Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebeskému studentovi Angelo Žáčkovi (J. Budař) teorie příliš neleze do hlavy. Což raději prokázat své schopnosti v praxi? Napravit hříšníka Vincka (J. Plesl), nad nímž už celé nebe zlomilo hůl, je pro něj přece hračka a diplom anděla strážného bude v kapse. Je ochoten dokonce použít metody, které nejsou nebi právě vlastní. O Mistra (B. Klepl) se pokoušejí mrákoty. Co zbrklý Žáček hodlá spáchat, to nebe ještě nevidělo. Dopálený pedagog vyráží za nezdárným studentem, aby mu zabránil v neandělském počínání. A snad by se mu to i podařilo, kdyby dorazil o chvíli dřív. Teď je hříšník peklu ještě blíž a Žáček se nikdy nestane andělem strážným. Otřesený student se pod dozorem Mistra znovu pouští do polepšování nenapravitelného Vincka, ale tentokrát, bude-li třeba, nasadí i vlastní kůži… (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Neobvyklá pohádka osvěží vyprahlou divákovu duši. Nebo neosvěží? 1) Pohádka obsahuje řadu neotřelých nápadů, které se nemusí každému zamlouvat. Její největší přednost vidím v tom, že jsem se na ni vydržel dívat až do konce a nenudil jsem se. 2) Současně jsem však poněkud na rozpacích. Blonďatý asexuální anděl s přiblblým výrazem (a hloupým chováním) dobře odpovídá společenské antireligiózní poptávce. Jeho obtloustlý mentor jakoby vypadl z Dikobrazu roku 1950. Když pomineme obligátní šlechtickou slabomyslnost, bez které si zřejmě žádný český autor neumí královskou rodinu představit, tak i morální ponaučení, které příběh nabízí, je pochybné. Nic nedělej, o nic se nesnaž, buď si pěkně líný, podváděj, ono to dobře dopadne. Třeba si tě zoofilní princezna (komentátor honajz***) všimne. 3) Výstižný koment: Mariin*. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Rádoby pohádka, jejíž tvůrci si zvolili křesťanský námět, snad jakýsi pokus o variaci na Strachův "Anděl Páně". Námět by mohl být zajímavý, ale musel by jej natočit někdo jiný. Zde je vše obhroublé, pokřivené a zpitvořené. Rozeřvaná Zuzana Bydžovská, kterou dle mého názoru nelze angažovat jinam než do role Xantipy nebo čarodějnice, tu hraje starostlivou matku (mimochodem opakovaně zde bere jméno Boží nadarmo). Vinckova hříšnost tu nevyplývá pouze z lidské slabosti, ale je tu ukázána jako aktivní Zlo. Andělé jsou v podstatě nehezké, potřeštěné kreatury. Starší anděl (Bohumil Klepl) je na úrovni primitivního pivního žoku atd. Tento produkt Petra Zahrádky považuji za jeden z nejošklivějších, které Česká televize kdy ukázala, a to na Boží hod vánoční 25. 12. 2008... ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Půjčili si myšlenku o trochu tupém andělovi na zemi z Anděla páně a rovnou i osvědčenou princeznu, tedy v Andělovi "princeznu" a vypustili do světa roztomilou nedělní poobědovou pohádku. Skvělé obsazení, vcelku smysluplný příběh, i trochu toho přehrávání klady převáží. No a Zuzanu Kajnarovou mám ráda, je to velmi sympatická princezna, každý máme pár takových. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle mělo být něco jako Anděl Páně, tak se to HRUBĚ nepovedlo. Naprosto trapná snaha o pohádku naráží od začátku na tragický herecký výkon všech zúčastněných kromě Boba Klepla, na nepohádkový scénář a na neumětelství režiséra to vše dát do kupy. Neustálé stmívačky během hodinové pohádky jsou výsměch, nápad že princezna sbírá zvířátka a tak se jí do klece dostane zlý vesničan převlečený za yettyho je zcela absurdní a ubohý, Lábus jako král je okoukaný a princezna je tak blbá, až to bučí nahoře ve věži. Nebýt finální pasáže s "drakem", byl by to totální odpad. Něco tak hrozného se často nevidí. PS: jestliže dělám pohádku s anděly a křesťanskou tematikou a jedna z postav bere Boží jméno nadarmo, asi tu něco neštymuje ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Úvod pohádky nabízí výborného Klepla a Budaře. Ještě jedna dvojice je v pohádce výborná a to jsou strážní, navíc se vtipně doplňují. A i sluha Jan Vondráček je vtipná postavička. Originálním nápadem je sundávání křídel andělů na zemi a nebeské vyhlášky. A že by jel král do Afriky? To se taky v pohádkách nevidí. Na druhé straně B. Klepl v převleku draka je dost ubohý. Je mu pod ním vidět téměř celá tvář, takže jeho převlek nepůsobí ani komediálně ani logicky - hlavně tedy to, že to král nepřehlédne. Děti nejsou hloupé. Já bych to viděl jako takovou nenáročnou epizodu ze života nebe. Nebo sondu do duše běžného člověka, který se napravil. Anebo do třetice - kraťoučký dokumentární návod pro studující anděly, kterak napraviti hříšníka. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Červený Hrádek u Sedlčan. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno