Reklama

Reklama

Idiots and Angels

(festivalový název)
  • USA Idiots and Angels

Obsahy(1)

Angel je sobecký člověk bez zásad, který se jednoho rána probudí s křídly na zádech. S křídly, která ho nutí dělat dobré skutky v rozporu s jeho povahou. Proto je Angel schovává před ostatními a snaží se jich zbavit… (ninon)

Recenze (19)

Philippa 

všechny recenze uživatele

Anifest 2009: Idioti a Andělé patří k tomu nejlepšímu co ae mi podařilo na Anifestu shlédnout. Úžasný příběh o muži jež bojuje s dobrem v sobě. Skvělá animace a úžasný hudební doprovod tvoří spolu s nadsázkou jíž je příběh prošpikován, naprosto úžasné dílo. Tak moc jsem si přála, aby Idioti a andělé ještě nekončili.... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Plympton mě ze začátku hodně chytil, ale nakonec upadl do značného stereotypu a co hůř, uvěřil nejspíš, že je veliký umělec. Bohužel ale tenhle jeho "art" je hrozně myšlenkově banální a konkrétně myšlenka "nápravy z donucení" mě hodně iritovala, protože co to je za nápravu, když není dobrovolná ani nucená, ale prostě automatická? Co si z toho mám jako odnést? ()

Reklama

Hafran 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z nejzajímavějších a nejcitlivěji udělaných animovaných filmů. Neotřelou technikou animace podporovanou vynikající scénickou hudbou vypráví jednoduchý, ale velice emotivní příběh o muži, který bojuje s se svým Andělem i Idiotem, které si nosíme v sobě, přičemž stále naráží na Idioty kolem sebe. S nadsázkou a černým humorem, pro Plymptona klasické, řeší otázku jestli je nám vlastně dobro a soucit přítěží, a jak bychom dopadli bez nich. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Prvních padesát minut si ukazujeme jaký je to blb, kterému narostly křídla (asi bumbal redbul), tato část je poměrně nudná s několika výskyty nevtipných, zato nápaditých, ukázek animátorské zručnosti. To vše by se dalo zabalit do 5 minut a bylo by to zajímavé. Pak přijde ta část s bojem dobra a zla, dostává to spád, docela mě to zaujalo, i ten konec se vydařil. Mít to 25 minut, tak nad 5* nepřemýšlím, ale tu první část sem překonával hodně těžko s dvouma přestávkama... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Bill Plympton je mojim veľkým obľúbencom spomedzi animátorov.Páči sa mi jeho zdanlivo jednoduchá, ale účelná pastelová animácia, predovšetkým však jeho originálne nápady a skeče. Plymptom je pre mňa najsilnejší v detailoch, momentkách (Guard Dog, Sex and Violence a kopec ďalších). Idiots and Angels obsahuje tých silných detailov viac a sú naozaj vynikajúce. Bohužiaľ to množstvo vaty okolo toho je len nutným zlom, hoci celková myšlienka príbehu je viac než zaujímavá. Čiže môj ortieľ znie: silné v detailoch, v celku rozpačité... ()

Galerie (17)

Související novinky

Noirová klasika v Litoměřicích

Noirová klasika v Litoměřicích

08.08.2009

Ve dnech 28. — 30. srpna 2009 proběhne již podeváté litoměřický filmový festival, tentokrát s podtitulem „film fatal“. Budete mít jedinečnou možnost zhlédnout filmy, se kterými se ponoříte do vln… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno