Reklama

Reklama

Byla jednou jedna planeta

(seriál)
  • Francie Il était une fois... notre Terre (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Další nová série francouzského animovaného projektu "Byl jednou jeden..." je tentokrát věnována problémům ekologie a trvale udržitelného života. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

Deimos

všechny recenze uživatele

Po první části zatím ponechám bez hodnocení/// Konečně! Mojí staří známí v novém seriálu, pojďmě se mrknou na první dojmy. Hned ze začátku vás zpraží otřesná hudební znělka. Na ni si budu dlouho zvykat. Ovšem grafická stránka doznala změn. Animace je moderní, lepší, prostě nádherná. Je pravdou, že s tou původní by si dnes již tvůrci neškrtli a možná proto tento seriál dostal nový kabátek. Opravdu líbivý. Námět: EKOlogie. Tak z tohodle jsem vyrostl. Tohle nám tloukli do hlavy ještě když na tom Země nebyla tak špatně. Takže zřejmě nic pro mě. Dějiny nebo lidské tělo je mnohem zajímavější. Nadruhou stranu proč ne? Vidět tohle všechny děti světa, tak za 20 let jsem na tom s ekologií mnohem lépe. Proč tak dlouho? Přece než současná mladá generace povyroste a bude schopna s tím něco dělat. Věříte tomu? Já možná, ale určitě v to věří tvůrci, jinak by tento seriál nědělali. Z první části jsem se toho dozvěděl hodně, jsem zvědav jaké budou další...7.1.2009 ()

whack 

všechny recenze uživatele

Jedinečný seriál, ktorý deťom vnesie do duše trošku potrebného ekologického cítenia. Každý diel  (okrem nudného prvého) rozoberá iné problémy z iného kúska sveta, od udržateľného hospodárstva v Afrike, až po ušľachtilú myšlienku redukcie áut vo vyspelých krajinách. Pozitívne naladená, nenásilná forma rozprávania nemôže uraziť nikoho. ()

Reklama

BadBoy13 odpad!

všechny recenze uživatele

Todle už je snad ekologickej fanatismus. Jelikož je to určeno pro děti, tak dávám odpad, protože je to manipulace fakty a bohužel děti to nemusí vůbec tušit. EDIT: V dalším díle jsem se dozvěděl, že sbírat papír v Indii je ponižující, ale sbírat plasty je super.... To je taková fraška... Hlavně na to nenechte koukat děti!!!!!!!! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Další z řady oblíbených seriálů z cyklu "Byl jednou jeden..." Výtvarné pojetí se pochopitelně co nejvíce blíží osvědčenému modelu, animace je díky technologickému pokroku líbivější, nicméně taková ta lehkost a humorná nadsázka ve scénáři se vytratila, nahradila ji naléhavost a politické deklarace. Protože narozdíl od dřívějších sérií se námět dotýká politických problémů, lze v řadě případů s tvůrci souhlasit a v jiných si zachovávat jiný názor. Námětem je současná ekologická krize a názorově se obsah blíží postojům dnešních Zelených v západní Evropě. Při díle věnovaném alternativním zdrojům energie jsem jako energetik místy trpěl. Celkový dojem: 50 %. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

"Jó, hurá, sága Byl jednou jeden... se dočkala dalšího pokračování, super, bomba!" řeknete si, když uvidíte název v televizním programu stejně, jako se to jednoho dne stalo i mně. Bohužel se však jedná o pravděpodobně nejslabší zábavně-naučný seriál ze všech "Byl jednou jeden...", hlavně díky novější animaci, která by paradoxně měla nalákat i ty, kteří o dřívější počiny ani nezavadili. Třikrát škoda, dřívější vyprávění ve stylu "kolem krbu" jsem miloval, ale vidět dětské hrdiny, jak jsou moderní, používají mobily a další vymoženosti dnešní doby... To tak nějak ztrácí původní kouzlo. Navíc je většina epizod přehnaně politicky korektních a všechno to "zeleno" před očima vám začne dokonce vadit (hlavně pořád ta zeměkoule s očima! GR!). Ale i tak to není úplně špatné, jen to zkrátka nedosahuje kvalit sérií z dřívějších dob, ty jsou legendami. Tohle je jen průměrný kreslený dětský seriál o přírodě. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama