Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cecilia zostáva verná Arnovi a pomaly sa napĺňa čas, ktorý si má odpykať za hradbami kláštora. Arn slúži ako templár vo Svätej zemi, kde sa vyznamenal v bitke proti Saladinovi a od templárskeho veľmajstra si pred rokmi vyslúžil glejt, ktorý mu mal zaručiť návrat do vlasti spolu so všetkými poctami, keď rád opustí. Keď však glejt ukáže so žiadosťou o návrat domov, nový veľmajster ho roztrhá. Arn musí znovu zostať bojovať s križiakmi proti Saladinovi, ale Saracéni templárov rozprášia. Cecília stále verí, že sa vráti a naplní sľub, ktorý si dali... (badygorila)

(více)

Recenze (84)

cab 

všechny recenze uživatele

Druhy dil presne zacina kde prvni skoncil a tim padem plynne navazuje na strastiplnou pout chrabreho, ted vsak uz dospeleho, Arna. Je stale umisten v roji krizackych vojsk, ktere nyni maji za ukol znicit hrozbu v podobe Saladina. Avsak jak se rika, prvni vyhrani z kapsy vyhani a zde tomu nebylo jinak, ale protoze Arnuv osud nema byt jeste zpeceten, tak mu je nabidnuta necekana pomoc, ktera ho dovede k vysnene ceste zpatky domu, kde se cely pribeh po dalsi zajimave hodine rychle ubihajiciho deje zavrsi. 65% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Príbeh ani historický ani romantický, len taký šedý priemer. Bojové taktiky niektorých vodcov sú smiešne a postavy vyzerajú rovnako ako pred 20 rokmi, či ide o hlavnú dvojicu alebo Stellana Skarsgarda, ktorý vyzeral na 60 na začiatku a vyzerá tak aj po 36 rokoch. Arnov verný kôň, ktorého dostal ako dieťa je v plnej kondícii aj po 30 rokoch a nebyť tragickej smrti, tak by v pohode prežil aj svojho pána... Postavy si ma príliš nezískali a tak ma koniec nechal chladným. 50% ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Velice povedené a na komorný projekt velice zajímavý příběh o tom, co předcházelo před sjednocením švédského království a v rámci možností natočeno s maximálně využitým potenciálem. Čtyři severské země se podílely na tomto historickém filmu, který díky nim vyniká úctihodnou výpravou, kamerou, ztvárněním, kostýmy, scénářem, včetně vykreslení charakteru Arna a Cecilie zasazeného do zdařilého příběhu o dvou dějstvích. Dále snímek oplývá působivým hudebním doprovodem a zdařilými souboji. Pěkná krajina či interiéry k tomu dozajista také patří. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Akčnější pokračování Arnova příběhu, které má sice víc filmových chybiček a nepřesností, ale je zato svižnější, napínavější a bohužel i smutnější. Celkově více akce, větší bitvy (i když pořád v rámci daného rozpočtu). Každopáně na závěr si neodpustím dodat todle: Do prdele s celým Hollywoodským pojetím středověku, trapnym patosem a moudrama - todle bylo totiž přesně to, co to naštěstí nemělo a bylo to zatraceně dobrý. Ještě bych málem zapoměla - super kostými a hudba. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Slyšel jsem, že jsi odmítla nabídku biskupa Erlanda. Chápu, že potřebuješ čas na rozmyšlení.“ - „Nemám se nad čím rozmýšlet.“ Cecílie je totiž už dávno rozhodnutá, jak chce strávit svůj život…Režisér Flinth pokračuje v tom, co mu fungovalo v díle předchozím. Přesto mám pocit, že dvojka se mu podařila o něco lépe. A nejen v tom, že se pokračování mnohem více podobá filmu s vysokým rozpočtem. Oproti jedničce se mi podařilo lépe smířit s hlavním hrdinou. Absence větší dávky charismatu už pro mě nebyl takový problém. Také proto, že si Arn prošel vývojem a život z něj udělal zajímavější postavu. I co do atmosféry mi druhý díl přišel vydařenější. Nechybí sice momenty, které trochu drhnou (příkladem buď načasování setkání páru a odnikud se objevivší potomek vyvolávající nechápavý úsměv), ale celkově dám slušné 4*. „Saladin ještě zdaleka není poražený.“ - „Je to určitě jen otázkou času, ne?“ - „Musíme věřit, Haralde. Musíme věřit, že vyhrajeme nad zlem.“ - „A co když nám víra nepomůže porazit zlo?“ - „V tom případě…zemřeme.“ ()

Galerie (581)

Zajímavosti (2)

  • Herci, kteří ztvárnili krále Knuta (Gustaf Skarsgård) a jeho syny Erika (Bill Skarsgård) a Jona (Valter Skarsgård), jsou ve skutečnosti bratři. Ve filmu si zahrál i jejich otec Stellan Skarsgård, a to Jarla Birgera Brosu. (Barghest)

Reklama

Reklama