Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Působivý pohádkový příběh s místy tak nevlídnou atmosférou středověku, že to vypadá jako vystřižené ze Sapkowského. Zbytek je poctivě odvedeným řemeslem, které si diváka udrží po celou dobu, jak je to ostatně u Richarda Donnera obvyklé. Hudba od neznámého Andrewa Powella je občas lehce laciná a nevhodná, ale po většinu času děj velmi dobře podkresluje a v záběrech naplno využívajících nádherné exteriéry plní svoji úlohu způsobem zcela rovnocenným s daleko slavnějšími skladatelskými jmény. No a Michelle Pfeiffer je prostě nádherná;) 80% ()

classic 

všechny recenze uživatele

Biskup, vlk a jastrab. Položím následne jednu pragmatickú otázku. Môže mať táto „trojica” niečo spoločné ? Čokoľvek. Ešte stále vás absolútne nič nenapadá, veď sa ani nie je tomu čo čudovať, keďže «Duchovný» by mohol tak maximálne tohto divokého cicavca odohnať, alebo i taký druh dravého vtáka by mu nemusel zakaždým výjsť v ústrety, však ? Čiže, asi tu máme tzv. NONSENS ? Alebo, ako sa veci vlastne majú... ? Nebudem chodiť ako mačka okolo horúcej kaše, že sa radšej opýtam ? Čo najradšej vyhľadáva, chytá a lapí, teda, tento, domestikovaný živočích ? Mohli by to byť najmä hlodavce (myši), a jednou takou práve začnem, aj keď Phillipe Gaston je typickým človekom, no prezývajú ho skrátka: „The Mouse” , pretože sa ako malý vreckár vždy vykrúti z hocakých komplikácií, že skrátka utečie spôsobom, schovaj sa do diery. Myš (mladý Matthew Broderick) je defacto akýmsi ‹prostredníkom› na ceste za dobrodružstvom, počas ktorého spoznavá dvoch prekliatych ľudí, ktorí sa vďaka uvalenej, čiernej kliatbe Biskupa z Aquily (John Wood, v slovenčine Ján Drevo), premieňajú na zvieratá, čím im naveky spečatil osud lásky, a to konkrétne medzi Kapitánom Stráže-Etienneom (Rutger Hauer) a Isabeauou (Michelle Pfeiffer), pretože im chorobne závidel, až to neuniesol. Zatiaľ, čo je on cez deň obyčajným človekom, ona je jastrabom, a zase v noci je on čiernym vlkom, ona veľkou krásavicou, a tak sotva na miniatúrny okamih sa môžu stretnúť, ako rovnocenní, bohužiaľ, to je, akoby hrach na stenu hádzali. Jestvuje akási nádej, že zlorečenstvo môže byť prerušené, ale to ešte musia všetci vynaložiť kopec úsilia, pokiaľ sa tak i stane. A pritom v pätách majú neustále biskupových temných prisluhovačov... _ Neviem si akosi normálne pomôcť, ale táto archaická rozprávka mi príde práve teraz už aj neuveriteľne zastaralá, so zvláštnou rockovov hudbou do stredoveku, a to i napriek tomu, že režiséra Dicka Donnera považujem za čisto nesmierne všestranného tvorcu, ktorý nakrútil trebárs Omena, Supermana, alebo aj Smrtonosnú zbraň, toto asi nie je úplne moja šálka kávy, i keď práca so zvukom bola strašne dynamická ! DP Vittoria Storara bola možno prvým lákadlom, i účasť hereckého ansámblu bola prijateľná, Broderick sa celkom predviedol, a tak to nakoniec mám vskutku pozitívne dojmy, ale druhýkrát to vidieť v žiadnom prípade nechcem, netúžim, určite nemusím ! ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Krásný film s neodolatelnou středověkou pohádkovou atmosférou. Film jsem viděl prvně asi v deseti letech a mám ho pořád hrozně moc rád. Ta často kritizovaná hudba mi do filmu celkem pasuje a nedovedu si jej bez ní představit. Rudger Hauer coby černý rytíř Navarre je fantastický a charisma z něho přímo sálá. Michelle Pfeiffer je okouzlující a nádherně křehká. Jenom ten Matthew Broderick mi mezi ně zpočátku příliš nepasoval (myslím tím jeho postava, zahrál ji dobře), ale zvykl jsem si. Rudgerovi s Michelle to ohromě sluší a tvoří krásný pár. Úžasná a nedoceněná romantická fantasy, které nemohu prostě vytknout vůbec nic. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je tam fantasy, romantika, dobrodružstvo... Tento film obsahuje veľa prvkov, ktoré mám naozaj veľmi rád. No v tomto prípade to na mňa nikdy nedokázalo zapôsobiť. Nezdá sa mi to dosť presvedčivé, aj keď je to natočené za veľké peniaze a hlavných úloh sa zhostili skúsení herci. Príbeh nešťastnej lásky medzi záhadným rytierom Navarre a krásnou Isabeau d´Anjou ma vôbec nechytil za srdce. Navyše Rutger Hauer a Michelle Pfeiffer mi moc ku sebe nepasujú. ** ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zvláštní fantasy od Richarda Donnera s Michelle Pfeiffer. Celý film doprovází syntetická 80ková hudba, což je u středověké fantasy dost neobvyklé. Sledujeme zde tragický osud dvou milenců, kteří jsou prokletí. Tuto kletbu se snaží celý film zlomit a porazit zlého biskupa. Není to špatné, akorát mi přišel film zbytečně natahovaný. "Podívej se na nás!" ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Ladyhawk je ve filmu představován jestřábem červenoocasým. Jestřáb červenoocasý je ale severoamerický druh, v Evropě se žádný jestřáb červenoocasý nevyskytuje. (Rattus Rattus)
  • Navarre (Rutger Hauer) je během potyčky na louce s biskupskou stráží zasažen šípem do ramene. O dva dny později, když se opět mění z vlka na člověka, ale nemá na rameni žádné zranění. (Rattus Rattus)
  • Jestřáb, který si ve filmu zahrál, se jmenuje "Little Pasta". Během produkce ale zemřel, proto je mu film věnován. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama