Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Jak to všichni chválí, tak já nebudu. Vyzdvihnout můžu vlastně jen dvě věci- hudbu, která byla perfektně pasující a obsazení dua Firth + Marshall. První jako úžasně cynický otec a druhý v roli potměšilého sluhy. Zbytek byl pro mě průměr a nenašel jsem nic, co by mě odzbrojovalo. Dokud se děj ubíral spíš humornou cestou (první polovina), tak jsem neměl pochyb o udělení sedmdesáti či osmdesáti procent, ovšem druhá půlka, která byla převážně vážná (krásné spojení slov :-D), mě ubíjela a nedal bych víc než padesát. A i když to k tomu patřilo, tak Kristin Scott Thomas mě tak iritovala, že bych jí dal bez váhání pěst. Kazila mi filmový prožitek. Suma sumárum 60 %. Oblíbená část- kankán ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Lovely! :-) Poválečný anglický venkov má neuvěřitelné kouzlo! Ale především britský humor tu hraje prim. Sarkastické špičkování čerstvé manželky mladého Johna a jeho matky, nebo cynické poznámky Johnova otce, vám udrží úsměv ve tváři po celý film. Četl jsem tu výhrady jako "komorní divadelní představení přibarvené exteriéry". No, já mám koverzačky rád a pokud vy také..... Nuda mě obešla velkým obloukem! ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se do konzervativní britské rodiny provdá sebevědomá Američanka, žena "lehkých mravů?" (Ne)překvapivě dojde k mnoha absurdně zábavným situacím, mezi kterými bezpochyby vede zasednutí uštěkané Poppy. Sice se považuji za milovnici psů, ale nic podobného jsem nikde neviděla a dokázalo mě to opravdu slušně pobavit. Jistě, celý příběh se dost opírá o národní stereotypy, jaké já nemusím, ale když ono je to tak úžasně vtipné! Kombinace sarkastického humoru a dobrých herců v čele s Firthem, Biel a Scott Thomas (jen ten Barnes mi tam s tím svým plachým pohledem neseděl) opravdu zafungovala. A ten čoklík na plakátě mě znovu tak pobavil, že musím zvýšit na plný počet! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jessica Biel je sakra baba podle mého gusta a tady jí to nehorázně seklo (ostatně jako vždy). Líbilo se mi, že si z té přiblblé rodinky nesedla na prdel a přestože jí pořád házeli klacky pod nohy, ustávala to s grácií. Matinka však v sobě taky měla cosi, co se mi na ní líbilo (asi ta podrývačnost a vedení celé rodiny) – ty dvě dcerušky byly na ránu, nicméně tančit Kankán bez kalhotek, tak to chce kus odvahy, nebo nízké IQ – každopádně jsem se pobavil. Film nám nabídne spoustu suchého ale i povedeného humoru, několik velmi zajímavých a nezapomenutelných situací a hlavně slušné herecké výkony – hlavně tedy Jessicy Biel a Kristin Scott Thomas – no a ani ten sluha nebyl špatný. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, která vás pobaví velice inteligentním humorem. Žádné přiblblé ksichtíky, puberťácké vtípky nebo různé skeče. Ve všem velice známém příběhu, jak se dívka s tchýní potkala, oceníte sarkasmus hlavních postav. Celkem mě překvapilo, že Colin Firth už přešel z rolí nápadníků do role otce, ale musím říct, že mu to tady (zarostlému) slušelo daleko víc než v romantických komediích (což je taky možná důvod, proč film skončil tak, jak skončil). A musím říct, že závěr filmu mě velice pobavil. Doporučuju! ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)

Reklama

Reklama