Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Psal jsem komentář k tomuto seriálu krátký, po prvním díle s perspektivní vyhlídkou na další díly... A každý další díl mě nezklamal, naopak vždy potěšil a ještě víc (už tak dost) bavil... Na seriály v podstatě v současnosti nekoukám. Jenže, když jsem před vysíláním tohoto seriálů viděl, že je o fotbale, tak jsem neváhal se sledováním tohoto serálu... Fotbal je totiž moje "všechno" spolu s dalšími pár věcmi/ lidmi :-)) Když navíc byl tento fotbalový seriál z prostředí a z třídy "nejhorší" a to okres, který sem sám hrál, kde jsem měl prakticky stejné podmínky, jaké tento seriál (klub) měl, tak "povinné" sledování bylo jasnou věcí... Herci zahráli skvěle, jak předseda klubu Václav Orel (Luděk Sobota), tak Jirka Luňák (Ondřej Vetchý) coby kapitán, trenér, hecíř týmu, atd... Hodně se mi líbil taky Ludvík Hovorka (Pavel Kikinčuk) jako uředník, kterého bych charakterizoval prohrávačem automatů:-D a skvělým srandovním vystupováním, které mě hodně bavilo.. No a Adolf Větvička (Leoš Noha) a jeho pověstné "ř" hláškami: hele pjedsedo, či na kjaj netřeba víc dodávat...:-) a jak jsem už psal díl od dílu byl seriál pro mě lepší a lepší... Koncem to gradovalo, prostě skvělý (povedený) seriál, který se dostal do aktuálního čísla časopisu (převážně) o fotbale a to dokonce s fotkou na titulní stranu.. Čili jsem se dozvěděl, jak těžko vybírali hřiště, kde by byla za ním řeka, do které kopali balony a další zajímavosti... Jinak jsem si všiml, že to mělo ke konci ohromnou sledovanost, a tak jsem spokojen, po prvním díle jsem dával 4* s optimistickou vyhlídkou, tak po sledování celého seriálu okresní přebor dávám 5*, paráda, víc takových seriálů.. Možná se dočkáme dvojky, ale to už by nemohl být okresní přebor, ale krajský přebor... Navíc sám Sobota říkal, že spíš se další serie točit nebude, tak uvidíme, jak bych další pokračování rád uvítal..:-) 90% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Slušná nadsázka venkovského života točícího se kolem fotbalového mužstva, které hraje jednu z nejnižších lig.. zde sehrála velkou roli plejáda skvostných herců v čele s panem Vetchým, kterému opravdu věříte každé "cholerické" slovo a pan "Dobjej", no to je perla. Myslím, že se seriál dobře zapsal a zdárně následuje klasický český humor, který ve filmech a seriálech ukončila v první půli devadesátých let Hospoda také od Novy. Za tento projekt tedy smekám.. :-)) ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - 1. díl: Startujeme, pilotní díl takový vlažný rozjezd. 65% // 2. díl: Už se to parádně rozjíždí a Vetchý si to začíná dávat :) Určitě zlepšení oproti prvnímu dílu. 75% // 3. díl: Jak měl David Novotný sny o houslích mě tolik nerozesmávalo. Ale ostatní scény byly opět fajn. 70% // 5. díl: Nejslabší, nejméně vtipný. Kikincuk, forbes a jeho krádež-nuda. Tenhle dil mě nebavil. 55% // 7. díl: Zatím nejlepší. Jak lezl Kohák šéfovi do řite, aby mohl kopat penalty, bylo fakt mega funny. 80% // 8. díl: 80% // 9. díl: 72% ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Po více dílech musím zvýšit na čtyři hvězdičky, hlavně díky vynikajícímu Vetchýmu. Ten vyčnívá nade všechny a opravdu mě dokáže snad při každý jeho scénce rozesmát. Zároveň mi přijde, že s počtem dílů stoupá i zábavnost, rozjezd byl slabší. Je jasný, že seriál není zdaleka pro všechny, ale kdo se pohyboval nebo stále pohybuje ve fotbalovým (možná i obecně sportovním) prostředí, obzvláště na takový úrovni jakou prezentuje právě tenhle seriál, si to pravděpodobně užije. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zatím nehodnotím, po 1. dílu ani ryba ani rak. Těšil jsem se na fotbal, ten tu teda nějak zatím chybí. Zápletka s popelem je na delší jak 10minutovou stopáž neúnosně natahovaná, asi jako vtip, který vám někdo vykládá půl hodiny. Chybí tam víc dalších linií. I ty dialogy jsou takové zatím nijaké. Neurazí, nenadchnou. Snad se podaří vytěžit potenciál Luďka Soboty, který vážně vypadá jak český Bill Murray. Jo, a jinak to se skutečným vesnickým fotbalem má společného asi jako já s tím Murrayem. (Na mé skoro rodné vesnici byste koukali, jak se snaží o profesionální podmínky za malé peníze.) ---- EDIT PO 3. DÍLU. Tak vážně nevím, pořád ani ryba, ani rak. Zbytečně dlouhé záběry, zbytečně dlouhé dialogy, případný fór zabitý tím, že střihač neměl odvahu vzít do ruky nůžky, nebo si zrovna odběhl... Zatím asi nejlepší druhý díl, ale taky žádná sláva. ... P.S. : Kdy kurňa Vilhelmová ztratila svůj půvab? Zajímavý komentář Zaruby ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Ve scéně, kdy se Jirka Luňák (Ondřej Vetchý) baví s brankářem Kájou (Jakub Kohák), měla původně být ještě po závěrečných slovech Káji: „Tak jo, Jirko. Hele já jdu. Čau,“ reakce Jirky slovy: „Kájo, kam jdeš?!“ A na to měl reagovat Kája nějakou výmluvou. Existovalo více variant (např. v jedné jde dát slepicím, ve druhé se zase jde dívat na reprízu Ligy mistrů). Žádná se však do epizody nakonec nedostala. (mnaucz)
  • Ludva (Pavel Kikinčuk) při projevu zmiňuje, že tým Houslic vstřelil za podzimní část 14 branek, získal 24 bodů a má průměr 0,93 gólů na zápas. Když však Ludva promítá tabulku všech týmů, má Slavoj Houslice skóre 28:21 a bodů má 27. Poslední sloupec tabulky ukazuje statistiku +/-, která je špatně dokonce u všech týmů. (ELBobes)

Související novinky

Reklama

Reklama