Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

tron 

všechny recenze uživatele

„V base mi bolo lepšie. Môj spoluväzeň bol lupič a vrah. Ale vážil si ma.“ JASTRABIA ŽENA mi v mnohom pripomína stredovekú detektívku MENO RUŽE (no dobre, Ecova adaptácia vznikla až o rok neskôr). Snímka pochádza z čias, kedy Richard Donner robil hit za hitom (PRICHÁDZA SATAN!, SUPERMAN I - II), Rutger Hauer bol medzinárodná hviezda (ORANŽSKÝ VOJAK, BLADE RUNNER) a Matthewa Brodericka sme pokladali za vychádzajúcu hviezdičku (MAX DUGAN SA VRACIA, BOJOVÉ HRY). To Michelle Pfeifferová bola krásna a skvelá už vtedy. Ľúbostná temná rozprávka JASTRABIA ŽENA ponúka okrem ponurej atmosféry (okorenenej netradičnou hudbou, budete počuť) a silných hereckých výkonov, tiež nestarnúcu zápletku o prekliatej láske, kedy sa ONA cez deň mení na jastraba a ON v pochmúrnej noci na vlka (TO je nápad). Výborné, výborné a ešte raz výborné. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je hezký, casting příjemný (krom toho shrbeného Čenského záporáka), ale bohužel, celé to dost sráží forma, která silně pokulhává. Návaznost scén je někdy hodně krkolomná, třeba hned první výměna z noci (Pfeiffer) na den (Hauer) působí, jako by tvůrcům úplně vypadl celý kus filmu, to jsem chvíli přemýšlel, jestli mi něco neuteklo, ale vážně je to tak brutálně utnuté. Celé to korunuje naprosto nehodící se synťákový bigbít jakožto soundtrack. Je to škoda, opravdu mohlo jít o fajn fantasy. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Velmi jsem se na tento fantasy rest těšil, ale nemohu zastírat zklamání. Hlavní premisa příběhu vypadá na papíře jako vynikající romance, ale na plátně se to moc nepromítlo. Počátek působí velmi rozpačitě, velmi jednoduše a v zásadě se toho za celý film moc nestane. Proměny hrdinů do zvířat, kdy jsou odkázání díky kletbě se míjet, nepřineslo žádné emoce. Herci vlastně nemají tolik co hrát, dialogy pohádkovsky vystavěny a role Matthew Brodericka mě postupem času ubíjela. Hauer to s kuší zvládá bravurně, nicméně akce ničím extra neosilní. Výprava, kulisy se povedly a vizuálně tomu nelze co vyčítat. Trošku jsou mi záhadou nominace v oscarových kategorií, neboť hudba k tomuto žánru byla absolutně mimo a když si vybavím v podobném duchu Highlandera, jsou to nebe a dudy.......5/10 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších fantasy pohádek... a obecně filmů o velké osudové lásce vůbec. Světlá vzpomínka na dětství kdy jsem ji viděl poprvé, a až do dneška i naposledy, mi za ty roky ani trochu nevybledla. Příběh o prokleté lásce dvou lidí, dokonalého Rutger Hauera a nesmírně krásné Michelle Pfeiffer nezestárl ani o den. K čertu s digitálními tiky a vyleštěným vizuálem - TAKTO má vypadat správně atmosférická středověká romantika. 8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atmosféra pochmurná, romantika pohádková. On se přes noc mění ve vlka, zatímco ona na sebe přes den bere podobu jestřába. V lidské podobě se už prostě nesetkají. Prokletí v solidním výpravném balení, ve kterém vyniká kamera zbožňovaného Vittoria Storara a úžasná hudba Andrewa Powella, který skladatelsky stojí pouze za dvěma filmy. Richard Donner precizní, herci slušní. A divák se k tomu docela rád vrací. Což je dost podstatné. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Filip (Matthew Broderick) stojí hned vedle Navarra (Rutger Hauer), když mu podává látku, do které má zabalit jestřába. Avšak hned poté, když Navarre řekne Filipovi, aby si vzal jestřába, stojí Filip několik metrů od něj. (Rattus Rattus)
  • Natáčení probíhalo od 2. srpna 1983 do prosince 1983 v Itálii. (ČSFD)
  • Ladyhawk je ve filmu představován jestřábem červenoocasým. Jestřáb červenoocasý je ale severoamerický druh, v Evropě se žádný jestřáb červenoocasý nevyskytuje. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama