Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 4
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (117)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Další velkolepá oscarová šou a předávání zlatých plešounů, tu dojemné, jindy vtipné, občas i trochu nudné. Myslím, že se přenos podařil, velice se mi líbil způsob předávní cen hercům, kdy každého nominovaného uvedl svou řečí kolega z profese, často kamarád, kteří již někdy sošku vyhrál. Opravdu výborný nápad. Jinak Hugh Jackman nebyl špatný uvaděč, ale loňský John Steward nebo předchozí Ellen DeGeneres byli lepšími průvodci a jejich humor mi přišel bližší. Oscarové pozlátko tam bylo jako vždy, možná nějaký ten bonus navíc chyběl. I když taneční a pěvecké vystoupení Jackmana se celkem povedly. A k nominovaným a vítězům - letos jsem viděl téměř všechny filmy v hlavních kategoriích a tak můžu říc, že jsem docela v obraze. S výsledky se povětšinou ztotožňuji, možná jsem jen čekal trochu víc vyrovnanou dělbu cen mezi Milionářem a Benjaminem Buttonem, takhle to bylo moc indické... Indové vůbec se tam dost vyřádili, Bollywood takes Hollywood ;-) ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Můj druhý Oscarový přenos. Dojmy? Ale jo, šlo to, jenže loňská stávka scénaristů nám potvrdila, že méně je někdy více. HUGH JE BOŽAN! Škoda, že ho potom uklidili do pozadí. Nejlepší byl potom asi Apatowův sestřih. Jinak docela zklamání, vedené Hudbou a Písní, následované Milkem, neoceněním Mickeyho Rourka, atd... Jistě, že si to příští rok dám zase, ale doufám, že to bude lepší, navíc když si Akademie otestovala Hugha, tak doufám že ho tam kdyžtak prcne častěji. Podle mě nezklamal, a na jeho INTRO se bude vzpomínat ještě dlouhá léta. PS.: TrueBlood maximálně zklamalo. Loňská Californication byla o mnohem lepší ()

Reklama

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

S uplnym nadsenim priznavam, ze toto bola ta najlepsia Oskarova noc, aku som doposial videla. The 81st Annual Academy Awards s uzasnymi efektami, uvadzane skvelym Hughom Jackamanom, plne dojimavych momentov, vratane udelenia Oscara nezabudnutelnemu Heathovi Ledgerovi, pri ktorom sa zalesklo nejedno oko a super vtipnou scenkou so Sethom Rogerom a Jamesom Frankom... ma velmi, ale velmi potesilo ;). Odhliadnuc od samotnych vysledkov s ktorymi som na 100% spokojna nebola, kazducka jedna minuta udelovania Oskarov mala svoje nezabudnutelne caro…And 5* Oscar goes to… ()

Silence 

všechny recenze uživatele

První polovina geniální, ve druhé autoři vsadili spíše na sílu hlavních kategorií, než na samotnou show. Oscaři zase trochu jinak. Vynikající Hugh Jackman předvedl to, co umí - perfektní herectví okořeněné zpěvem, a protože není ani moderátor ani komik, nepouštěl se do slovních hříček a "improvizovaných" scének. Možná ho bylo příliš málo, ale když se na scéně objevil, byl to suverénní elegán a báječný průvodce. Po loňském ceremoniálu, který byl "ochuzen" scénáristickou stávkou, a který tak zachraňoval výřečný Jon Stewart, přišel tenhle rok výpravou, scénami i sestřihy vypiplaný večer, který sice ve druhé polovině trochu ztrácí tempo, ale přesto patří k nejlepším Oscarovým zážitkům. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

K předávání Oscarů mám vždy své výhrady. Vcelku průměrná zábava, které místy dominuje podivuhodné rozhodnutí komu připadne soška. Nejvíc mě tentokrát ze židle zvedl Oscar za zvláštní efekty, když to vyhrál mezi filmy jako Temný rytíř, Iron Man či Bejamin Button. Nic proti Fincherově trháku, moc se mi líbil, jen by mě zajímalo, kde jsou sakra ty skvělý efekty? To jim nestačila soška za masky? Fakt podivný. Prostě jako vždy. ()

Zajímavosti (5)

  • Janusz Kaminski se stal prvním kameramenem, který byl předávajícím. (jezurka42)
  • Když Alan Arkin představoval Philipa Seymoura Hoffmana, nominovaného v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli, Arkin ho omylem nazval jako "Seymour Hoffman Philip". (jezurka42)
  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)

Reklama

Reklama