Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 1
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (117)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Podle mě jedna z nejlepších Oscarových nocí! Hugh Jackman má charisma na rozdávání! A že ho rozdal! Důstojné připomenutí těch, kteří se loni vydali do hvězdného nebe, odkud není návratu. Závěrečná Newmanova scéna z "Kočky na rozpálené plechové střeše" vehnala nejenom mě slzy do očí. Vtipné vložky s představením loňské filmové produkce se povedly - obzvlášť představení komedií duem, vlastně ve finále triem Francem, Rogenem a Kaminskim. Vrcholem pro mě bylo hudební číslo složené ze slavných muzikálových melodií no a samozřejmě předání In Memoriam "Jokerovi" Ledgerovi. Výborným tahem scénaristů večera byla pětice v minulosti Oscarem obdarovaných herců, kteří předávali zlatého plešouna dalšímu svému hereckému kolegovi. Nenuceně upřímné. Zklamáním naopak představení nominovaných písní a Goldie Hawn (její vizážista by měl letět na hodinu, né na minutu). A ocenění samotné? No...P.S. Tak mě napadá, s čím přijdou naši scénaristé na "Českých lvech"? Bude to opět snůška rádobyhumoru a trapných póz anebo konečně večer na úrovni s gracií a stylem? Nevím, jestli najdu odvahu se podívat... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Skvelý Wolverine a v podstate celkové prevedenie aktuálneho ročníka odovzdávania zlatých "ksichtov" sa podarilo... ešte stále píšem o celkovom dojme, pretože výsledky tejto spoločensko - vykonštruovanej frašky mi samozrejme nesadli. V mojom "srdci" zostalo po tomto galavečere plno prázdneho miesta a opodstatneného hnevu, premenené nominácie ma rozhodne nenadchli... 6/10 ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bollywoodské předávání Oskarů bylo prozatím tím nejlepším ročníkem (především díky uvádějícímu Hugh Jackmanovi), který jsem měl možnost vidět. Velkolepost byla tentokrát "nevelkolepá", což porušilo jen Luhrmannovo taneční částečně muzikálové dílo a úvodní píseň, zazpíváná Hughem. Ženy byly nádherné, především Kate Winslet a s výsledky jsem také víceméně spokojen. Zklamání: Penelope Cruz, Ron Howard, Frank Langella, Milionář z chatrče za střih. Extrémní spokojenost: 2x Oskar pro Temného rytíře, ostrouhání Benjamina Buttona. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

K předávání Oscarů mám vždy své výhrady. Vcelku průměrná zábava, které místy dominuje podivuhodné rozhodnutí komu připadne soška. Nejvíc mě tentokrát ze židle zvedl Oscar za zvláštní efekty, když to vyhrál mezi filmy jako Temný rytíř, Iron Man či Bejamin Button. Nic proti Fincherově trháku, moc se mi líbil, jen by mě zajímalo, kde jsou sakra ty skvělý efekty? To jim nestačila soška za masky? Fakt podivný. Prostě jako vždy. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

"What a show, what a show!," sa zdá nehodí iba pre Miliónára z chatrče.....´) Bravó jej tvorcom, bravó!!! Je mi ľúto, že nemám s čím porovnávať(!), nóó a to by som ozaj nepovedala, že by mi niečo podobné mohlo byť ľúto... Tak skvostná 81-tka bola. Jednoznačné max, nie pre zaujatosť moderátorom:-) ani preto, že je to moje "prvýkrát", ale iba preto, aké svieže, odľahčené a krásne to je. Super. ()

Zajímavosti (5)

  • Když Alan Arkin představoval Philipa Seymoura Hoffmana, nominovaného v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli, Arkin ho omylem nazval jako "Seymour Hoffman Philip". (jezurka42)
  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)

Reklama

Reklama