Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

Toshiro 

všechny recenze uživatele

První díl mě donutil se trochu zamyslet. Pomocí druhého jsem už jen smutně prohlédnul skrz zbytečnost takovéhoto filmu. Poskládat pár informací na rádoby smysluplnou hromádku, která odsuzuje současný svět, není až takové umění, jak by se mohlo zdát. Snít o lepší budoucnosti je fajn, je ale myslím lepší začít nohama v realitě a ne jí šmahem odsoudit jako kompletně špatnou, to umí každej teenager i bez dvouhodinového dokumentu :). ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Zprvoti ma mierne odradilo začiatočné cool intro, ktore chcelo svojím umeleckým poňatím za každú cenu upútať a šokovať od samého začiatku. S pribúdajúcim časom sa dojem lepšil až do záverečných 10 minút, ktoré už boli na mňa trochu moc a zaklincoval to Projekt Venus, ktorý je podľa mňa len ružovým, naivným prevtelením komunizmu. Poniektoré myšlienky boli velmi zaujímavé a hodné zamyslenia a ostáva len dúfať, že nie všetko je pravda a filmári si pomohli trochou brainwashingu. ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Toto je snad ještě zajímavější než první díl!!! Doporučím to každému přemýšlivému a samozřejmě inteligentnímu člověku, kterého znám... A poté může započít diskuze! Je tam tolik zajímavých myšlenek. Ne, že bych to považoval za dokonalost, a ani si nemyslim, že je to uplně všechno pravda a že to všechno ´´sedí´´, ale prostě je to parádní záležitost k přemýšlení! ()

Revanx odpad!

všechny recenze uživatele

Ako pokus o komédiu by to na 2* mohlo byť, keďže však ide o pokus o dokument tak ten odpad by mal by prirodzený u každého s aspoň priemernou inteligenciou a čiastočnou schopnosťou overiť si fakty. Je až zábavné, ako sa tí, čo sa chvália svojou odolnosťou voči oblbnutiu americkou vládou nechávajú oblbnúť týmto pseudodokumentom. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Rozhdone iné prevedenie ako 1. diel... Predošlá časť tohto diela bola maximálne chaotická a veľmi "tlačila na pilu", avšak Addendum skrýva hĺbší zmysel a snaží sa zasiahnuť masy ľudí... Kopa vyslovených, ale aj nevyslovených myšlienok, opäť konšpiračné teórie, rozsiahly kontext, skupina ľudí, ktorá zda sa vníma svet okolo nás trochu inak... Hlavná dejová línia tohto snímku ma oslovila, donútila premýšľať a nakoniec na mňa spravila dojem a preto 9/10 ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama