Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skutočne vynikajúci príbeh, perfektne obsadený (Broderick, Hauer, Pfeiffer), zrežírovaný (Donner), zabalený do úchvatnej výpravy a kostýmov a mohol byť aj dojímavý keby mi struny pána skladateľa zazneli hlbšie v ušiach. Už sa mi dávno nestalo, aby mi nesadla hudba vo filme. Teraz rozmýšľam, či som mal vyčistené uši, alebo nie. 80% - 4* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jastrabiu ženu som chcel po dvadsiatich rokoch vidieť, aby som si doplnil Donnerovu filmografiu. Tento žánrový chameleón natočil horor, rozprávku a niekoľko buddy filmov. Bohužiaľ práve rozprávka mu príliš nevyšla. Tento film mi svojou temnejšou atmosférou pripomenul koprodukčné slovenské rozprávky z 80tych rokov. Lenže tie mali v mojich slovenských očiach svojské čaro, kdežto Jastrabia žena pôsobí, odhliadnuc od jedného nadprirodzeného prvku, ako historický film zo stredoveku. Je ťažké dodať adekvátnu atmosféru tomuto žánru, nestačia na to iba kostýmy, dobre vybraní herci a krásna príroda. Ale to nie je Donnerova chyba, jednoducho sa to už dôveryhodne natočiť nedá a preto filmový priemysel presedlal na temnejšie vysokorozpočtové fantasy príbehy, ktorým práve technické možnosti v dôveryhodnosti pomáhajú. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Zajímavě old schoolová fantasy z 80. let má romantickou tápletku a dostatečně charismatické i okouzlující obsazení, aby chytla za srdce. Rutger Hauer a Michelle Pfeiffer jsou pěkný pár, lákavým exteriérům to sluší ještě více a Richard Donner zvládne zrežírovat i akci s mečem. Jen nám ta Jestřábí žena, stejně jako většina stejně žánrových filmů z té doby, stárne. 7/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rozprávková romantika, ktorá už trošku dopláca na svoj vek. Priaznivejšie hodnotenie by dostala v prípade umiernenejšej hudobnej zložky a väčšej výpravy, ktorá by lepšie zvýraznila atmosféru. Ak by tvorcovia trošku popracovali na odstránení infantilnosti, tak mohol byť z toho viac, než len milý filmík, ktorý poteší nápadom, dobrými hercami a niektorými dobrými scénami. 60%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Neviem, preco sa mi tento krasny pribeh cele roky vyhybal, ked prave ja mam rad tieto typy filmov. Prekliata laska, kde sa Rutger Hauer meni pri zapadajucom slnku na vlka a v tej chvili jastrab meniaci sa na Michelle Pfeiffer a pri vychadzajucom slnku zase naopak, takze ich laska mala byt navzdy prekliata. No a my sa spolu s hrdinami vydavame na dobrodruznu cestu, ako tuto kliatbu zrusit. Skoda, ze som nemal moznost tento film vidiet aspon pred 20-timi rokmi, urcite by bol zazitok este silnejsi, ale nesklamalo ma to ani dnes. Rezisera Richarda Donnera som spoznal hlavne vdaka blaznivej akcnej serii SMRTONOSNYCH ZBRANI (1987 - 1998), ale aj vdaka slavnemu SUPERMANOVI (1978) s Christopherom Reeveom. Mam rad od neho aj komedialny western MAVERICK (1994) s Melom Gibsonom a s Jodie Foster alebo i akcny thriller NAJEMNI VRAZI (1995) so Sylvestrom Stalloneom a s Antoniom Banderasom... 22.03.2010 ________ Matthew Broderick - (Filip Gaston) +++ Rutger Hauer - (Kapitán Etienne Navarre) +++ Michelle Pfeiffer - (Isabeau) +++ John Wood - (Biskup z Aquily) +++ Ken Hutchinson - (Marquet) +++ Alfred Molina - (Cezar) +++ Giancarlo Prete - (Fornac) +++ Loris Loddi - (Jehan) +++ Produkcia: Richard Donner +++ Hudba: Andrew Powell +++ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Poté, co Filip (Matthew Broderick) odejde do stáje s Isabeau (Michelle Pfeiffer), je Navarre (Rutger Hauer) zobrazen, jak běží v lese a přitom se svléká, než se promění ve vlka. V záběru je jasně vidět jeho meč, ale poté, co se střihne zpět do stáje, má Filip meč ve stáji u sebe, ačkoli by měl být spolu s Navarrovým oblečením v lese. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama