Reklama

Reklama

Upíři, vlkodlaci a čarodějnice

  • USA The Unexplained: Witches, Werewolves and Vampires

Obsahy(1)

Tento zvláštní a velmi úspěšný dokument NBC se zabývá legendami a lidovými tradicemi a odhaluje fakta obklopující mystické a strašidelné bytosti. Zahrnuje bizarní případy z historie, rozhovory se současnými upíry, vyšetřování praktik moderních čarodějnic a zkoumá psychické a fyzické poruchy způsobující domněnky, že se lidé stali vlkodlaky. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (21)

zsn 

všechny recenze uživatele

Miluji legendy o upírech, vlkodlacích a čarodějnicích, podepřené a mystifikované nevyzrálostí doby, je to pro mne živná půda, vzrušující téma od útlého dětství, stejně jako dodnes. Stejně vzrušující jako knihy s dobovými rytinami na toto téma a jakékoli přeracionalistické racionalisty / rozumbrady / skeptiky, tak jako jakoukoli jejich snahu, uvést tyto legendy do absolutní utopie v rámci této přechytračelé, brouk Pytlíkovské doby, bych nejradši proklela :) ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Uzgvééhurgva, bhuáááá... Já čuchal, že to bude bídné a odporné, ale do prdele, že až takhle?! Na tahle titulní témata se dá najít tolik kvalitních zdrojů, spoléhajících na fakta (vědecké studie, záznamy dobových kronik, lékařské zprávy..) a ne na pokus o véélké mistérium. Jenže ne, to by autoři nesměli být banda senzacechtivých diletantských kreténů, kteří řeknou jen absolutní minimum relevantních a zajímavých informací, hlavně že jsou přítomni krávy spící v rakvi a pseudoprofesoři, tvrdící, jak je hrozně těžké zjistit, že Drakula má reálný předobraz... Doprdele, víc reálných informací jsem věděl, když mi bylo deset! ODPAD, ODPAD ODPAD!!! ()

Reklama

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Dosť odfláknutý dokument skladajúci sa len z vystrihnutých scén zo známich hororov a starých kresieb. Ilustračne zinscenované hrané scénky sú smiešne. Rozhovory alebo skôr monológy odborníkov a rôznych "freaks" sú však zaujímavé a navodzujú správnu atmosféru pri ktorej tá necelá hodinka uletí ako voda. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Část o pátrání po Drakulovi je trošku, ale opravdu jen maličko zajímavá. Jinak se v celém dokumentu dozvíme akorát to, že se stejně nic nedozvíme. A pak taky, že Transylvánie opravdu existuje! To by jeden neřekl, stejně jako, proč takovouhle totálně neatraktivní věc MIDO vůbec vydává. Byla snad licence zadarmo? ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Spracované tým najlacnejším spôsobom aký som kedy videl. Výťah známych faktov v minimalistickej podobe doplnený veľmi slabými, občas až trápnymi, hranými scénkami a výpoveďami pochybných vedcov. Miestami sa mihne záber z hororového filmu k danej téme a... to je všetko. Neverím, že mal tento "dokument" čo ponúknuť už v dobe svojho vzniku. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama