Reklama

Reklama

Ve slovníku internetem žijící mládeže znamená zkratka „lol“ kopec legrace a metrák veselosti navrch. Stejně tak se ovšem za spojením těchto tří písmen může skrývat lidská bytost. A patnáctiletá francouzská dívka Lola, které všichni její přátelé přezdívají Lol, rozhodně lidská bytost je. Jen do smíchu jí momentálně moc není. Její prozatím pozvolné a plaché rozkoukávání se po krajině lásky narazilo na první velkou překážku. Končí prázdniny, měla by se začít těšit do dalšího roku na střední škole, ale jediné, co se Lole momentálně honí hlavou, jsou problémy s jejím klukem Arthurem. Právě se totiž přiznal, že Lolu nedávno podvedl a dívka netuší, jak se s tím vyrovnat. Pomoc ani radu bohužel nenalézá ani u své matky Anny, kterou hraje nestárnoucí kráska Sophie Marceauová. Ta totiž Lolu pořád bere jako dítě a popravdě si neumí poradit ani sama se sebou, jelikož se nedávno rozvedla s Loliným otcem. Aby toho nebylo málo, začne Lola cítit, že ji cosi přitahuje na mladíkovi jménem Mael, který je však nejlepší kamarád Lolina „ex“ Arthura. Dospívání zkrátka není jednoduchá věc. A když ho opepříte generačními střety se stejně nezralou matkou, je jasné, že na cestě k dospělosti zažijete nejedno dobrodružství. Ale také spoustu legrace. V komedii nominované na Césara, kterou v roce 2008 natočila Lisa Azuelosová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

claudel 

všechny recenze uživatele

Film určený pro všechny věkové kategorie, což bylo patrné již z obsazení kinosálu. Středoškoláci se mohli smát a soucítit s hlavní hrdinkou a její partou, dospělí mohli porozumět mamince v podání Sophie Marceau anebo se vrátit ve vzpomínkách do svých mladistvých let. Mně se to moc líbilo, bohužel jsem nerozuměl úplně všemu, ale kostru příběhu jsem pochopil. Zasmál jsem se a dobře pobavil, nejedná se o trapnou teenagerovskou komedii v americkém stylu plnou nechutností a trapných vtipů. Sophie Marceau i Christa Theret tvoří fungující tandem, "Rastignac" Quivrin jim jen přizvukuje. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

20.2.2011 ~ Francouzská komedie pro teenagery o problémech francouzské teenagerky a její matky. Film je uváděn jako komedie, nepamatuji si ale, že bych se kde smál. ~ Jestli to nebude tím, že pokud takhle vypadá dnešní mládež a řeší takovéhle problémy, asi bych plakal. Máma a její dcerka. Máma spí se svým manželem už jen kvůli sexu, ale jinak spolu už nežijí. A tak si náhodou nabrnkne policistu. Zato její dcera řeší problémy spojené s láskou. Její přítel se jí svěří, že se přes prázdniny vyspal s jinou, jenom proto, že chtěl zjistit, jaké to je. Dcerka se tak naprdne a začne randit s jeho nejlepším kamarádem. JE TO JEDEN ŠAMPÓN VEDLE DRUHÝHO a už ani nevím, o co víc, pokud vůbec, tady v tomhle příběhu šlo. Jediná Sophie Marceau ten film nějak zachraňovala. Ten přehršel šampónů mě ale tak iritoval, že to už prostě dál nešlo. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, keď človek pozná len americkú verziu a po dlhých rokoch zistí, že ono to bolo celé okopčené, v podstate do detailu. Len ten rauš bol pri prerábke lepší, lepšie pesničky, atmosféra, krajší herci, jedine Sophie Marceau vs Demi Moore by bola remíza. Takže áno, Američania len vymenili hercov, ale aj tak mi prišla ich verzia taká modernejšia. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Puberťácké, francouzské, generační, zamilované, rodičovské, nevychované, cigaretové. Prostě taková mladá zlatá francouzská mládež z dobrých rodin, co neměla nic jiného na práci, než si ve škole měnit partnery, žárlit na sebe, kouřit, hulit, pít, řvát na rodiče, utíkat z domova, všechny oklamávat a seznamovat se se sexem. Do toho se prolíná osobní život matky hlavní hrdinky. ..dnes žádný závěr.. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíš odlehčené drama s několika úsměvnými momenty než komedie. Zajímavé především proplétámím velmi podobných trablů matky a dcery, které v podstatě prožívají a řeší totéž, byť každá z perspektivy své role a věku. Christa Theret sympatická a věrohodná, Sophie Marceau výborná. U omladiny jsem se slzou v oku zavzpomínal na vlastní školní lásky a první milostné trable, a Sophii jsem dokonale rozuměl a chápal ji snad v každém okamžiku. I když občas mě napadlo jestlipak si při tom připomněla své dva Večírky. Jinak pohoda. Nic, co by urazilo, i když také nic, co by zůstalo zaryto někde hluboko. Výlet do Anglie pobavil, všechno ostatní běží hladce a předvídatelně, situace se nikdy nevyhrotí tak, aby to drásalo nervovou soustavu. Pokud jsem měl nějaký problém, pak to byli kluci. Nejenže byli jak přes kopírák, takže jsem ještě v půlce filmu tápal a nevěděl který je který, ale navíc jsem se nedokázal nesmát tomu roští co nosili na hlavách. A na adresu všem posměváčkům z řad mladých i jejich rodičů, tedy i sebe, připomínám – Co jste vy, byli jsme i my, co jsme my, budete jednou vy. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Christa Theret se objevuje už podruhé v celovečerním filmu jako středoškolačka, kterou sužují problémy s láskou. Předtím si zahrála ve filmu Et toi, t´es sur qui? (claudel)
  • Lisa Azuelos sa rozhodla natočiť tento film po tom, čo si uvedomila, že filmy založené na živote tínedžerov vo Francúzsku takmer úplne chýbajú. Často videla svoju dcéru chodiť do kina len na americké tínedžerské filmy, alebo horory, ale nič francúzske. (Arsenal83)

Reklama

Reklama