Reklama

Reklama

Poste restante

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, 2009, 6 h 7 min (Minutáž: 52–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Hudba:

Marek Eben

Hrají:

Ondřej Pšenička, Vladimír Javorský, Oldřich Navrátil, Libuše Šafránková, Arnošt Goldflam, Veronika Petrová, Naďa Konvalinková, Jan Hartl, Taťjana Medvecká (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Poste restante je poetický a humorný seriál ze současnosti, jehož hlavními hrdiny jsou mladý pošťák Jaroušek a duch bezdomovce Kercla. Jaroušek utekl z domu a nechal se zaměstnat na malé pobočce pošty, aby unikl před svou panovačnou matkou a začal nový život. Pan Kercl zahynul při nehodě, avšak jeho duchu se nedaří opustit povrch zemský a začít život posmrtný. Musí bloudit světem, jeho duše nemůže najít spočinutí, on nemůže najít příčinu rozpolcenosti své „neexistence“a navíc jej to z nepochopitelných důvodů táhne právě k Jarouškovi. Tato poněkud nesourodá dvojice hledá způsob, jak vysvobodit pana Kercla z jeho prokletí a pátrá po jeho největším životním pomýlení, které mu neumožňuje smířit se s odchodem. Přitom Jaroušek hledá dívku svého srdce a prchá před svou matkou. Najde Jaroušek svou životní lásku? A najde pan Kercl spokojenou smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

gachik 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem si od tohohle seriálu sliboval, prostředí pošty je trochu moje srdcovka, ale bohužel zůstalo nevyužito. Pořád jsem doufal, že mě seriál ještě něčím více zaujme a budu moci udělit lepší hodnocení, ale kvalita mi přišla díl od dílu spíše sestupná. Rozhodně to není na "odpad", ale opravdu je to asi věc na jedno shlédnutí (a dost za to může i nesympatický pošťák Jaroušek a jeho projev). Seriál naopak zachraňuje Oldřich Navrátil, který se do role perfektně hodí a občas se blýskne i dobrou hláškou. Je to prostě taková oddychovka, nad kterou se nesmí moc přemýšlet, pouze shlédnout a pomalu zapomenout. PS: Působí hodně směšně a nepřirozeně, že vedoucí malé pobočky pošty všichni oslovují "paní ředitelko". To myslí autoři vážně? ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Smyczkova poetika byla na mnoha místech znát, ačkoliv se bohužel mezi ni vkrádaly i dost trapné výjevy či postavy. Mně osobně se seriál dost líbil, připadalo mi, že s každým dalším dílem roste kvalita. Vladimír Javorský a jeho neustálé zvolání kluku mě bavilo nejvíc. Není to zdaleka tak dobré jako Bylo nás pět, ale proč by se taky jednou nemohl natočit seriál z prostředí pošty, když o lékařích a sestrách už snad byl natočen seriál z každého oddělení? ()

Reklama

Spike86 

všechny recenze uživatele

Zatím z toho mám vcelku dobrý dojem. Je to takové celkem pohodové, jsou zde dobří herci, hlavně Vladimír "Kyslík" Javorský podává dobrý výkon. Zatím mě to bavilo a občas i pobavilo. Moc hezky udělané jsou i úvodní znělky s Markem Ebenem, mají nápad. Příjemný je i hudební doprovod. Momentálně je to na pomezí mezi 3 a 4 * ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Úvodní znělka mě málem dostala do hrobu. Při rapování Marka Ebena mi zaskočila rýže v krku. Takže, při dalším sledování nebudu pro jistotu nic jíst a ani pít, protože bych se mohla ještě utopit a to by bylo opravdu hrozné. Vladimír Javorský, Libuše Šafránková a Oldřich Navrátil si své role patřičně vychutnávali a užívali. Je na nich vidět, že se dobře bavili. Bezdomovec Vladimíra Javorského měl až moc slušný slovník. Takhle bezdomovci nemluví. Zřejmě tvůrci asi žádného bezdomovce nikdy nepotkali. ČT se evidentně snaží překvapit a tak loví nápady, kde se dá. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tak tady seriálový mág Smyczek totálně selhal.Byl sem celkem zvědavej na nový český seriál,který by postrádal demenci Ulic,Ordinací atd.,ale nedočkal sem se.Titulní postava se maximálně nepovedla (pokud ovšem tvůrci nechtěli mít v hlávní roli otroubeného pitomce) a to jak scénaristicky,tak castingově.Drobné plus si zaslouží snad jen duo Javorský Navrátil,kteří si odehrávají svůj standart... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, při které se vznáší farář v kostele, byla natočena ve vesnici Obříství u Mělníka. Obříství bylo až několikátou variantou, protože velké množství kostelů nepovolilo točit tuto scénu kvůli vznášejícímu se faráři. (zdeny99)
  • Červený sporťák, kterým se prohání Jarouškův (Ondřej Pšenička) sok v lásce Leo, je vzácné BMW Z1 z přelomu 80. a 90. let. Zajímavostí tohoto typu vozidla jsou padací dveře, které i se sklem zajíždějí do zvýšených bočních prahů. Karoserie malého roadsteru je tvořena barevnými plastovými panely namontovanými na ocelovém šasi, které se daly díky systému jednoduchého upevnění libovolně a snadno měnit za díly jiné barvy, bez lakování. (Rudy_742)
  • Seriál Poste restante je originálním dílem, které nemá v české televizní tvorbě žádného obdobného předchůdce. (ČSFD)

Reklama

Reklama