém se odehrává svatba, se nachází v Sudbury v Massachusetts. (don corleone)

Související novinky

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Reklama

Reklama