Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 2

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (164)

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že pokračování s druhou nejoblíbenější chůvou v Británii už se kvalitně tolik nevyrovná jedničce, ale Emma Thompson je pro mě prostě takové zjevení, které umí nejen skvěle hrát, ale také i čarovně psát scénáře. Mně se to prostě líbilo. Film má své kouzlo i ponaučení a také skvěle vybrané herecké obsazení (za mě patří bod hlavně za Maggie Gyllenhaal, které ta role sedla opravdu fantasticky). A nebudu lhát - konec mě prostě dojal. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Kouzelné, hodně kouzelné, hezké, příjemné × ne tak hezké jako první díl, moc triků, krkající pták. Emma Thompson prostě umí psát filmy pro děti. Ve Velkém třesku bylo možná víc triků než v prvním díle, ale i přesto to byla krásná, milá pohádka o ne tak spratkovitých dětech, o válce, o bombách, o majetku a o rodinné lásce. Herecké výkony příjemné. Asi stárnu nebo co, ale párkrát jsem uronila slzu. ..prasátko na stromě, to je prostě moc.. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke vyrazny kvalitativny prepad. Kuzlo predchadzajucej casti je definitivne prec. Moze za to z casti absencia skvelych Doylovych motivov a taktiez slabsi pribeh ktory v lepsom pripade vykrada svojho predchodcu, v tom horsom dava priestor infantilnostiam a fekalnemu humoru. 55% aj to s prizmurenim oboch oci. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Všetko čo bolo na jednotke kúzelné, milé a pekné, tu premenili na hlúpe, detinské a prehnané. Síce sa tu snažili obalamutiť diváka menami ako Ralph Fiennes alebo Ewan McGregor, ale ich postavy sú tak nevýrazné a banálne, že som si ich vôbec nevychutnala. Najviac ma mrzí, že Meggie Gyllenhaal bola s jej hysterickým prejavom neznesiteľná. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Už ne tak pěkné jako originální první díl, ale pořád to sází na jistotu - chůvu McPhee. Černobílé charaktery jednotlivých hrdinů a bohužel zejména dětské fórky v podobě prasat-akvabel a kradení per obírají film minimálně o jednu až dvě hvězdičky. Ale i tak jde o slušný dětský film. Anglický film pro děti pro mě začíná být sázkou na jistotu - už jen díky tomu, že v Anglii pochopili, že dětské filmy stojí na hereckém obsazení a přívětivosti. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Upevněné létající prase na komínu londýnské elektrárny Battersea, kterou hrdinové filmu míjejí na cestě do Londýna, je odkazem na album „Animals“ od kapely Pink Floyd, která má tento motiv přímo na obalu desky. (frashmaker)
  • Herecká trojice Emma Thompson, Rhys Ifans a Maggie Smith si spolu už zahráli v některých snímcích filmové série Harry Potter. (martinac)

Reklama

Reklama