Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (1 261)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Těch 15 minut, které pouštěli před pár dny, mě velmi navnadilo, ale fakt je, že v nich bylo doslova vše, co je na Strangeovi zajímavé, a ještě tomu hodně pomohl rychlejší střih. Celý film je velmi mdlý a je vidět, že se tvůrci perou s nepříjemným nadbytkem nutné expozice. Co je ale největší problém, postava Strange mě nezačala lidsky zajímat, je to jen protivný chlápek, který umí nějak podezřele rychle podezřele moc věcí a jeho vtípky vyznívají většinou do prázdna. Mads Mikkelsen zůstal zcela nevyužit a všudypřítomné podkuřování Číně už člověku taky leze krkem. Nebudu urážet Marvel uznáním, že je to pořád lepší než cokoliv od DC, to je asi jasné, ale nevím... Už mě to neba. A potenciál byl tak vysoko! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud ne jedna z nejlepších, tak přímo nejlepší marvelovka (a nebo obráceně). Kdo je nepolíbený comicsem bude samozřejmě hudrat, jelikož tohle zkrátka comics je, akorát převedený na filmové plátno. Nedaří se mi najít slabé místo, užil jsem si film jako celek. Cumberbatch (jehož Holmese bytostně nesnáším) příjemně překvapil, Tilda jako vždy dokonalá (z jiného světa), Mikkelsen mi nevadil a požírač vesmírů? ten vizuálně vypadl přímo z kresleného comicsu (což necomicsáci zřejmě opět neocení). Speciální efekty dechberoucí (i když jich klidně mohlo být více), 3D oproti jiným filmům (s výjimkou posledního StarTreku) výborné, hudba skvělá a i ten dabing nebyl nejhorší (titulky by byly lepší, leč možnost nebyla). A na závěr - film je neobyčejně vtipný! Už dlouho jsem se takhle v kině nenasmál... a samozřejmě přišel i S.Lee... ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jé, já chci taky otevřít astrální oko! ........................... Nepřestává mě překapovat jistý nešvar, často viděný ve filmech, kde se zachraňují životy, a to je furt totok. V tomto případě i taková lékařská kapacita s egem větším než planeta neví, na co přesně slouží defibrilátor. Ten se použije pouze v případě, když srdce fibriluje, pak má jeho použití smysl a ne, když je na monitoru rovná čára ... achjo. Za co berou prachy poradci? ;-) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je to boží. Haleujah, halejujah. Okie, víc říct netřeba, ale já stejně neodolám, jsem holt padouchem. Jedná se o skvělej origin, hlavně proto, že je tu Cumberbatch, který zvládá uhrát i náročné, herecké scény, kdy se nemůže opřít o triky (civilní doktor, který ještě není mágem), což ano, je trochu ku škodě, že nikdo jiný nemá šanci cokoliv hereckého předvést, protože se buď tváří furt stejně (Ejifort, MIkkelsen), nebo nemají prostor (Swinton) a tak je druhý nejlepší herecký výkon ten, co předvádí CGI animovaný plášť. Akce je tu neskutečně boží, tvůrci evidentně ví, co jsou fraktály a ještě evidentnější je, že je mají fakt hodně rádi. A celé to podtrhuje perfektní hudba (Pink Floidi!!), která jednak decentně odráží Doktorovo původ v šedesátejch letech a druhak je to snad poprvé v marvelácké filmové sérii, kdy je hudba jasně zapamatovatelná a fungující opravdu ve všech filmových ohledech. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Marvel vlítl do magického světa hezky po hlavě. A buďme hodně rádi, že se producentům chtělo počkat na Cumberbatche, protože ačkoliv Phoenix by byl taky výborný, ta arogance, ego a suverenita z tohoto pojetí postavy naprosto čiší a opět musíme zmínit a potvrdit již tradiční klišé, že Marvel prostě castingy umí. Druhým neodiskutovatelným faktem je triková paleta, kterou se ve Strangeovi podařilo zužitkovat určitě nejlépe za těch 8 let, že musí i Guardians (kde bude trikových záběrů neoddiskutovatelně více) malinko žárlit. Jistě, už od prvního traileru se kolem filmu line aura vykrádačky Inception, ale je až neuvěřitelné, jak si tvůrci vyhráli s astrální rovinou a ˇ^˘°°°ˇ~ˇ°˛``?: (obecně artefakty). Pořád je to marvel, ten zásadně dětinský a připitomělý marvel, kde byť jen jediná scéna nedokáže zůstat navážno, ovšem přecijen je trošku cítit zkušená ruka Scotta Derricksona (který již tradičně propašoval ždibec hororového pozlátka) a když se konečně utrhne lavina rozjařených hlasivek v publiku a přecejen Doctor Stephen Strange vystupuje navážno, tak přesně ty momenty jsou líbivě a zkušeně natočeny a patří mezi vůbec to nejlepší, co může film nabídnout. Ať už hovoříme o prvním vzletu, potažmo nasazení kápě nebo tíživé momenty na operačním stole z úvodu filmu. Snad jen ten nezáživný soundtrack, ne nepodobný ústřední melodii posledního Star Treku, poměrně zklamal, až se mi nechce věřit, že na něm vážně dělala taková vycházející hvězda jakou je Michael Giacchino. Opět to tam je a Marvel přecijen pozměnil zažité principy marvelverse, ovšem ve své podstatě je tenhle kousek přesně vysoustruženou podívanou pro masy, které si přesně toto takhle žádají, a bez ústupků. Plně chápu přesycení trhu, ovšem jakmile jde v Hollywoodu o trademark, o žádné nadstavbě není možné ani v nejdivočejších snech uvažovat. Škoda, malinko invence co se týče prostoduchého humoru by neuškodilo, ovšem zatím se musíme spokojit s tím, že si Feige a spol vybírají k ruce schopné režiséry, kteří daný námět v rámci mezí přecejen malinko pozvednou. BTW : Tilda Swinton aka Ancient one naprosto vládne, velice mile mě překvapila. PS : Baron Mordo! v potitulkovce...9/10 ()

Galerie (146)

Zajímavosti (77)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama