Reklama

Reklama

Sammyho dobrodružství 3D

  • Česko Sammyho dobrodružství (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film vypráví příběh mořské želvy Sammyho od jeho narození až do dospělosti. Za svůj život mořské želvy přeplavou tisíce kilometrů, aby se pak v dospělosti vrátily na pláž, kde se narodily. Sledujeme malého Sammyho na jeho úžasné cestě plné dobrodružství s kamarádem Rayem a jeho hledání přítelkyně Shelly. Ústředním motivem je přátelství, odvaha a láska a film zábavnou formou předává dětem poselství o potřebě ochraňovat naší planetu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ale jo, obrázky jsou pěkné. Jenže co dál? Sammy a vlastně všechny postavičky nejsou nijak zvlášť sympatické. A příběh? Kdyby chlapci z BBC přilepili kameru na krunýř živé želvě, třeba by to bylo stejně "zajímavé". Ale co. Možná si děti vezmou ponaučení z toho, že ropa v moři i igelitový pytlík plující na hladině je fuj. Natožpak velrybáři, kteří jsou 2x fuj. A snad si i zapamatují, že hodní jsou hlavně lidi, kteří jezdí kytkama pomalovaným autobuskem a ve znaku mají prak s čárkou uprostřed a ...no to je asi tak všechno. Někteří tady vyzdvihují dobrý výběr písniček. A mě zrovna chyběly písničky, které by šlo přezpívat do češtiny, takže by jim děti rozuměly a mohly by tak vypomoct chabému příběhu. Konec konců, tento film je určen primárně pro děti. Dospělý tam toho moc nenajde. Tím že jsem přesvědčen o škodlivosti koukání na filmy s 3D brýlemi na nose, považuji tento filmeček za relativně neškodný pouze v placatém provedení. No a tím pádem se mi zdá být vcelku zbytečný, protože z těch tří hvězd padly dvě na zdařilou animaci. PS: Zpočátku to nevypadá, ale ve vodě se to razantně zlepší. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné pokoukáníčko. Akorát se nemůžu zbavit všudypřítomného pocitu, který souvisí s neustálým přehráváním písní určitého interpreta - reklama na CDčko Bruna Marse. Jinak celá ta věc s roztomilými želvičkami byla celkem jímavá spolu se zásahy lidí do přírody a jejich následky. Bohužel tvůrci si s lidskými ksichty moc nepohráli - škoda. Zaujal mě hned počáteční citát vyřčený starým želvákem Sammym: "Lidé, pořád někam spěchají i když nemají kam." ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pěkný animovaný film o roztomilých želvácích s ekologickým poselstvím, který i díky tomuto není jen filmem pro děti, nýbrž i pro dospělé. Je to příběh želváka Sammyho od jeho vylíhnutí, který po celou dobu filmu zažije to, co želvy a nejen želvy zažívají v oceánech. Zkamarádí se s jiným želvákem, společně v klidu plují oceánem v překrásném podmořském světě plném atolů a žerou ledascos. Klidně i medůzy, ale hlavně ne plasty! Mezitím čelí nástrahám, aby i oni nebyli něčí potravou. Poté už ale natrefí na člověka. Nejdříve poznají, co je to ropná havárie, pak sítě rybářů a poté už je Sammy na vše sám. Chvíli je i mazlíčkem lidí, na pláži pozná Hippiesáky a narážky na Vietnam, ale i sladkou vodu s hadem, krokodýlem a pyraněmi. Pozná studené vody Antarktidy, velrybáře a stanici ve stylu Greenpeace. Skutečně je toho spousta, co se dalo do tohoto animovaného filmu vecpat. Krásná podívaná s překrásnou animací. [1884. hodnocení, 86. komentář, 63%] ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Docela pěkně se na to kouká, ale nemá to jakýkoliv nosný příběh. Prostě se chodí, resp. plave, od bodu A k bodu B, sem tam malej želvák Sammy někoho potká, na to hned ztratí a nakonec se zase dílem náhody znovu setkají... Nemám nic proti, ale pokud je hlavním motivem filmu přátelství, odvaha a ochrana naší planety, tak by to nemělo být podané jen ve stylu, že někteří lidé jsou zlí a jiní zase hodní. To prostě nestačí... ani dětem... 35% ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nuž, je to teda dobrodružná cesta, ale zdalo sa mi to málo vtipné, málo romantické, málo dobrodružné a veľmi dlhé. Moja malá sestrička to nevydržala pozerať do konca. Zdalo sa mi to až miestami veľmi vážne, témy ropovodov a vyhadzovania odpadkov. Zdalo sa mi, akoby sa tvorcovia nevedeli rozhodnúť o akú problematiku pôjde: putovanie dvoch kamarátov, korytnačky a ľudia, ľudia a znečisťovanie prírody alebo cesta za láskou. Čo mi asi najviac vadilo, je že naša malá korytnačka nemala stáleho priateľa pri cestovaní, tí sa menili príliš často a ja som nemala čas si obľúbiť poriadne ani jedného z nich. Ale hudba bola tak akurát. Je to priemerná detská rozprávočka.55% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (1)

  • Alternatívnymi názvami snímky boli aj názvy A Turtle's Tale: Sammy's Adventures či Around the World in 50 Years 3D. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama