Reklama

Reklama

Sandy (Catherine Zeta-Jones) je šťastně vdaná, má dvě děti a myslí, že už jí v životě nic nechybí. Jednoho dne náhodou odhalí nevěru svého manžela. Rozhodne se k radikální- mu kroku: opustí ho a přestěhuje se i s dětmi do New Yorku, najde si práci, přátele a začíná nový život. Brzy po příjezdu Sandy nečekaně vstoupí do života sympatický mladíček Aram (Justin Bartha), který pracuje v kavárně pod jejím bytem. Aram Sandy občas hlídá děti, které jeho společnost a zábavné hry přímo zbožňují. Také Sandy začíná nechtěně podléhat jeho neodolatelnému klukovskému šarmu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Sexy 40 se podařilo zprvu překonat moje očekávání. Ze začátku je film docela svižný, vtipný (třeba jako epizodka Sandyina rande s chiropraktikem, obě děti a jejich komentáře) a oba hlavní představitelé docela sympatičtí (a to snímky s paní Douglasovou aktivně nevyhledávám, protože si stále myslím, že Chicago bylo vrcholem její herecké kariéry a jestli někam patří, pak do muzikálů na Broadwayi - soudě dle její rok staré ceny Tony). Ovšem to, co nám tvůrci nachystali na poslední čtvrtinu snímku a samotné finále, to byla rádoby slzy ždímací podpásovka blížící se parodii na romantické komedie (nebo životu Angeliny Jolie v mužské podobě). Musím říct, že podobně střižený Prime se s finále a důstojností postav vyrovnal daleko elegantněji (a realističtěji). ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, jejíž humor je místy možná na hraně únosnosti pro starší generaci. Catherine Zeta-Jones je vskutku sexy čtyřicítka, tak se mi ani nechce zdát, že by jí manžel zanášel s nějakou "kouzelnicí" a pokud ano, tak bych chtěl vidět, jak vypadá! :) Justin Bartha mi na svou roli seděl, zhostil se jí velmi dobře a spolu s Catherine tvořili sympatický pár. Občas jsem v tomto snímku viděl i značnou podobnost s filmem Prime. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Ve čtyřiceti život nekončí aneb jak je důležité míti mužskou chůvu. I takhle by mohl znít podtitul této příjemné romantické komedie, která se zabývá jednoduchou věcí, a to sice co dělat, když žena zjistí, že jí muž podvádí. Hlavní hrdinka zvolila to nejméně pohodlné řešení, odstěhovala se z maloměsta do velkoměsta i se svými dvěma dětmi a po dlouhé době nastupuje do práce, přičemž má shodou okolností štěstí na sympatického mladíka, který začne fungovat jako chůva jejích dětí. Samo o sobě to zní docela obyčejně a tuctově, ale tahle komedie má v sobě jakési zvláštní pohodové kouzlo, děj si plyne tak nějak klidně a nekonfliktně, děti jsou rády, že si maminka našla partnera a nesnaží se jí to překazit, oba hlavní hrdinové jsou ve svém vztahu spokojeni, není zde žádný nátlak ze strany příbuzných a známých na jejich rozchod, zkrátka úžasně bezkonfliktní děj. A o to více mě překvapilo, že se vztah i přesto rozpadnul, ale to je zkrátka život a otevřený konec dal naději mnohým beznadějným romantikům, mezi které se řadím i já. Navíc tento film mě i mnohokrát rozesmál, hlavně mě bavilo, když kamera zabrala hlavního hrdinu, jak si čte Harryho Pottera. Já jsem si to zkrátka užil od začátku do konce a nemohu hodnotit jinak než nadprůměrně. Je to za čtyři hvězdy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sme v romantickej komédii, ktorej základom je dobre fungujúca dvojica a síce klasický dej, no okorenený neopozeraným a nie celkom štandardným prvkom. Odpoveď na to, či sa nakoniec dočkáme happy endu alebo vek bude predsa len neprekonateľnou bariérou, ktorá stojí medzi láskou a spoločným šťastím, zistíte na konci filmu. Určite to nebude zle strávená hodina a pol. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Konečně inteligentní, vtipná vztahovka ze života s patřičným nadhledem.....NE, bohužel nic takového se nekoná aneb další (marný) pokus Milana „polidštit“ a přivést na žánr romantická „komedie“ made in USA. Catherine to i na prahu 40-ky zatraceně sluší, ale to je asi tak všechno, co vám snímek „ dá „. Už samotná šablona vzbuzuje (mé) velké rozpaky. Sandy je šťastně vdaná, nic ji nechybí až do kamžiku, kdy zjistí, že si to její manžel rozdává s její kamarádkou. V ten moment ( jako mávnutím kouzelného proutku ) zjišťuje, že celý její dosavadní život stál za hovno. Rozhoduje se k radikálnímu kroku. Klidně mě ukamenujte, ale takto já si rozhodně „ vztahovku ze života „ nepředstavuju, ikdyž udělat tlustou čáru a zapomenout na nevydařené manželství v posteli s 25-tým „kolouškem“ Aramem, to se ( v případě Catherine ) dá lehce pochopit :o) Vyserte se jednou američané na zaběhnuté šablony a zkuste natočit „obyčejný „ příběh. Chci toho zase tak příliš? Zřejmě ANO... 40?.., MNĚ téměř taky. Dokoukání tohoto snímku mě totiž 10 let života a pár šedin určitě stálo. p.s. shodou okolností jsem naposledy shlédl snímek Play It again, Sam s Woody Allenem v hlavní roli. Kdybych tomuto snímku dal více jak 2,5 * byl by to vůči tomuto snímku Herberta Rosse výsměch, musel bych se nutně pominout a ztratit veškerou soudnost a to i přestože v daném žánru existují MNOHEM, MNOHEM horší snímky. To ale není polehčující okolnost. 1* za „ TOP GUN :o)„ zbytek za těch pár světlých momentů, víc ani ťuk.... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Catherine Zeta-Jones v roce natáčení opravdu dosáhla kulatých 40 let. (Yokolobuna)
  • V jednom z dialogů mezi Aramem (Justin Bartha) a jeho matkou (Joanna Gleason) je zmíněno, že pracovala pro Ralpha Laurena. Stejně se jmenoval její nadřízený i v seriálu Přátelé (od r. 1994), v jehož několika epizodách se Joanna také objevila. (Sinecod)

Reklama

Reklama