Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 3
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (117)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bollywoodské předávání Oskarů bylo prozatím tím nejlepším ročníkem (především díky uvádějícímu Hugh Jackmanovi), který jsem měl možnost vidět. Velkolepost byla tentokrát "nevelkolepá", což porušilo jen Luhrmannovo taneční částečně muzikálové dílo a úvodní píseň, zazpíváná Hughem. Ženy byly nádherné, především Kate Winslet a s výsledky jsem také víceméně spokojen. Zklamání: Penelope Cruz, Ron Howard, Frank Langella, Milionář z chatrče za střih. Extrémní spokojenost: 2x Oskar pro Temného rytíře, ostrouhání Benjamina Buttona. ()

_ksilt 

všechny recenze uživatele

Oproti lonsku sem se vytecne bavil, vlozena vsuvka s Januszem Kaminskim, naprosto genialni, tri hodiny utekly jako voda, klidne bych snmes i vice Hugh Jackmana. Komornejsi ladeni ceremonialu, vcetne zpusobu prezentace hlavnich cen a proslovu smerem k nominovanym, urcite ku prospechu. Diky Akademie. Sean Penn rulez, diky za tvoje slova ! ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

boli skvelé. bola som trochu nervózna zo všetkých tých zmien, ale väčšina bola k dobru. famózny bol hlavne Hugh Jackman. to, že vie spievať som vedela, ale jeho dancing skills ma prekvapili. a veľmi príjemne. nápad s yearbookom bol celkom fajn, aj keď trochu random, zato sa mi páčila pocta muzikálom. aj keď v nej bolo trochu moc Beyoncé na môj vkus. to, že presentors dávali viac ako jednu cenu, dalo celej tej záležitosti dobrý rytmus, ktroý trošku zadrhoval pri udeľovaní v hereckých kategóriách. nápad sa mi páči, ale je to dosť ošidná záležitosť. zato jednoznačne odceňujem nápad s prezentáciou scenárov. jediné, čo sa nepodarilo, bolo In Memoriam. live spev bol fajn, ale tam ide predsa o to, aby sme si tých ľudí pripomenuli, tak by sme snáď na nich mali aj vidieť, no nie? ale celkovo musím všetkým zúčastneým zložiť hlbokú poklonu. len tak ďalej ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Ostatně jako každý rok paráda. Nafintěná a elegantní show pod září reflektorů po jednaosmdesáté. Tentokrát s exotickou příchutí. Sázka na neotřelého uvaděče se vyplatila a místo všelijakých srandistů se v moderátorském "křesle" usadil Australan, který hraje australském filmu Austrálie a zároveň nejvíc sexy muž planety Hugh Jackman. A překvapivě válel! Jeho originální vtipné intro a taneční vystoupení patří k tomu nejlepšímu, co jsme mohli v poslední době na Akademii vidět a určitě už tuto chvíli bude nejsledovanější na Youtube. Škoda, že v druhé půli byl převelen do ústraní. Místo toho přišl na řadu Zac Efron a Vanessa Hudgens:D Ale také vtipní Will Smith, James Franco, Seth Rogen, Steve Martin či nevtipný Ben Stiller. Ceremoniál, stejně jako Glóby, ovládl pohádkový Slumdog Millionaire, jehož potenciál byl takřka stoprocentní a myslím, že všichni ve skrytu duše věřili, že vyhraje. Vždyť už samotný příjezd celého obsazení a rodiny, vynášení do nebes na každém rohu, se zdálo tak nemožné, že tahle vysněná pohádka, jak ve filmu, tak i ve skutečnosti, musela dojít do svého šťastného konce. I na úkor příliš učesaného Benjamina Buttona. Danny Boyle se raduje a pronáší nejlepší děkovnou řeč večera. Zatímco Christopher Nolan jen neférově sedí vzadu a smutně kouká. Jeho Temný Rytíř byl už tak neprávem osekán jen na technické kategorie, ale proměnil pouze dvě....Jaká škoda. Dalším kategoriím vévodila jasná favoritka Kate Winslet či Heath Ledger, potěšila i Penélope Cruz a překvapil či nepřekvapil (to už je jedno) Sean Penn, na úkor do nebes vynášeného Rourkeho. Inu Milionář rozcupoval Oscary a my mu všichni přejeme. Do dalších ročníků by si měl udržel stejný standart, možná i něco přidal a mohlo by jít o opravdu prvotřídní podívanou. A možná i trochu překvapivou. Za rok na viděnou. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Docela mě udivuje ta tendence, se kterou většina kolem mě nadává na výsledky (jasně, po boji je VŽDYCKY každý generál, ale...) a dělá, jakoby snad bookmakeři vypsali úplně opačné kurzy. O to více je pak překvapivé, že se vloni mudrovalo mnohem méně a to ještě vyhráli Coeni, kterým to nepřál skoro nikdo. Jinak k samotnému večeru: intro v podobě Jackmanova výstupu vstoupí do dějin (kdo to celé vymyslel, tomu s uznáním tleskám), stejně jako se povedl i průlet muzikály nebo působivě sestříhaná koláž akčních filmů. Wolvieho však ale až moc upozadili na úkor jiných. Nevadilo to v případě takového sestřihu Judda Apatowa, který mi způsobil totální záchvat smíchu, ale ty představovačky jednotlivých hereček (u herců to místy šlo) se mohly buď zkrátit nebo vůbec nepřidávat. Škoda také nepřiměřeného množství reklam (navíc debilně dávkovaného) v závěru, i přes to byl ale 81. ročník krok spíše správným směrem. Vyjma Penna samozřejmě, tady totiž někdo sjel hodně špatně z cesty. ()

Zajímavosti (5)

  • Když Alan Arkin představoval Philipa Seymoura Hoffmana, nominovaného v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli, Arkin ho omylem nazval jako "Seymour Hoffman Philip". (jezurka42)
  • Janusz Kaminski se stal prvním kameramenem, který byl předávajícím. (jezurka42)

Reklama

Reklama