Reklama

Reklama

Ztracený poklad Aztéků

(TV film)
  • Kanada The Lost Treasure of the Grand Canyon (více)

Počátkem 20. století cestovala expedice vedená profesorem Samuelem Jordanem hluboko do Velkého kaňonu, aby tam našla pověstmi opředené ztracené město. Celý tým se však ztratil. Když profesorova dcera Susan (Shannen DohertyBeverly Hills 90210, Zkurvená nuda) dovede do nezmapovaného údolí záchranářský tým, objeví starověkou civilizaci, jíž vládnou divošští bojovníci. Podle pověsti je právě zde, kdesi hluboko v podzemí ukryt i tajemný poklad Aztéků střežený mytologickou příšerou, živící se lidskými obětmi. Povede se výpravě uniknout ze ztraceného města, plného bohatství a zla? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

Marys 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola neskutočná hlúposť. Akoby natiahnutý diel nejakého nízkorozpočtového amerického seriálu, ktorý sa hrá s mýtami a dejepisom. A ten "boh", nemal chybu, zvlášť keď ešte tak "efektne" vybuchol. K tomu ešte tie čiernobiele postavy, hrozný príbeh a všetko, plus ten nelogický flashback na konci, no filmová katastrofa doslova. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Obsah: Odehrává se v Grand Canyonu. Prosím prepísať na: Odohráva sa kdesi v interiéroch kanadského štúdia medzi plastovými variáciami na tému kameň za 5Kčs. Snímané kamerou v štýle šialených zoomov a strihov s aztéckym "hadom smrti" presvedčivým ako zo strašidelného zámku z kolotočov za dedinou, pomedzi ktoré sa špacíruje už dosť odrastená Brenda. Takýto hnus neni ospravedlniteľný ani pod hlavičkou TV film. A propos, nejak som si nevšimol ten poklad....??? ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Žádný skvost to nebyl. Dopadlo to asi jako většina televizních filmů na tohle téma s podobným plakátem. S "normálními", neboli běžnými filmy jsou tito Aztékové s neviditelným pokladem neporovnatelní, nehledě na několik známých tváří. Tady byla evidentní spolupráce, když vedoucí castingu, pánové Aikins a Cossey dělali nábory už při Stargate. Všichni herci až na Shannen "Brendnu" "královnu béček" Doherty, si zahráli více či méně důležité role v seriálu Stargate. JR Bourne zase vyfasoval takovou tu svoji dojemnou smrt, M. Shanks si podobnou roli zopakoval, jen škoda jeho dabingu. Popravdě ani nevím za co dávám tu jednu hvězdu. Dívat se na to dá, úplný průser to není, je potřeba to vidět s nadhledem. Aspoň ty smrti některých členů působí reálně/zajímavě. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zápletka: Další poněkud zajímavý námět utopený ve vykrádačce dobrodružných filmů alá Indiana Jones. Monstra: Lze si pamatovat pár mžiků, kde se snažíte ignorovat vědomí, že se animační štáb zrovna dvakrát nezapotil. Herci: Přejete si, aby se místo nich radši povětšinu stopáže kamera upírala na to stejně přihlouplé monstrum. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprosto nelogický poklus o dobrodružný film, kde nechápete nic - proč monstrum nechalo taťku asi tak třikrát naživu?, Co vlastně to monstrum bylo zač?, Jak to, že jednou indiáni zabíjejí na potkání, a pak je jim jedno, když někdo běhá po svatyni a všechno jim rozbíjí a ještě všechny mlčky propustí? Atd. atd. Naprosto ploché charaktery postav, tlustá Shannen Doherty v nějaké pytlovině, která vypadá na 50 let a značně, ale značně vyžile, až se divíte, že někdo může tvrdit, že se do ní zamiloval. Nefunguje ani ona dobrodružná složka - přežívající Aztékové v zapadlých horách Kalifornie? Jak tam žili? Co jedli? koho obětovali, když zrovna nešel kolem nějaký archeolog? Pokud sebe, tak by asi moc dlouho nepřežili. Ženy a děti asi neměli, nejsou vidět. A k tomu pokus o "akční", rozuměj stále roztřesenou a zoomující kameru, fuj, z toho bolely oči. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Michael Shanks zde hraje archeologa Langforda. Archeologa, resp. egyptologa, hraje i v seriálu Hvězdná brána (od r. 2007), kde ale příjmení Langford nosí žena, a to žena, která Daniela Jacksona (Michael Shanks) přivede k projektu Hvězdné brány (Catherine Langford). (VMa)
  • Natáčení začalo 26. dubna 2008 a skončilo 14. května 2008. Do listopadu 2008 však musel štáb ještě dotočit některé scény. (Terva)
  • Příjmení Langford se v souvislosti s archeologií objevuje i v díle "Rošťáci" seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987). Deanna Troi říká omládlému kapitánovi Picardovi, že by mohl čas využít pro své záliby. Picard poté Deanně říká, že by mohl přijmout nabídku doktorky Langfordové a navštívit zříceniny na planetě Suvin IV. (VMa)

Reklama

Reklama