Reklama

Reklama

Judas Priest: Electric Eye

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2003, 145 min

Obsahy(1)

Do Judas Priest se k ohromnému nadšení fanoušků v červenci 2003 vrací "Metal God" Rob Halford a jako lahůdku před comebackovým albem vypouští kapela na trh lahůdku v podobě DVD Electric Eye. DVD sestává ze tří částí. První část = všechny videoklipy které kapela natočila od začátku kariéry až po album Painkiller včetně, což je období než Rob Halford nastoupil vlastní cestu. Druhá část = koncert Priest...Live! natočený v Dallasu roku 1986. Koncert byl součástí turné "Fuel For Life". Poslední část je svým způsobem nejzajímavější. Jde o archivní záznamy vystoupení skupiny v televizi BBC z počátku kariéry. Můžeme zde vidět postupný vývoj image kapely od kalhot do zvonu, květovaných košil a účesů ála Led Zeppelin, až po koženou "Letaher image", ale i hudební posun od Rocku až k čistému Heavy metalu.

Videoklipy: Living After Midnight
Breaking The Law
Don't Go
Heading Out To The Highway
Hot Rockin'
You've Got Another Thing Comin'
Freewheel Burning
Love Bites
Locked In
Turbo Lover
Johnny B Goode
Painkiller
A Touch of Evil

Priest...Live!: Out In The Cold
Locked In
Heading Out To The Highway
Breaking The Law
Love Bites
Some Heads Are Gonna Roll
Sentinel
Private Property
Desert Plains
Rock You All Around The World
Hellion/Electric Eye
Turbo Lover
Freewheel Burning
Green Manalishi (with the two-pronged crown)
Parental Guidance
Living After Midnight
Another Thing Comin'
Hell Bent For Leather
Metal Gods

Televizní vystoupení v BBC: Rocka Rolla Old Grey Whistle Test 25/4/75
Dreamer Deciever/Deceiver Old Grey Whistle Test 25/4/75
Take On The World Top Of The Pops 25/01/79
Evening Star Top Of The Pops 17/5/79
Living After Midnight Top Of The Pops 27/3/80
United Top Of the Pops 28/8/80 (messiah)

(více)

Recenze (10)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Pro mne pravděpodobně celkově nejlepší DVD, jaké Judas Priest mají. Komplexně totiž mapuje éru kapely až do doby vrcholu na počátku 90. let. Jádro tvoří koncert z monstrozního Fuer for Life tour 1986/1987, kdy Judas Priest putovali USA s obrovskou stage show. Vokální projev Roba Halforda není tak vražedný jako na Live Vengeance, přesto s přehledem vládne energickým frontmanstvím (rozdíl oproti dnešku, kdy staví hlavně charismatu) podiu. Na ostatních členech zaujmou hlavně dobové účesy. Další část DVD tvoří všechny klipy JP mezi léty 1980-1990. Většinou se jedná o blbůstky, ale zejména u Breaking the Law a klipů k Turbu se člověk pobaví. A poslední a největší specialitkou dývka je krátké vystoupení (první video záznam kapely) v televizní show v roce 1975. Záznam je obrovským kontrastem k pozdější image kapely, přesto zde už probublávají stopy budoucnosti, hlavně ve flácích z tehdy stále připravované legendární desky Sad Wings of Destiny...až si člověk říká: "Jo, tudy kráčela historie" ()

reky 

všechny recenze uživatele

Výborné DVD, které stavím na první místo mezi všemi ostatními této skupiny. Koncert na podporu alba Turbo je charakteristický rozmáchlou stage s mnoha rampami, světly atd. Rob Halford předvádí svůj vysoký standard, setlist sice není tak vydařený jako u Live Vengeance, ale zejména skladby z desky Defenders Of The Faith znějí skvěle. Součástí nosiče jsou i klipy, které ve většině spíše pobaví. Hodně bodů však přidávám za živý záznam několika písní z roku 1975, především Dreamer Deceiver je učiněná nádhera. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

