Reklama

Reklama

Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Kryšpín, Albín, Viktorín a další hrdinové senzačních příběhů dětských knížek o Mikulášovi se v hrané verzi konečně dostávají na filmová plátna. Za 50 let od vydání první knihy si Mikuláše a jeho zběsilé spolužáky oblíbily generace dětí po celém světě i u nás. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (501)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Knihy jsem nikdy nečetla, a to ani přesto, že je zbožňuje jak moje maminka, tak mladší bratříček... Nemůžu si pomoct, ale film u mě dopadl úplně stejně, jako jeho předlohy. Některé věci jsou legrační, jiné (ač by měly být) legrační nejsou a k pořádnému, upřímnému zasmání mě donutilo maximálně pět scén... Škoda, protože děj byl sestaven z poměrně nadějných částí knih (zase tak nevzdělaná ohledně Mikuláše nejsem, jeho patálie mi byly vyprávěny mockrát) a všechny zhmotněné postavy bez výjimky by zasloužily jedničku s hvězdičkou.:-( ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Nedotčen knihou, nýbrž trailerem velícím očekávat líbivou, sterilní, nekonfliktní a laskavou komedii (fuj!) jsem Mikulášovým patáliím vůbec nevěřil, v kině mě ale nečekalo nic jiného než nadmíru příjemný šok. Ta nepolevující kanonáda Mikulášových dobrodružství totiž netriumfuje jen neodolatelným a nenuceným vtipem (že by dědictví předlohy?), ale i stylem a přístupností odrostlejším divákům. Zjištění, že se to nijak nepodbízí batolatům (ta se v sále moc nesmála, smích marně skrývali spíš ti starší) a fakt, že Laurent Tirard drží režijní otěže pevně v rukou (zápletka skvěle graduje) Mikulášovým patáliím pět hvězd bez problémů zajistí. Takových komedií vážně moc není. 90% ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá a typicky francúzsky šarmantná komédia, ktorú si môžu vychutnať všetky vekové kategórie (každá si vo filme nájde to svoje). Najviac sa mi páčil celý ten retro štýl, rovnako ako fakt, že celé to bolo podané "rodinne", ale nesentimentálne, nepoučujúco, ale s prirodzeným nadhľadom a vtipom. Oddychovka ako vyšitá... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Záleží od uhla pohľadu. Niekto povie, že s toho už vyrástol. Film je však určený hlavne deťom a ako detský či rodinný film spĺňa tie najvyššie požiadavky. Má to dobrý príbeh a na hlavnú dejovú linku sa nabaľuje množstvo vedľajších a vtipných situácií vyplývajúcich hlavna z detských naivných predstáv o živote. Ja osobne sa do detských čias vraciam rád a tento film ma tam preniesol coby-dup a výborne som sa bavil. Slovenský dabing bol dobrý, ale nepochopil som to premenovanie Nicolasa na Nikolu. Tv stanicu Doma navštívim len veľmi výnimočne, ale toto stálo za to. Zabil ma však vysielací čas...O 6.00...Pre koho? Pre deti, ktoré spia? Už niekoľkokrát som poslal do sveta poďakovanie neznámemu vynálezcovi, čo vynašiel tv archív. Boh ti žehnaj! 90%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Celkom ma to bavilo, i keď už dávno nepatrím do cieľovej skupiny divákov, pre ktorých je film určený. Pre rovnaký dôvod nebudem zháňať knihu, aby som ako mnohí žialil nad tým, o koľko je lepšia, ako film. Myslím, že tri hviezdičky odo mňa za pol druhej hodinky príjemnej zábavy sú primeraným ocenením tohto dielka. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Na place během natáčení panoval mírný chaos, děti zajímalo naprosto vše. Chvílemi dokonce okupovaly režisérskou židličku. (Sfinkter)
  • Posledné slovo pri schvaľovaní scenára mala Anne Goscinny, dcéra autora knižnej predlohy Reného Goscinnyho (1926 - 1977) a dedička jeho autorských práv. (Very_kuul)
  • Ve scéně, kdy Kad Merad (otec) sní o tom, že mu jeho šéf přináší košile a boty, má na začátku v kapse u saka kapesník, tzv. straight fold, když říká "fajn", nemá ho a v dalších záběrech opět ano. (kwaicheng)

Reklama

Reklama