Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(71)

Krátkometrážní internetový seriál zachycuje osudy skupiny hráčů nejmenované online hry. Ti se mezi sebou zpočátku znají pouze skrze své virtuální avatary a jakákoliv interakce v reálném světě je pro ně takřka nemyslitelná. To všechno se ale rázem změní, když se společensky nepříliš obratný Zaboo (Sandeep Parikh) rozhodne, že on a léčitelka gildy Codex (Felicia Day) jsou jeden druhému souzeni, a k jejímu zděšení se k ní bez ohlášení nastěhuje. (Eterninox)

(více)

Recenze (104)

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad na seriál, a překrásná Felicia v hlavní roli. U nás na škole jsem taky měl takovýho frajera, který se chlubil tím, že má na WoW nahráno přes 13 000 (!) hodin (což od doby co hra vyšla vychází na zhruba 8 hodin denně). Vždycky když si na něho vzpomenu, tak se mi zlepší nálada, protože vím, že minimálně jeden člověk je větší zoufalec než já. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

I když jsem chvíli hrál World of Warcraft a delší chvíli online verzi Pána prstenů - toto není pro mě. Úžasná Felicia Day se zásobníkem grimas a pak už nic. Nuda, nuda, trapnost, jiskřička naděje a nuda. Dojel jsem do půlky druhé série, ale dál už to nejde. Ovšem i tak mě dostal perfektní "Do you wanna date my avatar" song. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

První série: Tak tahle partička asociálů si mě získala téměř okamžitě. A nemilujte je, když jsou tak divní… Vork, Codex, Zaboo, Clara, Tinkerballa a Bladezz. Anebo taky plešoun, který šetří, kde se dá (dokonce pobírá sociální dávky svého mrtvého dědy… mimochodem, není to ilegální? :-)), zrzka, kterou vyhodil i vlastní cvokař, napůl Žid a napůl Hind, který se nastěhoval k zrzce, Asiatka, která nedá z ruky hry a pošuk, který Guildě ukradl vše, co měla. Tak přesně o tomhle je první série tohoto vynikajícího seriálu. Věřím, že ti, kteří už mají svou vlastní zkušenost s nějakou MMORPG hrou (já hrál nějaký ten čas WoW) tohle budou minimálně milovat. A ti ostatní? Ti se snad taky zasmějí, ale asi o 50 % míň, než my, kteří jsme si už něco prošli. Zkrátka a dobře, pokud jsou pro vás pojmy jako Guild, Gold, Raid, Experience nebo Skills tak běžné, jako voda, oheň a vzduch, tak po The Guild sáhněte všemi deseti. A kde? Například zde to máte i s českými titulky. Já po první sérii nemůžu jinak, hodnotím maximem a jdu na další díly. Druhá série: Ženy. Žít se bez nich nedá a se mnou na rande nepůjdou. Už ne tak bezchybné, jako první série, přesto jsem se dost nasmál a kvalita klesla fakt jen o minimum. Navíc se mi zdá, že se do popředí dostává Vork, což je IMHO více než dobře. 95 %. Třetí a čtvrtá série: Zatímco třetí série byla skvělá, čtvrtou bych neváhal označit za téměř geniální. Seriál se prostě nemůže omrzet, když jeden díl má cca. 5 minut. A Felicia Day... tohle je sen každého kluka, kdo někdy hrál nějakou MMORPG hru. Třetí série - 90 %, čtvrtá - 100 %. A těším se na pátou! ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Je to o 5ti lidech, kteří hrají nějakou hru MMORPG (ale je to inspirováno World of Warcraft, jen to nemohly použít), a jsou naprosto závislý! Nikdy se neviděli, ale k hlavní postavě Codex se nastěhuje jeden z jejich party a trvá na tom, že spolu chodí a vyklube se z něho naprostý šílenec. Prakticky hlavní hrdinka Codex se snaží zbavit otravného Zabooa, tak se sejdou se zbytkem jejich guildy Vorkem, Clare, Tink a Badezzem. Je to zábavné, jedna hláška za druhou a můžu to doporučit všem, i těm, kteří nehrají MMORPG World of Warcraft. http://www.videacesky.cz/tag/the-guild?orderby=post_date&order=asc ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krátké díly a civilní obsazení/scénář dělají z Guild velmi příjemnou zábavu, která i přes svou vyhraněnost na hráčské pole je přístupné docela široce. Znám lidi, co nehráli nikdy MMORPG a bavili se. Asi ne jako kdejaký warlock, ale to přeci nevadí. Je dobře, že tvůrci nemají příliš peněz na rozhazování a dělají díly v podstatě doma na koleni, protože nezaměnitelný feeling seriálu a nadhled tím jedině podporují. Jinak doporučuji sledovat po sériích naráz... jsem zvědavý, jak vybrousí z konce třetí sezony:) PS: bude to WoW, ale možná tvůrci čekají na nabídku od Blizzardu na menší reklamu:-)) PPS: ty postavy nemají chybu:) Clara, co otevře pusu tak hláškuje jako nikdo PPPS: jdu zase nainstalovat WoW, zaplatit poplatek a hurá najít Feliciu, vím totiž její nick:-D S05:poměrně slabé, až na ten slušný počet cameo rolí seriálových herců... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Neboť se jedná o webovou tvorbu, všechny díly jsou zdarma ke shlédnutí na YouTube kanálu watchtheguild. (P. J. D.)

Reklama

Reklama