Reklama

Reklama

Marni na střední škole zažívala peklo. Dnes je z ní úspěšná kariéristka, ale vzpomínky na příkoří, které jí způsobovala oblíbená roztleskávačka Joanna, ji stále zalévají studeným potem. Marni si cestou domů na svatbu svého bratra Willa k velkému zděšení uvědomí, že se brzy stane švagrovou své úhlavní nepřítelkyně, která ji kdysi ponižovala před zraky všech spolužáků. A zjevně se učila od těch nejlepších, protože když byla na střední Marniina máma, musela snášet úplně stejné zacházení od Joanniny tety. Teď, když z nich má být jedna rodina, se Marni i její matka ze všech sil snaží nechat minulost minulostí. Na staré zášti se ale těžko zapomíná. A tak ještě než se rozezní svatební zvony, budou mít tyhle odvěké rivalky pár nových pikantních historek pro svá vnoučata. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (224)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Obecná čeština, byť jakkoliv květnatá, na tomto místě zcela selhává a já marně hledám výrazivo, kterým bych tento "skvost" popsal. Musím si proto vypomoci trochou slovní rakoviny a obohatit tak stávající Bordwellovskou klasifikaci o nějaký ten novotvar, kterým se doufám navěky zapíšu do povědomí filmové teorie! Tento film, a zde musím konstatovat, že slovo film mi leze přes pysky velmi těžce, je absolutní "Gaydiózní Pičóza" (dále jen "GP")!! Dovolte mi nyní, abych krátce tento pojem sémanticky specifikoval! Představte si ten nejhnusnější a nejkýčovitější kýbl zvratků zdegenerované zaoceánské kultury, kterou pojídači horkých psů tak hrdě nazývají "american lifestyle". Tento kýbl je v hutných dávkách nekonečných stopět minut vychrstáván do xichtu nic netušícího diváka, který se šokován zmůže pouze na to, aby si nevěřícně z očí vytíral natrávené maršmelousy s brokolicí! Představte si nejodpornější hollywoodskou neherečku, vypadající jako by si James Woods nechal narůst blonďatou kštici, kterou kdovíproč někdo vytáhl ze žumpy Veroniky Marsové a jíž neméně obludně kunduje podivný fenolový produkt firmy Mattel, který byl původně vyroben jen proto, aby dubloval Megan Liškovou v choulostivých scénách, kdy se opilí transformeři skládali před hospodou na taxíka! Představte si, že přijde den, kdy budete litovat toho, že Ripleyová nezařvala už na lodi Nostromo a Džejmilí nenaporcoval pan Mayers na halloweenovské stejky! Představte si něco, co naprosto genitálně osciluje mezi trapností a nevkusem a co může strávit snad jen někdo se čtyřprocentním žaludkem, někdo, kdo se pravidelně přecpává mletým hovězím nebo někdo, kdo v IQ testech neustále projevuje nadprůměrnou sílu! ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Sigourney Weaver a Jamie Lee Curtis v jednom filmu? Jako soupeřky? Tedy jak mylně prezentoval trailer. Bohužel. Namísto toho se dostaví cukrkandlový uječený výplach, který byl viděn milionkrát v lepších filmech. Samotné téma postrádá špetku originality a ač se najde několik poměrně vtipných scén, celek to nezachrání. Navíc to hází ošklivé světlo na dvě legendární modly hororových sérií. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento typ předsvatební komedie. Tedy, když jsme ve filmu svědky těch pár dní, které samotné svatbě předcházejí. Ale také se může jednat o nějakou velkou rodinnou oslavu. Těch pár dní, kdy se sjíždí rodina, seznamuje se s členy budoucí rodiny, řeší se vztahy. Vše v komediálně laděném hávu. Příkladem jsou filmy "Nesvatbovi", "Dokonalá partie", "Hádej kdo?", "Fotr je lotr" a mnoho jiných. Tyto filmy jsou pro mne klidným proplutím, při kterém se srdečně zasměji. A navíc svatba je příjemnou životní epizodou, která ale v těchto filmech jako příjemná vypadá jen na první pohled. V těchto typech komedií vznikají pohodově komické situace, protože nejen každá rodina je jiná, ale i každý člověk je tak trochu jiný. Tento film nám nabídl znovusetkání dvou bývalých spolužaček ze střední školy, kdy jedna byla školní hvězdou a druhá typickým outsiderem. Jenže teď si ta jedna má brát bratra té druhé. A ta to samozřejmě nechce nechat jen tak. Když navíc zjistíme, že matky obou těchto mladých žen bývaly také spolužačky ze střední a když je navíc hrají taková esa jako Jamie Lee Curtis a Sigourney Weaver, nebude o zábavu nouze. Jaký by tento typ filmu měl být, když ne jednoduchý? Je ale příjemná a někde více, někde méně úsměvný. Mně to ale na tři hvězdy stačilo, strávil jsem s manželkou a dcerami příjemnou hodinu a půl. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych normálně dala 3 hvězdičky, protože tady nic výjimečného není, ale je to za dlouhou dobu jedna z mála komedií, kde jsem se opravdu pobavila. Je tu hodně věcí, které nebyly ideální, např. než se začalo dít něco vtipého, tak uteklo půl hodiny, což není zrovna málo... Ale jinak je to taková pohodová oddychovka, která nikoho neurazí. :) ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Keď už sa zdá, že dej začína byť pritiahnutý za vlasy, tvorcovia ho úplne zaškrtia. Majú len jedno šťastie, že Kristen ide aj táto rola nemotorného káčatka dobre. Hoci, povedzme si na rovinu, režisér vôbec nevyťažil maximum z bane slávnych mien a tvárí. Dokonca ani nezačal tažiť, len ich dal na plagát. Nečudujem sa preto sklamaným divákom a nízkemu hodnoteniu, sú proste oklamaní. Hoci na druhej strane, ak by sme porovnávali tento film s inými komédiami, hodnotenie by nemuselo byť tak slabé. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Postavu tanečnice Georgie, ktorú vo filme stvárnila Kristin Chenoweth, mala pôvodne hrať Leslie Mann, ktorá postavu odmietla kvôli tomu, že sa chcela viac venovať rodine. (Kristine1)
  • Sigourney Weaver a Jamie Lee Curtis si na premiéru filmu vzaly stejné šaty, čímž poukázaly na jednu z filmových scén. (Pavlínka9)
  • V domě Márniiných (Kristen Bell) rodičů probíhalo také natáčení snímku Mezi námi děvčaty (2003), kde si také zahrála Jamie Lee Curtis. (beyli)

Reklama

Reklama