Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 3

Recenze (1 246)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy stál ještě Džerry Skálopevně na nohou a produkoval kulantní bourače bloků? Abych vás dlouho nenechal tápat, tak vám to teda povím. Nenávratně v prdeli! Od té doby to totiž začalo řádně cinkat v kategorii 12-, Mikymauzovo studio skoupilo kde co, a na paškál přišly Dyznylendovské taškařice pro náctileté debily. Díky mediální masáži je z toho ale zábava pro celou, mentálně postiženou rodinu, která má sice rozpočet velikosti HDP slušně prosperující středoafrické kolonie a ze všech těch digitálních duperelí si všichni ti fakani slintají do pokornu, nicméně natočit to s třetinovým rozpočtem a bez pitvořící se Deppky, co náramně žertovně krmí chcíplou vránu, čtu si tu teď místo těch trikově zpotvořených, nadšených výstřiků něco o narychlo splácané, pirátské, slaboduché kokotině, jejíž hlavní hrdina byl nepochybně na vojně u růžových baretů. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Budu přísný, koukal jsem tentokráte na velice dlouhé nic. Armie Hammer je hodně nepochopitelný castingový tah. Ten člověk není ani drsný, ani vtipný a je bez vůně a bez zápachu. Nebýt poměrně zdařilého úvodu a závěru, které se oba odehrávají ve vlaku, tak by se opravdu nebylo na co koukat. Mezi tím se odehrávají zcela noví Piráti, kde "taškařice" střídá taškařici a o nějakém DIVOKÉM západě si můžeme nechat jen zdát. Divokého zde moc není a nejen vlak je digitální, ale i králíci, bizoni a kdoví co ještě. Jak by byl divák rád, kdyby výprava filmu byla skromnější a zato příběh kvalitnější. Takhle sledovat už potisící stejnou scénu s šokujícím odhalením hlavního záporáku, může překvapit snad jen diváka který několik let neviděl žádný film. Nevím proč se vůbec do podobného filmu Verbinski pouštěl. Humoru zde mnoho není a Johnny Depp v této roli už také moc netáhne. Pro mě osobně dlouhá zbytečnost, kterou sledovat v kině, by se rovnalo čirému utrpení. 45% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný film s plno zápory. Největším záporem filmu je šíleně přepísklá stopáž 151 minut, vůbec by neuškodilo film o 30 minut zkrátit, dále objevují se zde dvě velké Akce a to na začátku a na konci, ale bohužel nepůsobí vůbec drsně a nemají správnéj Wild West Drajf, vypadají spíše jako laciná parodie za doprovodu nevhodné hudby a tudiž jsem si to nemohl na plné koule užít. Velkým kladem je však vynikající, slizký záporák Butch Cavendish, který nedostal tolik prostoru, jak jsem si přál, ale budiž. 3* si tenhle lehce nadprůměrný film zaslouží. 60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Malý chlapec vstupuje na výstavu divokého západu. Potom ako môže vzhliadnuť vypchatého bizóna či grizzlyho, naráža na maketu indiána. Ten z ničoho nič ožíva a malému chlapcovi začína rozprávať starý príbeh o dvoch hrdinoch, ktorí na divokom západe bojovali za spravedlnosť. Príbeh o svojskom indiánovi Tontovi a trochu puntičkárskom, naškrobenom prokurátorovi Johnovi Riedovi. Ako to s nimi v skutočnosti bolo? Príjemná dobrodružno akčná rozprávka s prvkami komédie vhodná pre takmer všetky vekové kategórie. Nedá mi nesúhlasiť s názorom užívateľa LIMA. Aj napriek tomu, že snímok miestami postráda logiku, pozíciu v červených políčkach by si najmä vďaka rozuzleniu určite zaslúžil. Johny Depp opäť potvrdil, že hranie divno divných postáv mu ide zďaleka najlepšie. Jediným negatívom snímku je dlhočizná stopáž. Miestami vďaka niektorým zbytočným pasážam film pôsobil monotónne. Ale inak, veľká spokojnosť. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv obvykle zastávám názor, že na věku příliš nezáleží, tak tento film je zřejmě vinen tím, že se strašně moc snaží být zároveň pro děti i pro dospělé, tedy že rozháranost a nejednotnost ho roznesla na kopytech. A jak ráda bych se dívala na film o dvoumetrovém slaboučkém obrovi, co se postupně naučí poslouchat svoje tělo a přírodu. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • Hudbu k filmu mal pôvodne skladať frontman skupiny The White Stripes Jack White, ale bol nahradený Hansom Zimmerom, pre ktorého sa Lone Ranger stal v poradí už siedmou spoluprácou s režisérom Verbinskim. (Macejko)
  • Hans Zimmer použil k nahrání hudebního doprovodu, konkrétně některých basových linek a bubnů, skutečné zvuky vlaku. Pro tyto potřeby navštívil Chrise Cartera, tvůrce seriálu Akta X (od r. 1993), který postarší lokomotivu vlastní. (Brousitch)
  • Vo filme mali pôvodne vystupovať vlkolaci a mal sa oveľa viac sústrediť na nadprirodzeno. (classic)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama