Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná pohodovka, postavená na protikladech, které se přitahují, vzájemně ovlivňují a samozřejmě neustále škorpí a dohadují. Rozpaluje ji stále šmrncovnější Amy Adams, chladí svěží irská krajina plná hor, kamených zídek, jezer, starých hradů a deště, a i když se tu najde několik scén, které opravdu rozesmály (postarala se o ně především Amy jako kouzelně bezradná smolařka), i okamžiky, které opravdu dojaly, celkem vzato je to milý, příjemně plynoucí snímek, který netlačí na pilu ani pokud jde o humor ani pokud jde o romantiku. Možná by se mi líbilo, kdyby to všechno pro osvěžení tématu dopadlo trochu jinak, ale v tomto případě nemám námitek ani proti dokonalé romantice v záři zapadajícího slunce. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak se nekoná, ale pro oddech po těžkém dni je to naprosto postačující. Myslím si, že potenciál byl trochu větší, ale co naplat. Po celou dobu se v podstatě nic moc vtipného neděje, a to nic je ukončeno kýčovitou tečkou. A k mému překvapení, ačkoli mám velmi ráda Amy Adams, zde byl ke koukání pouze Matthew Goode. Na jeho charizma je dle mého názoru celý snímek postaven. ()

Reklama

Sammya 

všechny recenze uživatele

Co říct, nevím, co mě okouzlilo víc, jestli úžasná hudba, skvělá krajina nebo herečtí představitelé, kteří oba patří mezi mé oblíbence, či krásný romantický děj. Možná, že to bylo všechno dohromady, a proto se na tenhle film můžu koukat kolkrát chci a nikdy mi nezevšední. Pohádkový příběh o tom, jak se člověk kolikrát špatně rozhodne, protože nezažil naživo svých 60 vteřin, a o tom, že na každého někde čeká láska, ať už je to třeba v Irsku. Leap Year je v podstatě průmerná romantická komedie, jak to už tak bývá, ale nemůžu si pomoct, uchvátila mě. ()

Džef! 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že by stačilo vidět trailer a přesně byste věděli o co "go" (včetně konce)... Nevím jestli to dělají účelně, ale Amy Adams dostane skoro vždy roli naprosté blbky... I když mi připadá, že ona naprostá blbka bude. Tento film vám namaže med kolem huby takovým způsobem, že si budete myslet, že jste do něj dokonce spadli.... SUCHÝ ZAČÁTEK ---- VLHČÍ STŘED ---- SMRTÍCÍ A OPRAVDU NEČEKANÝ KONEC ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Mě se film prostě líbil...Možná to bylo tím, že jsem neočekávala žádný úžasný příběh a komplikované drama na několika úrovních. Jen obyčejnou romantickou komedii. A tu jsem dostala a užívala jsem si její sledování...Do této doby jsem Matthew Gooda nikde nezaznamenala, i když jsem zjistila, že už v několika filmech jsem ho viděla, ale bez povšimnutí. Nyní konečně upoutal mou pozornost a doufám, že ho uvidím ještě ve spoustě filmech. Jinak Amy Adams už je prostě herečka, která si mě získala v řadě filmů (např. Pochyby, Julie a Julia, Jarní úklid s.r.o....atd). ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Irská tradice, která dovoluje ženám požádat muže 29. února o ruku, skutečně existuje. (sluppka)
  • Jeden ze starších mužů v hospodě říká, že poslední vlak odjel z Dingle v roce 1987. Ve skutečnosti odjel poslední vlak z Dingle v roce 1953 na úzkorozchodné trati směrem do Tralee. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama