Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (512)

otík 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale ačkoliv jde o klasiku, nějak to nemá šťávu a šmrnc. Bitek i mlátiček je sice poměrně hodně, ale jsou vyplněné bezduchou nudou. Dříve by se mi to asi hodně líbilo (vždyť se na to stávaly fronty v kině), ale dnes mi to už nestačí a musím přiznat, že jsou i lepší filmy s touto skvělou dvojkou. Jen něco k ději - oba jsou závodníci, kteří vyhrají buginu, tu jim zničí gang nějakého tlustého magora. Oni se naštvou, zlikvidují gang, s magorem se usmíří a získají novou buginu. PS: ovšem zcela nezapomenutelné je představení nájemného vrahu při zkoušce zpěvu, ve kterém má Bud Spencer úžasné sólo (píseň Lalala). Jeho zpěv je neodolatelný. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Watch Out, We're Mad" je absolútnou kultovou klasikou. Môžem to vidieť miliónkrát a vždy sa na tom pobavím. Rozmýšľal som rokmi nad tým, prečo môžem film Buda Spencera a Terenca Hilla kedykoľvek vidieť. Napriek tomu, že idú všetky podľa podobných formuliek, len sa odorhávajú v inej krajine, alebo majú naši hrdinovia iné zamestnanie a podobne. Alebo sa odohrávajú aj v inom čase. Ako to, že môžem vidieť kedykoľvek ktorýkoľvek? Veľkú zásluhu má na tom práve naša ústredná dvojica. Spencer a Hill mali obrovskú charizmu a okrem toho mali spolu vynikajúcu chémiu. Vždy ste v nich videli ľudí a ich doťahovačky ma vždy veľmi bavili. V reále to museli byť najlepší kamaráti a na tých filmoch je to vidno. Hrá sa im vždy spolu veľmi dobre a je to jedno kde a kedy. No tento film je podľa mňa špeciálny. Áno, funguje to podľa tých istých formuliek, no myslím si, že jednotlivé scénky tohto filmu sú ešte vtipnejšie. Keď vidím scénku s automatom na Pepsi tak sa vždy rehocem. Keď vidíme Paganiniho (ktorý mimochodom predbehol Darth Vadera v tom, že dostal svoju vlastnú skladbu) nemá to chybu. Plus jeho finálny osud je absolútne perfektný. Celá časť v spevokole je dokonalá vďaka nemu. Mám rád nášho "kvázi" zloducha (šéfa), ktorý si niektoré časti užíva ako malý chlapec. Je v podstate len manipulovaný skutočným zloduchom, ktorého reprezentuje "Doktora". A páči sa mi ako šéf veľmi dobre zhodnotí, že jednoduchšie by bolo, keby im kúpili tú ich Dune Buggy a mali od toho všetkého pokoj. Lenže celá akcia je nakoniec oveľa drahšia, lebo Hill a Spencer to vedia jak s päsťami, tak s motorkami a aj autami. Časť kde bojujú proti motorkárom je pre mňa jeden z highlightov filmu. Keby z toho niekto urobil animovanú komédiu, tak by to bolo úplne dokonalé. Lebo celé je to ako animovaná komédia, len je to hrané. A samozrejme nechýbajú bitky, nechýbajú pamätné hlášky ("vždyť já už nemám ceny!") a veľká dávka zábavy. Videl som to miliónkrát a určite sa k filmu vrátim znovu. Hodnotenie: A+ ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

VIDĚNO ZNOVU. Patrně nejznámější film s duem Bud Spencer+Terrence Hill a možná i ten nejlepší. Dlouhých rozborů není třeba. Krásná doba, zábavný park s krasojezdkyní, plno hospůdek s teplými párky, zábavní padouši, nejpozitivnější titulní song na světě a do toho boj o nejhezčí auto na světě opepřeny řadou slovních i fyzických přestřelek ve kterých se ukazují Bud s Terrencem v té nejlepší formě. Prostě pohoda jak má být. NEMÁM ČAS ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Komedie, která má potenciál pobavit, bez ohledu na to, ve kterém století se na ni koukáte a kolikrát jste ji už viděli. Když jsem se dozvěděl, že se Bud Spencer odebral na věčnost a s hrůzou jsem zjistil, že u něj nemám ohodnocený jediný film, tak bylo takřka moji povinností, se na jeho nejlepší počin kouknout. Zřejmě už jsem snímek v dobách mého mládí po kouscích viděl, neboť se mi sem tam během sledování vracely vzpomínky. Terence Hill a Bud Spencer tvoří jednu z vůbec nejkomičtějších dvojic filmového světa. Hrozně jim to společně sluší a je radost sledovat kterak se doplňují. Vůbec nejvíce se mi asi zamlouvalo jejich předvádění se na pouti. Ze snímku vyzařuje neskutečně pohodová atmosféra, která zaručeně pronikne do srdce každého diváka. Pochválit musím i neskutečně chytlavou ústřední píseň o "dune buggy", kterou si broukám i den po zhlédnutí. Ke konci jsem měl pocit, že se snímek začíná trošku táhnout, proto nejdu s hodnocením přes 3 kousky. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Chytlavá ústřední melodie a Terence Hill a Bud Spencer v té nejlepší formě - ve své patrně nejslavnější komedii. Modrooký blonďák se jako obvykle ujímá osvědčené role "nevinného" provokatéra, zatímco jeho o poznání zavalitější protějšek se spokojí s úlohou dobromyslného hromotluka, kterého je třeba vždycky trochu postrčit. Od slov k činům tahle dvojka nemá nikdy daleko a podle očekávání dokáže zatočit s jakýmkoli počtem padouchů bez ohledu na to, kdo stojí v pozadí, neboť jakýkoli respekt k pochybným autoritám je jim cizí. Přináší nekomplikovanou osvěžující zábavu s dokonale uvolněnou atmosférou a přímočarou údernou akcí ve stylu sedmdesátých let dvacátého století. Neztrácí nadhled ani úroveň a její drobné vtípky fungují pořád stejně spolehlivě. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Červenou "dunovku" vytvořila v roce 1970 belgická firma Apal a dala ji název Buggy LG. (R.A.D.E.K)
  • Na průvodní píseň „Dune Buggy“ vznikla česká verze s textem Pavla Žáka, nazpívala ji Hana Zagorová pod názvem „Jestli se rozzlobím, budu zlá“. (sator)
  • Exteriéry v okolí restaurace mafiánů, kde se odehrálo několik honiček, byly natočeny v Římě. Záběry z lunaparku a dálnice byly pořízeny na okraji Madridu. (korbitch22)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama