Reklama

Reklama

82. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 82nd Annual Academy Awards
TV spot 1
Publicistický
USA, 2010, 210 min

Režie:

Hamish Hamilton

Účinkují:

Alec Baldwin, Steve Martin, Quentin Tarantino, Pedro Almodóvar, Taylor Lautner, Kathryn Bigelow, James Cameron, Miley Cyrus, Kate Winslet, Ben Stiller (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Přímý přenos 82. ročníku udílení prestižních cen Americké filmové akademie za rok 2009 mohou diváci HBO sledovat v pondělí 8. března ve dvě hodiny ráno a ten samý den ve 22 hodin bude uveden devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera.  Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po dvaaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2009. Tím okamžikem bude pondělí 8. března ve dvě hodiny ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 22 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

TV spot 1

Recenze (82)

Ant 

všechny recenze uživatele

Svěží, odsýpající, zábavné, nápadité. Martinovi s Baldwinem to klapalo víc jak na stříbrném plátně a 3 hodiny přenosu uběhly jako voda. Nechyběla dávka ubrečených děkovaček, ale taky těch sympatičtějších(Bullock, Bigelow, Bridges). Nejvíce rozhodně dojal Ben Stiller. Příjemná změna oproti minulým ročníkům. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Plusy navíc za: Zasloužená soška pro Christopha Waltze, Ben Stiller jako jeden z Avataru, Alec Baldwin a Steve Martin parodují Paranormal Activity, video s horory, Bigelow to natřela Cameronovi,.... Mínusy za: 3 sošky pro Avatara (až tolik?), Clooney tvářící se jak kakabus, Zack Efron + "duo" ze Stmívání,... ()

Reklama

pivo 

všechny recenze uživatele

Spokojnosť. Baldwin s Martinom boli vynikajúci a nebáli sa ani byť trochu politicky nekorektní, čo sa hneď odrazilo na niektorých urazených tvárach. Rôzne vsuvky boli zaujímavé, uvádzajúci jednotlivých kategórií boli väčšinou vtipní a celkovo som sa príjemne zabavil. Výsledky nehodnotím, keďže som valnú väčšinu ešte ani nevidel, ale aj napriek tomu si myslím, že to dopadlo dosť dobre a väčšine som výhru aj prial. Škoda kopy reklám, ale musia na niečom zarobiť. Takže celkovo fajn, teším sa zas o rok. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nenadchlo mě to tolik. Neseděly mně tam určité velmi nudné momenty, a to i přesto, že jsme se dočkali nečekaného triumfu průměrného "Smrt čeká všude" nad megalomanským "Avatarem". Tady akademii podezírám z omylu a Avatar je rozhodně propracovanější než Smrt čeká všude a sošku si měl odnést jednoznačně Avatar. Co se týče sošek v kategoriích pro nejlepšího herce a herečku, tak tady nemůžu soudit, protože jsem filmy, za které si své odměny vybojovaly, neviděl. Slavnostnímu udílení dost chyběl spád a opravdu nezřídka jsem se fakt nudil, hlavně při vyhlašování technických kategoriích. Byla to velkolepě nudná show bez výraznějších okamžiků. Viděl jsem to v originále. Český překlad bych nemilosrdně ztlumil. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vtipné, ne zcela politicky korektní a přitom důstojné (ano, pane Vachlere, jde to). Baldwin s Martinem byli nad očekávání vtipní, slyšitelně si dovolovali více než jejich mladší kolegové a mrzelo mě, že nedostali více prostoru. Předávající (pochopitelně vyjma Stillera) zbytečně neexhibovali, děkovačky patřily k těm nejvydařenějším (Waltz, Campanella, Bullocková), doprovodných atrakcí bylo tak akorát. Potěšila i snaha o vzdělávání diváků lehkou formou (zvuk a střih). Naprosté spokojenosti brání jenom závěr, děsně roztahaný (herci vychvalující své nominované kolegy) a zároveň absurdně uspěchaný (v prvním okamžiku jsem si myslel, že bleskové vyhlášení vítěze Tomem Hanksem je jenom nějakým vtípkem). Z udělených cen překvapil pouze zahraniční film a osobně jsem přál více skalpů Hanebným panchartům, podle toho se ovšem úroveň ceremoniálu hodnotit nesluší. Velký dík samozřejmě patří budapešťské trojce. Fuka jakž takž stíhal, něčím nosným sem tam přispěl Michailidis a Tomáš Baldýnský se po dlouhé době blýsknul svým břitkým humorem, po němž tolik teskní všichni posluchači Odvážných palců. Kéž bych takto mohl trávit více brzkých pondělních rán. 80% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Živé vysielanie bolo pôvodne plánované na dĺžku tri hodiny a 37 minút. (Hystory)
  • Poprvé od roku 1944 bylo nominováno 10 Nejlepších filmů. (HellFire)
  • Slávnostné podujatie si pozrelo 41,3 milióna divákov. (Hystory)

Reklama

Reklama