Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lyžařský zájezd manželů Páleníkových je spojen s oslavou narozenin Libora Páleníka v kolektivu vysokoškoláků, hlavně dívek. V této situaci jeho žena nalézá spoustu podnětů k manželově nevěře a nakonec se stáva obětí smyšlené představy. Příběh je úsměvnou drobnokresbou manželských nedorozumění. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Příjemná, celkem i vtipná, neškodná záležitost poměrně věrně evokující pohodovou atmosféru zimních rekreací za socíku. Rozjezd ale trval bezmála půl hodiny a ještě dlouho potom jsem pořád nevěděl, o čem že by to vlastně mělo být. Předehra k pointě přišla ve třech čtvrtinách filmu a pointa jako taková v posledních třech minutách. Ale na Brno, myslím, docela dobrý - byť to podrželi hlavně Pražáci, jmenovitě Krampol a Asterová. Olda je celej život stejnej, ovšem stejně dobrej, nutno dodat. ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná zábavná záležitost. Scénárista napsal sice obyčejnou a jednoduchou, ale nápaditou a vypointovanou historku a neopomněl si vyhrát s dialogy. Herce jejich role očividně baví. Trio Navrátil, Schmid a Krampol sice nevybočuje ze svých obvyklých typů a nesype tu ze sebe kdovíjak originální "hlášky", ale stejně jednoduše válí. Třeba v podání Jana Schmida je úsměvná i obyčejná otázka "Nepojedete se mnou po červené?" Ani ostatní se nenechávají zahanbit, včetně komparsu. A nutno pochválit i kameramana, který si vyhrál se scénami jízdy na lyžích. ()

Reklama

type_B 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl v televizi dopoledne v týdnu a mile mě překvapil. Připadal mi dost vtipný. Oldřich Navrátil hraje takového trochu ňoumu, který se nakonec ukáže jako správný mlsný kocour, a Krampol zase dosti nepříjemného povýšeného instruktora. Typ debilních tělocvikářů se mu povedlo ztvárnit touto postavou výborně. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za naprosto přesvědčivého Krampola v roli hlavního instruktora lyžařského výcviku pro filozofickou fakultu. Potkal jsem úplně stejného člověka na ZČU v Plzni (kde měl na starosti judo a studenty z FF), kvůli jehož arogantnímu omezenému kreténství radši většina studentů FF sporty zcela vynechala (nejsou povinné). Krampol ho zahrál tak jako kdyby mu z oka vypadl, včetně jeho nevtipných vtipů, machrování, ponižování studentů a naprostého stoprocentního buranství. Jinak film stojí za houby a z otřesné J. Asterové je člověku až blivno. O. Navrátil hraje vcelku dobře, ale na to aby toto "dílo" vytáhl z bahna tvůrčí nemohoucnosti to bohužel nestačí. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní komedie, jež se odehrává na výcvikovém lyžařském kurzu, jehož se kromě skupiny vysokoškoláků zúčastnili také manželé Páleníkovi (O. Navrátil a L. Skopalová). Během narozeninové oslavy Oldřichových třicetin dojde k jeho údajné nevěře. Přestože oslavenec znaven odpočíval po smršti rumových přípitků s rozvernými studentkami a jeho domnělá milenka J. Asterová si užívala na pokoji s tamějším bavičem Š. Skrúcaným, jako záletník byl označen právě nebohý třicátník, jenž si detaily z onoho večera pochopitelně nepamatoval. U dvou posledně zmíněných osob nejvíce zaujaly jejich podivné ´ovčí´ retro účesy. V závěru hodinového příběhu se nešťastník s pošramocenou reputací rozhodne s přítulnou Asterovou skutečně navázat intimní vztah. Poměrně banální příběh o manželském nedorozumění vylepšují herecké výkony jak pana Navrátila, tak i výborného J. Krampola coby navenek přísného, ale ve skutečnosti zábavného vedoucího lyžařského kurzu. Dále mě zaujala postava J. Schmida v roli zájezdového lékaře a také mě velmi pobavila scéna s Maďarem, jenž měl nespravedlivě obviněnému panu Páleníkovi dosvědčit jeho nevinu. Domnívám se, že se jedná o průměrnou televizní veselohru režiséra J. Vanýska, jejíž úspěch jednoznačně souvisí s vynikajícím civilním hereckým uměním O. Navrátila a komediálního talentu J. Krampola. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v mestách Brno a Vsetín. (dyfur)

Reklama

Reklama