Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Gothar 

všechny recenze uživatele

BBC a ich dokumenty sú zárukou najvyššej kvality, Life to znova potvrdzuje. Skvelý komentár, hudba a samozrejme zábery. Bolo by úžasné keby boli všetky prírodopisné dokumenty natáčané týmto štýlom. Celý seriál je dokonalý, myslel som si, že tvorcovia sa budú trochu opakovať po Planet Earth, ale vôbec to tak nie je. Najlepšie diely: plazy, hmyz, rastliny. Páčili sa mi tiež zábery zo "zákulisia", konečne mám konkrétnu predstavu o tom, ako sa takéto dokumenty točia. ()

Barixton 

všechny recenze uživatele

Tie najkrajšie a najúžasnejšie zábery prírody aké som kedy v živote videl. Zatajený dych a oči prilepené na obrazovke pri všetkých desiatich častiach zaručujú doživotné miesto tohto dokumentárneho seriálu v mojej úplnej topke čo sa dokumentov týka. Bambus ktorý vyrastie deväťdesiat metrov za 3 mesiace? Borovica ktorá ma 5000 rokov? Motýľ ktorý zimu prečká zmrznutý na strome? Opička ktorá si donesie oriešok na kamenný stôl a lúska jeden po druhom? Varan ktorý ma 60 zubov a jediný pred kým ma rešpekt je väčší varan? Áno !!! Všetko to je pravda a to bol len malý zlomok z fascinujúcich informácií ktoré sa divák dozvie. Originálne balenie tohto dokumentárneho cyklu som dostal ako darček a v ten moment už ma iné darčeky absolútne nezaujímali. Je to pre mňa niečo ako modla v ktorej sa nachádzajú tie najkrajšie zábery aké som doposiaľ o rastlinách a živočíchoch videl. ()

Reklama

Starlionx 

všechny recenze uživatele

Dokumentární "blockbuster" roku 2009 z produkce BBC představující nekonečnou rozmanitost přírody natočenou ve stylu Planet Earth. Deset dílů plných fascinujících záběrů (obzvlášť ultra slow motion záběry vyvolávají nepopsatelné pocity úžasu) s výborným soundtrackem (George Fenton) a jako vždy jedinečným komentářem Sira Davida Attenborougha. Milovník dokumentů o přírodě si nemůže přát víc. BBC v nejlepší formě! ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry, dechberoucí záběry, dechberoucí záběry... Rychlokamery, infrakamery, miniaturní kamery, zrychlené záběry, záběry ostré jak žiletka, záběry superdetailní a velkovelkocelkové - nádhera. Nejhezčí, nejkrásnější, záběry, co dech berou úplně nejvíc. +++++ Nemohu si pomoci od zdání, že BBC tentokrát přišlo s koncepcí natočit tisíce hodin materiálu, které se použijí pro několik dalších seriálů o přírodě, jež budou tematicky sevřenější, ale ty úplně nejlepší výsledky se všechny sestříhají do Života, kolem nich se udělají asi pětiminutové celky o příslušném živočichovi či rostlině a slepí se do dílů dle standardní středoškolské taxonomie. Fascinace válcuje porozumění. Senzace drtí střízlivost. I hudební podkres jakoby to přiznával. +++++ Ano, Život je nádherný, ale já si raději počkám na ty nenápadnější, úžeji zaměřené seriály, s kterými Attenborough, doufám, přijde. Silné ****. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Asi nemá cenu psát po tisícípadesátésedmé pořád to samé, už mně to samotného ani nebaví. Nicméně... dechberoucí záběry, úchvatné záběry, velkolepé záběry, úžasné momenty a vlasy trhající nervák, který nikdo jiný vytvořit neumí. Navrch skvostná hudba a naprosto famózní komentář. Prostě klasická vysoce kvalitní špičková produkce ve spolupráci BBC a Davida Attenborougha. Tím jsem možná měl začít, protože opravdu není třeba k tomu dodávat víc. Ke štěstí stačí tak málo. 100%. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)

Reklama

Reklama