Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

DC Comics představují svoji Ligu spravedlivých (Justice League). Předsatvení je to krásné, protože všechny staré známé i méně známé postavy se setkávají v dokonalé retro atmosféře let dávno minulých, kdy ještě létal Superman neotravován dálkově naváděnými raketami s dálkovým ovládáním a Batman nejezdil v Lamborghini... :) Hups, tak zpět k filmu...let dávno minulých, kdy ještě každý američan hledal náznaky komunismu u svých sousedů a v televizi sledoval nejnovější nabídky na vlastní atomový kryt. Tato doba je výjimečná nejen atmosférou, oblečením a technikou, ale celkovým zapadnutím všech hrdinů do škatulky "něco jako komunista/nepřítel". Prakticky celý příběh je na tomto postaven a je to jedině dobře, protože v závěru vám alespoň slavný hlas Kennedyho nažene mráz po zádech. Celkově mě zaujala Liga spravedlivých svými emocemi a jemně klišé příběhem. Takže jak to je? Kdo zná Supermana a Batmana možná bude zaskočen počtem jemu neznámých hrdinů, ale také vrcholně potěšen atmosférou a docela velkým počtem akce. Abych nezapomněl, superhrdinové mají skvělé hlasy, což je zásluha výborného dabování postav v originále, kde se neztratí Kyle MacLachlan jako Superman, Lucy "Xena" Lawless nebo třeba Neil Patrick Harris jako Flash. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Hodne kvalitni alternat. verze pocatku JLA s podle me odvaznou retro stylizaci, ktera muze pusobit trochu jalove (stylem kresby), ale mne se opravdu libi. Zasazeni do 50. let a ery maccarthismu je podle me povedene. Kdo tento termin nezna, asi velkou cast filmu nepochopi. Byl to zkratka podobny stihomam a demagogie jako propaganda proti imperialistum u nas. Akorat ze v US to bylo naopak a byl to hon na komunisty. A v tom duchu i na superhrdiny v tomto snimku, kteri zpocatku nejsou zrovna oblibeni, protoze jsou "jini" a to je podezrele. Kazdy si tedy vede svuj soukromy boj za spravedlnost tak trochu v ustrani nebo utajen, ale kdyz prijde uhlavni nepritel, je nutno se spojit a zapomenout na malicherne sarvatky. Je to myslenka vpravde americka a ja proti tomu nic nemam. Je to navic podano stejnym "budovatelskym" stylem jako teze socialismu kdysi u nas a v zemich vychodniho bloku (coz je docela usmevne a je na tom videt, jak ty ideje byly vlastne na Zapade i Vychode naoko stejne - jen ta realizace byla u Americanu svobodnejsi). Dycha z toho zkratka retro starych kreslenych casopisu (neco jako Rychle sipy), ale cilem tu je preziti lidstva a sjednoceny boj proti nepriteli. A tak to ma v hrdinskem komiksu byt. Zaporak je sice trochu abstraktni forma zivota - jakesi Centrum, ktere oplyva schopnosti rodit dinosaury - ale jinak je zbytek velmi povedeny a kazdy clen JLA tu ma rek bych srovnatelne prostoru. Kazdy prilozi ruku k dilu, protoze jen spojenymi silami lze dosahnout vitezstvi. Navic jsou i v dabingu zajimavi hoste, kteri jinak u DC toliko nedabuji: "Cooper" MacLachlan, "Xena" Lawlessova, "Sberatel kosti" Boreanaz, "Barney" Harris nebo Brooke Shieldsova. No a uplne nejlepsi je stejne ta zaverecna, jakoby "Keneddyho" rec. Tu proste bastim: "I'm asking each of you, to be pioneers towards that new frontier..." ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Batman, Superman, Flash, Hal Jordan, Wonder Woman, Martian Manhunter a další bojují proti zkázonosné síle samotného 'Centra'. Tenhle JLA animák mě potěšil zasazením do let padesátých (vyčerpání válkou a naděje v lepší zítřek, nový start), ale naopak nepotešil menší dějovou rozkouskovaností až zmateností. Charaktery se taky (ne)dávali dohromady pěkně dlouho. Závěr byl ale tak vyhroceně hrdinný (vláda + nadlidé) a sci-fi/apokalypticky rozmáchlý (plus plný dinosauřích příšer), že mě to smetlo tak jako tak. Kresba celkově taky pěkná, politický nádech v tomto případě ku prospěchu věci. 7/10. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z animáků o Justice League. Nejenže mi neseděly 50. léta, ale také množství vedlejších postav a přerostlí pterodaktylové jakožto hlavní nepřítel lidu/Justice League. Navíc každá z hlavních postav má jen minimum prostoru a o mytologii se taky nijak výrazně nemluví. Po Krizi na dvou Zemích a Zániku tak přišlo s JL velké zklamání. 50% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Flash je jednoznačně komouš. Ten rudý spandex je jasný. Jinak dost slabý scénář a nudný záporák, pár světlých míst se však najde. Mezi ně patří třeba Kal-Elův střet s Dianou v chatrči někde v Indočíně nebo když Martian Manhunter přebírá vzhled postav vystupujících v televizi. Zasazení do padesátých let a s tím spojený šatník superhrdinů dává tomuhle animáku jistý punc originality. Bachy: Robina Hooda jsem tam opravdu neviděl :) Možná tě zmátl Green Arrow... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Komiksová předloha v České republice vyšla v rámci DC komiksového kompletu ve dvou knihách, pořadové číslo 48 a 49. (Ratemus)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Stana Berkowitze. (Terva)

Reklama

Reklama