Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 3
USA, 2011, 131 min

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (1 486)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nejspíš nejslabší z Pirátů. Zběsilost a dobrodružnost předchozích dílů mi tu výrazně chyběla. S kapitánem Jackem Sparrowem jako s hlavní postavou nemám vůbec žádný problém. Už v předchozích dílech mi jeho postava přišla nejlepší a nejzábavnější a fakt, že se tvůrci rozhodli Jacka dostat do popředí a prakticky se věnovat jen jemu jsem kvitoval s povděkem. Rob Marshall však ukázal, že na velkolepé podívané nemá koule. Už jeho předchozí muzikál Nine naznačoval, že by snad Robovi časem mohla dojít šťáva, noví Piráti toto nepotvrdili, ba ani nevyvrátili. Škoda absence podobných scén jako byla krádež Perly či bitka s mlýnským kolem, škoda absence postav jako Davy Jones a Barbossa (ano, Barbossa sice v Pirátech je, postrádá však šmrnc z předchozích dílů), Ian McShane jako Blackbeard je určitě kvalitní náhrada, ale v Pirátech bylo herectví vždy až druhořadé. Pro příště by to chtělo alespoň jednu námořní bitvu a vyměnit režiséra. S kým jsem krom Johnnyho neměl vůbec žádný problém byl Hans Zimmer, ale toho zmiňovat je jako sypat sůl do moře. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Napsal bych, že mi chyběl Orlando, ale lhal bych, tak jsem místo toho napsal telegram studiím Walta Disneyho: „Přestaňte dojit tu pirátskou krávu, vždyť už má vemeno úplně vytahané. Stop. Peníze nejsou všechno. Stop. Nebo jsou? Za kolik míčů by si nechal Johnny narůst dredy i dole? Stop. Páté pokračování. Stop. Šesté. Stop. Celá tato infantilní karibská série, nekonečná nuda a fikaná továrna na prachy. Prosím Stop!“ Omluvte mou neznalost mytologie, potažmo gynekologie, ale mořské panny jsou panny, protože nemohou roztáhnout nohy..? ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jakožto věrná fanynka prvních tří dílů jsem se na tento překvapivě netěšila. V nejlepším se má přestat a nejlepší mají Piráti za sebou. Bohužel, když to stále sype, proč z toho nevytřískat maximum - ač za cenu zničení původně kvalitní série. Chabá náhrada dvojice (která velice schází!) Knightley a Blooma( ale ti měli alespon rozum, že do toho nešli!) - tedy Penelope Cruz - mi jen potvrdila, že je všude maximálně na ozdobu. Naštěstí tam nebyla tolik, jak hlásaly reklamy a tak se dala překousnout. Akce, kostýmy, hudba a prostředí na jedničku. Jackovy kousky a nápadité útěky opět stály za to, jen tak vtipné už to nebylo. Příběh mě nebavil a opravdu se mi líbil jen vztah mezi mořskou pannou a knězem, který byl ale příšerně zakončený. Propad je sakra znát. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.0/10] | me: Ďalší pirátsky diel a opäť posun smerom dole. Ako dobrodružný film to samozrejme uspelo, ale čakal som podstatne viac. Jack Sparrow je svojský ale chýbali mu hlášky, ktorých je od prvého dielu stále menej. Všetko to (funny) čo som videl v trailery, to čo ma pritiahlo do kina bolo zároveň aj všetko čo film ponúkol na pobavenie. Okrem toho zostal už len dobrodružný film, čo je sklamanie. Chýbala tomu šťava, čerstvé frky, texty ... proste niečo inovatívne a hoci prítomnosť Penelope nebola sklamaním, o nejakom veľkom prínose sa hovoriť nedá. Celé to je založené a postavené na dobrodružstve, ktoré sme tu už mali v predchádzajúcich dieloch, ale to čo spravilo z prvého pirátskeho filmu kult (Jack a jeho humor) v tomto poslednom diele vo veľkej miere chýbalo. Plusový bod prihadzujem za morské panny, ... ale celkovo to je len ďalší (o čosi slabší) diel pirátov. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

První díl Pirátů, který se obešel bez patosu. Osvobozen od původní trilogie nabízí čtvrtý díl On Stranger Tides nové dobrodružství, nové příběhy, nové lokace a díky Penélope Cruz je to konečně taky pastva pro oči (a uši, protože používá ten svůj španělský přízvuk). Předchozí díly byly jen efektivně poskládané velkolepé obrazy, tohle byla konečně příjemná a zábavná podívaná. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (60)

  • Během natáčení na rozsáhlých pozemcích Národní tropické botanické zahrady na Kauai a hotelu Coco Palms v oblasti Wailua byly dlouhé úseky cest mezi hlavním zázemím štábu a nočními natáčecími lokacemi vyznačeny v havajském stylu – pochodněmi, které cesty osvětlovaly. (Pepy)
  • Tělo Černovouse (Ian McShane) bylo údajně i ve skutečnosti vyhozeno přes palubu a obeplulo několikrát loď. Pirátova hlava byla předtím sťata a pověšena na stěžeň. (smeejay)
  • Postava zloducha Černovousa (Ian McShane) je inšpirovaná skutočnou postavou anglického piráta Edwarda Teacha (zvaného Černovous), ktorého teritórium na začiatku 18. storočia bolo práve Karibik. (ash99)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama