Reklama

Reklama

Marni na střední škole zažívala peklo. Dnes je z ní úspěšná kariéristka, ale vzpomínky na příkoří, které jí způsobovala oblíbená roztleskávačka Joanna, ji stále zalévají studeným potem. Marni si cestou domů na svatbu svého bratra Willa k velkému zděšení uvědomí, že se brzy stane švagrovou své úhlavní nepřítelkyně, která ji kdysi ponižovala před zraky všech spolužáků. A zjevně se učila od těch nejlepších, protože když byla na střední Marniina máma, musela snášet úplně stejné zacházení od Joanniny tety. Teď, když z nich má být jedna rodina, se Marni i její matka ze všech sil snaží nechat minulost minulostí. Na staré zášti se ale těžko zapomíná. A tak ještě než se rozezní svatební zvony, budou mít tyhle odvěké rivalky pár nových pikantních historek pro svá vnoučata. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (224)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nezahojené rány ze střední školy dokáží nadělat pěknou paseku... Ano, film je přesně jak podle nějaké hollywoodské šablonky romantických komedií plný klišé. Ale přiznejte se, kdo to po přečtení obsahu nečekal? Mě to tedy pobavilo a to mi u takového filmu celkem stačí. Jediné, co mi doopravdy vadilo byla Jamie Lee Curtis, té prostě asi nikdy na chuť nepřijdu... ()

anli 

všechny recenze uživatele

Každý ,kdo to zažil ,si pamatuje střední školu.Někdo na to vzpomíná rád a někdo nerad.A hlavní hrdinka tohohle filmu na to vzpomíná nerada a snaží se na to zapomenout ,ale život jí to neulehčí a ženou jejího bratra se stává její hlavní rivalka ze střední.Celkem jednoduché ,že?Je to totiž typická americká komedie s poměrně jednoduchým a předvídatelným scénářem ,která stojí a padá na hercích a komických situacích ,které jim scénář předkládá.A tady se to celkem zadařilo a to hlavně díky Kristen Bell ,Sigourney Weaver ,Jamie Lee Curtiz a Kristin Chenoweth.Ženská část filmu si to opravdu užívá a je to znát a díky tomu toho hodně zachraňují a film má právě proto takovou zvláštní lehkost a hravost.A komediálnost.Ano ,je tu opravdu spoustu komických situací a vtipů.Některé jsou více zdařilé ,některé méně a najde se tu i pár trapnějších ,ale osobně jsem se slušně pobavil a film si užil.Mužská část hereckého obsazení se snaží držet krok s tou ženskou ,ale vlastně tu dělají jen takové lepší a humornější křoví.Kamera je typický cílová ,takže se zaměřuje především na hereckou část a nijak moc se nerozhlíží a hudba sem celkem slušně zapadá.Možná bych malinko víc stříhal a změnil konec ,který je opravdu hodně předvídatelný.Jelikož je ale komediií ,jako šafránu a slušně jsem se bavil ,je tohle poměrně dobrý úlovek ,který u mě zůstane malinko nad průměrem a to hlavně díky herečkám a několika skvělým scénám.Dávám klidných 60% a teda na střední školu taky nějak zvlášť dobré vzpomínky nemám.Že by právě proto? ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný scénář vytahuje výše fantastické obsazení. Protože mám velkou slabost pro Kristen a Jamie a Sigourney s Odette nejsou o moc slabší hodnotím poněkud výš. Humor je hodně fajn, herečky natáčení asi i bavilo a působí vše nenuceně a uvolněně. Povedená komedie s méně používanou zápletkou co potěší. Docela příjemná spolupráce Fickamana s Kristen Bell, bohužel méně objevná a svěží než Reefer Madness. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Amouse-bouche ??" - "Naposled na škole !!" ;) Jamie Lee Curtis a Sigourney Weaver v jednom bijáku ?? To musím vidět, řekl jsem si naivně nic zlého netuše !! A tak jsem se nechal doběhnout spíš já.. Ale ne tragickou Kristen, která tvrdohlavě zvoní na zvonek trapnosti s humorem z němých grotesek !! Jen další Fickmanovou žumpou.. Možná by tenhle režisér mohl být zajímavý Supernáhradník, ovšem teoreticky fungoval i komunismus..;) A když už jsme u toho předkrmu, já se rozhodně nebavil.. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po dnešním návratu k již viděnému jsem musel jeden kousek ubrat. Přestože souhlasím s tím, co napsala ve svém komentáři bubun, nějak na mě dolehlo to, jak tvůrci zběsile protlačovali ideu morálního poučení a vzájemného porozumění. Nebýt tady tolik upřímné a uvěřitelné sebereflexe, klidně bych hodnocení na původních třech hvězdičkách nechal. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Sigourney Weaver a Jamie Lee Curtis si na premiéru filmu vzaly stejné šaty, čímž poukázaly na jednu z filmových scén. (Pavlínka9)
  • V domě Márniiných (Kristen Bell) rodičů probíhalo také natáčení snímku Mezi námi děvčaty (2003), kde si také zahrála Jamie Lee Curtis. (beyli)

Reklama

Reklama