Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

tron 

všechny recenze uživatele

„V base mi bolo lepšie. Môj spoluväzeň bol lupič a vrah. Ale vážil si ma.“ JASTRABIA ŽENA mi v mnohom pripomína stredovekú detektívku MENO RUŽE (no dobre, Ecova adaptácia vznikla až o rok neskôr). Snímka pochádza z čias, kedy Richard Donner robil hit za hitom (PRICHÁDZA SATAN!, SUPERMAN I - II), Rutger Hauer bol medzinárodná hviezda (ORANŽSKÝ VOJAK, BLADE RUNNER) a Matthewa Brodericka sme pokladali za vychádzajúcu hviezdičku (MAX DUGAN SA VRACIA, BOJOVÉ HRY). To Michelle Pfeifferová bola krásna a skvelá už vtedy. Ľúbostná temná rozprávka JASTRABIA ŽENA ponúka okrem ponurej atmosféry (okorenenej netradičnou hudbou, budete počuť) a silných hereckých výkonov, tiež nestarnúcu zápletku o prekliatej láske, kedy sa ONA cez deň mení na jastraba a ON v pochmúrnej noci na vlka (TO je nápad). Výborné, výborné a ešte raz výborné. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skutočne vynikajúci príbeh, perfektne obsadený (Broderick, Hauer, Pfeiffer), zrežírovaný (Donner), zabalený do úchvatnej výpravy a kostýmov a mohol byť aj dojímavý keby mi struny pána skladateľa zazneli hlbšie v ušiach. Už sa mi dávno nestalo, aby mi nesadla hudba vo filme. Teraz rozmýšľam, či som mal vyčistené uši, alebo nie. 80% - 4* ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Krásný film s neodolatelnou středověkou pohádkovou atmosférou. Film jsem viděl prvně asi v deseti letech a mám ho pořád hrozně moc rád. Ta často kritizovaná hudba mi do filmu celkem pasuje a nedovedu si jej bez ní představit. Rudger Hauer coby černý rytíř Navarre je fantastický a charisma z něho přímo sálá. Michelle Pfeiffer je okouzlující a nádherně křehká. Jenom ten Matthew Broderick mi mezi ně zpočátku příliš nepasoval (myslím tím jeho postava, zahrál ji dobře), ale zvykl jsem si. Rudgerovi s Michelle to ohromě sluší a tvoří krásný pár. Úžasná a nedoceněná romantická fantasy, které nemohu prostě vytknout vůbec nic. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nádherný romantický příběh ze středověku, o dvou milencích, kteří byli prokleti. Muž se večer mění ve vlka a žena je přes den jestřábem. Jako lidé se mohou setkat jen na pouhý okamžik, skoro se dotknout. To je však vše. Pomůže jim jeden starý mnich a uprchlý vězeň, který měl být popraven. Kletba je zlomena. Aquilský biskup zabit. Konečně může být Navarre se svou Isabeau. Příběh plný čisté lásky a napětí. Nádherná hudba, která doprovází děj. Jejich utrpení v prokletí budete prožívat s nimi až do konce. Atmosféra, která vás pohltí a už nepustí. Tenhle film mám strašně moc ráda. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ta moje paměť nespolehlivá zase věděla nejlíp. Z dětských let si Jestřábí ženu pamatovala jako šeptavou, osudově temnou a atypicky brutální podívanou. Temnou a šeptavou nejspíše kvůli mizerné kvalitě naší VHS kopie a zbytek dojmů byl patrně ovlivněn tím, že po celém filmu zbyly v hlavě hlavně svérázné scény přeměn a hlavně osudově gotický závěr. V tom najednou utichnou příšerné syntetizátory i nesnesitelný Broderick a do chrámové ozvěny zní jen třískání těžkých mečů a dopady kopyt na kostelní dlažbu. Přičemž tenhle téměř nemluvný závěr trvá snad dvacet minut. Stejně tak zde i po letech funguje tragická postava záporného biskupa, který zaprodal svoji duši Ďáblu z důvodu chorobné sžírající lásky, nikoli kvůli světovládným ambicím či něčemu takovému. Obecně ta obrovskost lásky v tomto filmu je úctyhodně funkční nato, že z podstaty zápletky obsahuje minimum společných konvenční scén projevů citů. Škoda přeškoda, že to musíme sledovat z pozice užvatlaného kapsáře skrze kýčovité a scénické výjevy a hraje do toho to, co do toho hraje. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Rutger Hauer a Michelle Pfeiffer se při natáčení filmu potkali jen jednou, a to při scéně velkolepého finále v katedrále. Do té doby natáčel každý sám vždy svůj part a jak to bylo ve filmu, bylo to i ve skutečnosti - při natáčení se neviděli. Při scéně polibku po vítězném souboji rytíře Navarra (Rutger Hauer) s biskupem se Rutger zeptal Michelle: "Můžu vám dát vůbec pusu?" a Michelle odvětila: "Když to musí být...." a pak vzpomínala na natáčení scény polibku těmito slovy: "Kdybych věděla dřív, že je Rutger takový, tak bych snad chtěla i změnit scénář, abychom se potkávali víc....a nejen na scéně..." (Peregrina)
  • Poté, co Filip (Matthew Broderick) odejde do stáje s Isabeau (Michelle Pfeiffer), je Navarre (Rutger Hauer) zobrazen, jak běží v lese a přitom se svléká, než se promění ve vlka. V záběru je jasně vidět jeho meč, ale poté, co se střihne zpět do stáje, má Filip meč ve stáji u sebe, ačkoli by měl být spolu s Navarrovým oblečením v lese. (Rattus Rattus)
  • Pro roli biskupa byl dlouho zvažován Mick Jagger, kterého po úvodním pochybách kolem akcentu prosazoval režisér, producentka i zástupci Warner Bros. Volbu ovšem zablokoval 20th Century Fox a tak se přistoupilo na méně neobvyklou volbu. (DaViD´82)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama