Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Torgal 

všechny recenze uživatele

BBC a prírodopisný dokument, ako už len toto mohlo dopadnúť? Samozrejme je to špička toho, čo sa dá v so súčasnými prostriedkami natočiť, najvyššiu známku ale nedávam z dvoch dôvodov. Jednak sa zábery naprieč epizódami častokrát opakujú, ale hlavne je záber seriálu až príliš všeobecný a jednotlivé veľké témy (vtáky, cicavce, ryby...) sú preskúmané veľmi povrchne a podľa tradičného mustru boj o život/potravu/partnera. Skutočne unikátnych zistení a tvorov tu nie je tak veľa ako by som chcel. 9-/10 ()

TarzanLesni 

všechny recenze uživatele

Další vynikající dokumentární seriál s mým oblíbencem Davidem Attenboroughem. Musím říct, že se mi líbily všechny díly, i když se některé scény v jednotlivých dílech opakovaly. Nejvíce mě však zaujaly díly Challenges of Life, Insects, Hunters and Hunted a Creatres of the Deep, u dílu Plants mě zaujaly masožravky :). Někteří živočichové na této planetě jsou vážně podivuhodný, záhadný a velice zajímavý zároveň a o některých víme strašně málo nebo vůbec nic. Neměl jsem ani tušení co všechno na této planetě žije. ()

Reklama

darth_swan 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - úžasné. Prostřednictvím záběrů, které skutečně berou dech a které jsem v mnoha případech hltal s otevřenou pusou a němým úžasem, seriál přibližuje až neuvěřitelně detailně ty nejzajímavější živočichy a jejich příběhy. Neskutečné. // Co mě zaujalo: Nedá se vybrat, maximálně zajímavé totiž byly téměř všechny příběhy. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Spojením BBC a jména David Attenborough snad ani nic “obyčejného” jednoduše nemůže vzniknout. Evoluce. Je obdivuhodné, čím vším příroda obdařila jednotlivé živočišné druhy, aby jim ulehčila (nejen) boj o holé přežití. Je tak nesmírným zážitkem sledovat např. Varany Komodské (řečené draci) při jejich útoku a následném dlouhém čekání na smrt mnohem většího (v podobě buvola) protivníka než jsou dotyční, nebo běh " sprintera " baziliška zeleného po vodní hladině, vedle kterého by i nejrychlejší sprinter světa a věčný šprýmař jamajčan Usain Bolt, vypadal jako hodně zpomalený film a mám pocit, že by to nebyl výjmečně on, kdo by se z cílové pásky s úměvem od ucha k uchu otáčel dozadu, aby si prohlédl své (poražené) protivníky, či útěk kozorožce nubijského po skalním převisu před liškou, organizovaný útok gepardů na pštrosa, ladný útěk (nad hladinou) plachtících “létajících” ryb před predátory, popř. (pro divákovo pobavení) roztomilá mláďata surikat usínající vysílením ve stoje v odpoledním žáru. A při inteligentním naháněcím (delfíním) lovu ryb při floridském pobřeží, plně pochopíte význam fráze: létání pečených holubů přímo do huby. Tohle se mi jednoduše NIKDY neomrzí. ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Dokument ve své vrcholné formě a maximální využití nejmodernější snímací techniky. Když si k tomu ještě připočtu to úsilí, které muselo být vyvinuto, aby vznikly jednotlivé záběry (např. dvou a půlcentimetrová žabička padající ze stromu, zachycená po celou dobu pádu záběrem na stejné úrovni), dá se už mluvit o mistrovství. Navíc druhý díl o mých oblíbených plazech a jiné havěti mě naprosto dostal, že jsem si ho pustila hned 2x za sebou. Už se těším na další pátek! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)
  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)
  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)

Reklama

Reklama