80. léta byla velmi zvláštní. Na jednu stranu se zde začaly rodit všechny možné odrůdy metalového žánru jak je známe dnes (počatky black, death, doom a speed metalu), ale na druhou stranu hardrock ze 70.let zde zdegeneroval, hlavně díky tehdy módním syntezátorům, které ale zpětně znějí mnohem zastaraleji, než elektronikou nezatížená alba 70.let. Kapely, které se přizpůsobili trendům a vydali takto ovlivněná alba, tak většinou nahráli z dnešního pohledu svoje nejhorší desky. I svému žánru věrná kapela jako Judas Priest na krátkou dobu podlehla a nahrála album Turbo, které je syntezátory prošpikované skrz na skrz. Musím hned říct, že až tak špatná nahrávka to není. Je to takový černý kůň s diskografii, který ji ozvláštňuje a mám to album i svým způsobem rád, i když s nějakou tvrdostí předchozích a následujících nahrávek zde moc nepočítejte. Koncert: Díky tomuto albu kapela získala i fanoušky, kteří moc neholdovali jejich předchozí tvorbě, proto byly koncerty k němu celkem megalomanské, plné pyrotechnických efektů a složitého pódia. Ale to nedělá koncert lepším, jen zajímavějším. Právě otupená ostrost nových skladeb se při hraní projevila i na starších skladbách. Kytary prohnané syntezátorem je tak mírně zbavují tvrdosti (porovnejte celkový zvuk tohoto koncertu s o 4 roky starším záznamem Live Vengeance '82 a uslyšíte ten rozdíl) Další negativum je změna image kapely. Po černém oblečení a hrotech, které vlastně Judas Priest vymysleli, se kapela ustrojila do podivného oblečení, které by si na sebe dnes asi nikdo nevzal. Halford si opět nechal narůst delší vlasy, ale vypadá s nimi divně a kytaristé Downing a Tipton je mají natupírované tak, že už to víc ani nejde. No zkrátka módní osmdesátky se vším tím nevkusem:-) Přesto to není až tak špatný koncert, ta tvrdost tam stále je a potěší i dost skladeb z předchozího alba Defenders Of The Faith. 3,5* DVD: Vybavení tohoto DVD z něj dělá asi nejlepší koncertní release pro kapelu. Nejenže zde najdeme všechny videoklipy, které kapela natočila až do alba Painkiller, ale i raritní záznamy z televizních show ze 70. let., na kterých lze dobře sledovat vývoj image kapely. Od "hippies", kde má Halford hodně dlouhé vlasy, ve srovnání s tím, že dnes je symbol pro plešouny :-), až po postupně převládající černou a železné cvočky. 5*. Suma sumárum těsně 5* - hlavně díky vybavenosti disku, fandovství a historické hodnotě. ()

Wall-E 

všechny recenze uživatele

Výborné DVD,hlavně obsahem.Patří k prvním kouskům v moji sbírce...Pestrý výběr klipů a vynikající koncert 86tý rok.Tj zlatá éra Judas Priest... ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Mám rád Judas ale tento dokumnet nic moc aj to turné je k jednému z najhorších albumov aký nahrali TURBO a povedzme si na rovinu tie klipy nemali tiež nejaké extra na niektorých sa zasmejete ako lOCKED UP alebo klasiku BREAKING THE LAW ostatné sú vatšinou koncertné.To píšem ako fanúšik tejto kapely !!Napriek tomu nedám plné hodnotenei ()

Shelby14 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Live vengeance zachycuje jejich klasickou zlatou heavy éru, Electric eye zachycuje jejich vrcholnou mainstreamovou formu, kdy skvěle sladili heavy metal s klávesami a syntezátory a podpořili to monstrozním podiovým představením... jako bonus všechny klipy do roku 1991 a raritní záznamy z televize, co víc chtít :-) ... k neustále diskutovanému albu Turbo : nejlepší trojici British steel, Screaming for vengeance a Painkiller se nemůže vyrovnat, ale má svoje kouzlo a je na něm několik opravdu dobrých písní, které obstojí i dnes ... ()

Mr.Sock 

všechny recenze uživatele

Heavy metal osemdesiatych rokov v plnej paráde. Pravdepodobne najlepší nahratý koncert Judas Priest, našlapaný od prvej minúty až po záverečné titulky. Naviac videoklipy a pár raritiek. Jednoducho čistá, nespútaná a (hlavne) poriadne hlasná energia heayy metalu vo svojich najlepších rokoch v podaní jedných zo zakladatelov metalovej hudby - legendy Judas Priest ()

Tormentor 

všechny recenze uživatele

Zlatá éra 80 - tych rokov. Judas Priest na vrchole a podľa mňa vydali svoj najlepší album práve v roku 1986 a to Turbo. Vynikajúce DVD hlavne obsahom. Jedna z najväčších metalových mašín zlatej éry v plnej paráde. DVD sa dá iba doporučiť, je to naozaj poctivý metal. Pravdepodobne najlepšie DVD aké kedy od Judas Priest vyšlo. ()

Reklama

Reklama